Revolut - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Jolida
(tag)

Kér-e újra adatokat, ha másolva van a telefon egy újra.


zsola400
(aktív tag)

Szelfit szokott kérni pluszba a szokásos belépési kód/sms mellé.


junkhead
(aktív tag)

Igen, megadtam nevem kártyaszám stb., én sem aggódok ügyfélszolgalat készséges, majd kiderül.
Nem nagy összeg, mégis 4 utazás után, ami épp elérhette a napi 12.3 font limitet miért vont le 2x23.3 fontot.


Oliverda
(félisten)
Blog

Azért vont le, mert rosszul használtad.


Jolida
(tag)

Igen, csak egy szelfit kért.


Kbali
(nagyúr)

Minden ilyen banki alkalmazás másolás, újratelepítés után kérni fog valamilyen extra azonosítást, hogy az appodat ne lehessen klónozni.


junkhead
(aktív tag)

Igen tudom, viszont megértették miért használtam így a kártyát, ma délután kaptam mailt a TFL-től, jogos a visszatérítési igényem, elnézést kértek, holott én hibáztam, és közben látom már jóval előtte, ma hajnalban pennyre pontosan visszautalták a különbözetet.

Van hova fejlődnünk, Anglia így szeretlek!

Köszi mindenkinek a segítséget.

[ Szerkesztve ]


RBJ
(addikt)

Valaki használta már, érvényesített már biztosítást?
Most néztem valamiért azt hittem lehet külön biztosítást
Kötni. Nyaralásra gondoltam, de gondolom nem opció pár
Hónapra csomagot váltani.


Gabesz87
(veterán)
Blog

Sziasztok. Indexen most olvastam egy cikket a deviza kártyák előnyeiről, és ennek kapcsán elgondolkodtam, hogy talán nem is lenne rossz egy devizaszámla (EUR). A használata kb. egy évi egyszeri nyaralásban, és néhány, német aprón történő, nem túl nagy összegű vásárlásban merülne ki. Nézegettem, melyik banknál érdemes csinalni!? KH és Unicreditem számlám van. Unicredit-nél olvastam hogy devizaszámla esetén sem kell új, külön kártya, a meglévőt lehet használni, és én dönthetem el a felhasználás sorrendjét (hogy HUF vagy eur legyen-e a terhelés). Ez szimpi megoldás mondjuk. Bár a díjak persze kerdesesek. Illetve a másik ami eszembe jutott, az a Revolut. Mennyire ajánlanátok ilyen célra? Később egyébként lehet hogy befektetés, külföldi portfóliók, alapok, ETF-ek vásárlására is használnám, de ez még nem holnap lesz, és annyira nem melyedtem bele a témába.


Kbali
(nagyúr)

Jelenleg a legegyszerűbb, legolcsóbb a Revo Standard erre a célra. Nyitsz 5 perc alatt egy forint számlát, megvárod, amíg aktív lesz (20-30 perc), utána nyithatsz egy bármilyen devizát mellé. A forintot töltöd a meglévő kártyádról, utána váltod (350e Ft 30 naponként a díjmentes ezzel a csomaggal)


TrollBalint
(addikt)

Igen, volt: Andralin
Ez már a végkifejlet a témában, esetleg végigkeresed az előtörténetet, ha az is érdekel.
Csomagot válthatsz pár hónapra, meg utána visszamondhatod, a kondícikók le vannak írva, hogy milyen szankciókkal jár, esetleg én azért megnézném a különböző biztosítási oldalon, hogy mennyibe kerül a családnak egy biztosítás, meg a Revolut metal / prémium előfizetés (előbbinél egész család kap biztosítást, utóbbinál csak Te)

Gabesz87: Legegyszerűbb és olcsóbb a Revolut, esetleg Wise. Utóbbi picit drágábban vált. Wise-nál van saját bankszámlaszámod, Revolutnál nem teljesen. Ha mindenképpen olyan bankot szeretnél, ami nem fintech, akkor pedig a Fio Banka, viszont az akkor opció, ha közel laksz (vagy szoktál járni) az északi határhoz.

[ Szerkesztve ]


Kbali
(nagyúr)

Kis kieg.: ERSTE bank, keretszerződésben lehet több számlád, a kártyát állítgatni tudod, melyikről terhelődjön, sőt van kedvezményes árú deviza váltás havi limitösszeggel.
Biztosítás: nem biztos, hogy mindig az eseti utasbiztosítás a legolcsóbb (az összehasonlító oldalak sajnos csak ezeket tartalmazzák). Nekem CIB az elsődleges bankom és a számlámhoz évi 11-2 ezer forintért adnak az egész családra utasbiztosítást egész jó fedezettel. Amennyiben nem csak egyszer mész évente 1 hétre, akkor érdemes a bankodnál is szétnézni (még az is lehet, hogy a bankkártyádhoz eleve van utasbiztosítás).


8
(senior tag)

Minden esetben érdemes végignézni az utasbiztosítások feltételeit, benne van-e, ami kell, és nincs-e a kizárások között valami olyan, amire szükség lenne (krónikus betegség, biciklizés stb).


Kbali
(nagyúr)

Köszi, de ezzel én tisztában vagyok :)


oszy
(veterán)

A 11-2 az 1-2 ezer akart lenni? Én is CIB-es vagyok és lehet megnézném. :) Az appban benne van?


Kbali
(nagyúr)

Nem, hanem tizen ezer (éves díj). Appon nem tudod sajnos megkötni (megkötés után is hülyeséget mutat a Biztosítás menüpontban).
Egyébként ez az.


DonThomasino
(veterán)

Kulfoldi kartyas vasarlasnal van kulonbseg hogy
en valtom at az adott devizara a szamlan vagy
automatikusan valtodik at vasarlaskor?


emcee825
(csendes tag)

Nincs, max akkor, ha korábban jobb árfolyamon sikerül venni és úgy elkölteni. Megszűnt már a hétvégi felár.


pictigjis
(senior tag)

honnan vetted, hogy megszűnt a hétvégi díj? mert elég félrevezető ilyen kijelentéseket tenni ekkora magabiztossággal...

egyébként van ilyen, DE CSAK holland, cseh, norvég és ciprusi ügyfeleknek. szóval lécci SOKKAL pontosabban!

(=magyarországon megéri előre váltani, mert így biztosan elkerülhető a hétvégi felár)

[ Szerkesztve ]


Kbali
(nagyúr)

Számít, hogy melyik csomagban vagy, milyen havi kedvezményes váltási kereted van, belefér-e a 30 napos limitedbe a váltani kívánt összeg - ha nem - akkor lehet díja díjcsomagtól függően.
Érdekes, hogy a kondilista nem tartalmazza a hétvégi díjat, a FAQ viszont igen.

üzenetek