Metal topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


TeeBee73
(addikt)

Ezt most hirtelen nem tudom besorolni sehova. "Rossz" vagy "nem jó" esetleg "vacak"?
Se nem black, se nem death, se progresszív. Mi akar ez lenni?
(Amúgy, még divat a B.C.Rich mint márka? A Warwick-el együtt tűntek el az itthoni boltokból 15-20 éve. Anno egy Kerry King modellre fájt a fogam, de inkább kertes házat vettem annyiért.)


Pro Koryak
(addikt)

Metalcore + kis deathcore beütés, újabban sajnos ez a divat világszerte. Itthon meg főleg benyalják a divatot... :O


dethroner
(veterán)

Nem reklámoztam, csak feldobta és nem tudtam eddig semmit róluk. Gondoltam, majd itt több infót írtok.
De fordítsuk véresen komolyra a dolgot. Ez valami hihetetlen, megdöbbentem milyen minőségre képes az AI.
System of a Down - Barbie Girl kommentek között a legjobb duma: If System of a Down won’t drop a new album, we’ll just make one ourselves! :))

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Viszonylag széles spektrumú az ízlésem, ami a torzított gitáros zenéket illeti. De amit alapvetően rühellek, azok a motoros/kocsmai random rock band-ek, a metalcore és a deathcore. :) Vannak persze kivételek, pl. a Killswitch Engage, bár ott azért eléggé kiütköznek a klasszikus metálos műveltség nyomai, még Ronnie James Dio-t is dolgoztak fel, nem mellesleg az azóta sajnos távozott Howard Jones egy zseniális énekes, a KSE után irgalmatlanul be kellett volna futnia. Nem feltétlen metálban, van egy Lynyrd Skynyrd felvétele, a hideg ráz, annyira jó.
De a deathcore kuka, az ilyen Lorna Shore meg Slaughter to Prevail és társaik.


TeeBee73
(addikt)

Nálam a Killswitch-től csak egy nóta üti meg a mércét, az is csak azért, mert valamelyik Guitar Hero-ban sz@rrá toltuk. :DDD
Az ilyen "*core"-ktől meg feláll a szőr még az orromban is. Ezzel palástolják a tehetségtelenséget?

#17703: dethroner: Azért ezen az AI mesterkélte nótákon egyelőre még erősen érződik, hogy "valami van, de nem az igazi".


Akelaus
(senior tag)

Van komplett AI által komponált album is, nem teszem be, nem ér annyit sem. 🤭


Pro Koryak
(addikt)

Ezeket én sem bírom + a vinnyogós éneket sem, kivéve Dio, régi Halloween, néhány régi thrash/speed.
A gond az, itthon nagyon kevés valamire való metál együttes van. Amik jönnek újabb bandák, 99%-ban valami divatmetált játszanak, mint ezek is.
Csehek, szlovákok, lengyelek meg dúskálnak a jobbnál jobb metál zenekarokban már 30éve... :Y :R

[ Szerkesztve ]


Akelaus
(senior tag)

Magyarock közül most akikben látok némi reményt, hogy:

I Bleed Lava

DVVAD

Monastery, igaz ők nem új zenekar, viszont az utolsó album elég jóra sikeredett
Van még pár új banda, volt nemrég valami "tehetségkutató" ott felbukkant 1-2 ígéretes zenekar, viszont pénz nélkül kb. esélyük sincs.


Dilikutya
(félisten)

Monastery nagyon beindult az utóbbi 1-2 évben. Már a 2. lemezük jött ki ezzel a felállással a visszatérés óta, mostanában volt egy európai körük a Belphegor és az Atrocity társaságában, és következik az Atheist/Cryptopsy turné. Nem mellesleg tényleg jó lett az új lemez, élőben is jók, novemberben láttam őket. Jó hétvége volt, igazi old-school, pénteken Atomic, másnap ugyanott Monastery. :)

Nem bánom, hogy a hőskorból összeállt pár zenekar újra, a magyar underground a 80-as évek végén, 90-esek elején nagyon erős volt. Nem kevés olyan zenekar volt, akik ha nyugatra születnek, vihették volna valamire, jó pár demóm van ebből a korból, kétes minőség, olykor a banda se tud még zenélni, de piszok erősek a dalok. Ezek a zenekarok, ha nem állnak le, jó lemezeket tehettek volna le az asztalra. Undertaking, Almighty, Bedlam...

[ Szerkesztve ]


snecy20
(veterán)

Igen, jellemzően azok a jó metalcore / deathcore együttesek, ahol a tagoknál ott van a kedvencek között a klasszikus heavy metal. Kb ~ 2000 és 2010 között jött ki sok jó 'core beütésű lemez. Viszont ma már én is csak szörnyülködök a 'kortárs core' borzalmakon.


Pro Koryak
(addikt)

Suffocation koncerten nem volt senki?


Akelaus
(senior tag)

Bizony, az általad említett Atomic, Undertaking, Almighty és a Bedlam is ha nem ide születnek, vagy ha valaki felkarolja őket (Nagy Feró-Garázs kiadó pl.) akkor vihették volna valamire. Igaz így is vitték, mert meg lehet nézni fb.-n a Viktor (Undertaking) a könyvből talán már a harmadik kiadást nyomja.
Atomic meg ugye az első albumot külföldi kiadóval hozta ki, csak épp már későn. Ott a Drakkon is, na mikor kijött a kazetta, nem is nagyon értették sokan, hogy mit is akarnak azzal a zenével, mert a demók nem ilyenek voltak. Ellenben mikor megvettem, baromi sokszor hallgattam.

Abból az időből nekem is vannak demók, igaz nem minden kazettán. Black metalban is "erősek" voltunk, pl. Versano, Tormentor, vagy a Neckropolis.
Említhetném az Intense Agonizing-et, vagy a Subject-et, fúú rengeteg minden jött most elő. :D


Dilikutya
(félisten)

Nekem kazin semmi sincs, nem is tudnám lejátszani. Viszont jelennek meg abból a korból CD-n dolgok, pl. az említett Intense Agonizing lemeze is megvan. Van 1-2 kiadó, amelyik foglalkozik ilyenekkel, figyelem is, nehogy lemaradjak valamiről. Tormentor CD-k pont nemrég jöttek meg.
Megvan a Viktor könyve, érdekes, olvasmányos anyag, sok régi korabeli zenekart említ.
Múltkor tökérdekes volt a Rubsics Ricsit újra thrash riffeket játszani látni, pont a Viktorék a segítségével sefteltek egy régi Killan gitárt, nagy kár, hogy az Ossianban elpazarolja a tehetségét, persze értem, hogy a Neckrofight-ból nem lehetne ma se megélni. :)
Nagy Feró kiadója olyan sokat nem lendített a dolgokon, ahogyan a többi korabeli kis kiadó se, sajnos.


Pro Koryak
(addikt)

Nekem anno a garázsból az Infected vmelyik száma maradt meg, még a fülemben cseng most is... :R


Akelaus
(senior tag)

Nagy Feró kiadójára úgy gondoltam, hogy legalább lenne vagy lehetett volna ezektől a zenekaroktól egy normális felvétel.
Most gyorsan ránéztem, hogy miket adott ki anno, ebből 2 zenekar vitte valamire. Sex Action, és a Kispál és a Torz.
Ami jó, hogy így fennmaradt normális felvételen, az első és egyetlen Fermentatio album, az Unfit Ass. Absurd reality albuma, és az első Exit.
Tény, világhírt nem ért el semelyik kiadványon szereplő zenekar, vagy én nem tudok róla.

Garázs miatt nekem van egy örök emlékem, a bal hüvelykujjamon. :D
Már nem emlékszem, hogy mi szólalt meg benne, milyen zenekar de felcsaptam a bal kezemmel mikor pont a mosogató alatt nyúlkáltam, és elvágta a mosogató széle az ujjam, jó mélyen. Ott lifegett a hús, én meg nyomtam vissza ahogy folyt a vér a sebből. Anyám nézett rám, hogy nem vagyok normális. :D

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Exit elvileg van, évek óta terveznek új lemezt is, de a néhány újjáalakulós koncert óta semmi aktivitás. Retek néha említi, hogy lesz album, de szerintem senkinek sincs ideje arra a zenekarra. Ami kár, mert jobb volt, mint összesen bármi, amiben a tagok most zenélnek.
Nagy Feró adta ki amúgy az első Lady Macbeth-et is eredetileg.
Egy gond van csak, a kiadó 30 éve nem létezik, sose volt utánnyomás a kiadványaiból. Unfit Ass-t pár éve kiadták CD-n, talán a Metal Ör Die, de már nincs belőle. Exit-et, Lady Macbeth-et a Hammer újrázta 10+ éve, az még kapható, meg Spotify-on is fent van. Lady Macbeth is van újra, már voltak koncertek is, pár éve egy új dal is megjelent klippel, készül az új lemez, és az elsőt is felveszik újra.


TripleB
(senior tag)

A DVVAD qrvajó, sokat hallgatom mostanában. A másik a Rivers Ablaze
ami nagyon gyakran forog nálam. Ott van még a Needless, a Stabbed, a Lovecrose, Eagle Has Landed, Heedless Elegance.


Akelaus
(senior tag)

Jaja, ezek nekem is bejönnek. Plusz ha már van átfedés a zenekarok közt, akkor As Karma Brings is ajánlott. 🤗


Peterhappy
(őstag)

Mentek is a listamra ellenorzesre, kosz Sracok :R


Pro Koryak
(addikt)

Nekem magyarból ez jött be:
Molis Sepulcrum - Left For The Worms (EP) [2021]

Nincs nyammogás, deathcoreozás, vinnyogás, divatmajmolás csak színtiszta oldschool svéd death. :R

üzenetek