Metal topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Dilikutya
(félisten)

Várjuk ki a végét. Régen is mondták, hogy lehetnek koncertek, akár talán lemez is, csak turné nem. Igaz, King most a zenekara kapcsán azt mondta, nem kell a Slayer, Araya-val sem beszélt azóta. Ez így meglepetés, nyilván múlt héten is tudta már.


snecy20
(veterán)

Arra is kiváncsi leszek, hogy hosszabb távon eredményezhet-e ez az összeállás még egy utolsó utáni lemezt. Az még egy ilyen titkos vágyálom lenne, még úgy is hogy az utolsó igazán ütős lemezükhöz nagyon-nagyon vissza kéne az időben ásni.


Akelaus
(senior tag)

Eddig nem csalódtam bennük, most ez is megtörtént. ☹️

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Nem kell túlgondolni. Ha nem üzleti alapon működő vállalkozás lenne, már a Show No Mercy után, de legkésőbb a Reign in Blood-ot követően feloszlanak. Eddig se azért jártunk koncertre, mert olyan hiteles, ahogy egy télapó sorozatgyilkosokról énekel, a kopasznak meg akkora lánc lóg az oldalán, amivel egy hajót is le lehet horgonyozni. Hanem mert veszettül szórakoztató, és mert dalszerzésben kiválóak.
Nekem személy szerint az idáig utolsó lemezzel sincs bajom, nem egy klasszikusokhoz mérhető, de nincs is miért szégyenkezni.

A régiek közül nekem egyetlen zenekar jut eszembe, akik az új érában nem csak odatették némely lemezüket a klasszikus korszak mellé, de talán még felül is múlták, ez pedig a Death Angel az újjáalakulás utáni első két albummal.


Voy15
(tag)

Abban a pillanatban mikor feloszlottak tudtam, hogy csak idő kérdése, és odarakhatók az Illés, Metro, Omega, Kispál "éventebúcsúkoncertezők" mellé igen zárós határidőn belül :C


Dilikutya
(félisten)

#17741-ből csak magamat tudom ismételni, ez a két koncert még nem megy szembe azzal, amit anno mondtak. Egyedül King mostani nyilatkozatai az érdekesek, de persze lehet az is csak terelés volt. Mondjuk sok értelmét annak sem látom, minek ködösíteni, mellébeszélni.
Az nyilván más, ha teljesértékűen működve térnek vissza, bár engem az se zavar. Mindössze a búcsúturnén láttam őket élőben, én nyitott vagyok egy európai turnéra is. :)


Voy15
(tag)

De szembe megy, mert Kerry még évekkel a szakításuk előtt egy interjúban aztmondta, hogyha egyszer ők feloszlanak akkor nem lesz baszakodás, nem lesznek extra koncertek, meg újjáalakulás, meg lemez meg mittudomén.
Példaként még természetesen be is szólt valamelyik együttesnek (nem emlékszem már kinek) hogy azt ők biztosan nem fogják csinálni.
Aztán mikor szétmentek akkor már árnyaltabban fogalmazott, mondta, hogy koncertek lehetnek, talán lemez is, turné nem, meghogy mérges, hogy ennyi a Slayernek mert ő még játszott volna.
Azt is mondta pár hónapja, hogy Arayával azóta nem igazán beszélt mióta szakítottak, meg Lombardo már "halott" számára.
Rohadt toxikus lehetett körülöttük a légkör az utolsó pár lemeznél szerintem (ugye itt már beszólt Lombardonak is, Tomnak is), nem csoda hogy feloszlottak.
A Lombardos sztorinál is kitudja mi az igazság, de simán kinézem belőlük, hogy tényleg lehúzták őt.

Szóval ezek alapján szerintem az lesz, hogy:
- Ujjáalakulás Lombardoval
- Lemez
- Világkörüli turné
- Kerry meg marad egy nagyarcú hazudozó :)

Amúgy felőlem is zenélgethetnek/turnézhatnak engem nem zavar.
Az utolsó normális lemezük számomra a God Hates Us All volt, az utána lévőket kb 1x-1x hallgattam meg.


gbors
(nagyúr)
Blog

Szerintem ezt el lehet intézni azzal, hogy aki arról mond nagyokat, hogy mi lesz majd, az nem túl okos. Én simán elhiszem, hogy amit anno mondott, azt ott és akkor komolyan gondolta, de az emberi létezés egyik alapeleme a változás, és lehet, hogy ha fél évvel később visszatekint, akkor sokkal inkább a jó 30 év emlékei jönnek fel, nem a rossz 5-10-é.

Szóval sztem nem érdemes elhinni az ilyen jövőbelátásokat, se túlzottan ekézni azokat, akik megszegik az ilyen "ígéreteket".


Voy15
(tag)

Hát én nem is hittem el neki semmit, lásd #17745.

Nyilván ekézni meg fogom, mert ha valaki akkora megmondóember mint ő, akkor esetleg jó lenne ha néha kiállna és aztmondaná, hogy bocs tévedtem vagy valami.
Főleg ha előtte nagy arccal beleszáll kb bárkibe, lehúz mindenkit, aztán a nap végén meg kiderül, hogy igazából ő az aki emberileg egy hulladék.


Akelaus
(senior tag)

Bizony, ahogy írod: fröcsögött más zenekarra-zenekarokra, hogy a meddig húzzák a búcsú turnét, és hogy utána x idővel előkerülnek, és meg egy utolsó utáni turné.
Még az is tisztább lett volna, hogy nyomunk egy "utolsó" kört aztán szünet.
Más zenekar is csinált ilyet, aztán egyszer csak megjelent mondjuk egy dal, vagy egy koncertdátum.
Ott az Emperor pl. nem rémlik, hogy lett volna utolsó turné, de az Anathema esetében sem rémlik.

Tudom, pénz az Isten, és K.K. nagyon is szereti az Istent ;)
Végül a szolóalbum Slayer név alatt jön ki, az éneksávot meg lecserélik. :D


cappa72
(nagyúr)
Blog

:C
Ez azért elég ritka egybeesés...

@#17740snecy20
Nem is tudom, hogy mit gondoljak.
Aztán lehet, hogy ha jönnek kis hazánkba, akkor meg merem majd tenni, amit nem tettem: elmegyek egy Slayer koncertre. Esetleg még Bécs vagy Pozsony jöhet szóba. Kár, hogy a családban nem érdekel senkit rajtam kívül.

(De legalább láttam néhány számomra alapvető kiöregedőt már élőben; eddig a Slayer hiányzik)


gbors
(nagyúr)
Blog

Na jó, de akkor azért ekézed, mert nagy általánosságban egy f*sz (nem vagyok képben a legtöbb zenész esetében, hogy ki mekkora paraszt :D ), nem pedig emiatt a konkrét történet miatt - az rendben van ;]

#17751 cappa72: nekem a Behind space volt egy darabig, rengeteg barátot gyűjtöttem vele :D


Dilikutya
(félisten)

Kerry King egy f@sz, de őt így szeretjük. :)


Voy15
(tag)

Igen, általánosságban egy barom. Amit mond azt osztani kell 10-zel, meg valószínűleg annak az ellentéte lesz a végkimenetel.
Illetve egy kis pénzért akár elvállalja a következő Barbie film soundtrackjét Taylor Swifttel, meg Justin Bieberrel, úgy hogy előtte mindkettőt a pokolra kívánta.

Rajta kívül még amúgy Malmsteen meg Mustaine hírhedt f*sztarisznya.

De félreértés ne essék, ettől függetlenül mint zenész kiváló (nekem tetszik ez az új szóló dolga is), csak igazából jobban járna mindenki ha csendben maradna :)


gbors
(nagyúr)
Blog

Igen, a 90-es években még valamennyire követtem ezeket, szóval Malmsteen (fooking fyoori ftw :D ) és Mustaine megvan. Az elmúlt 20-25 évben viszont igen limitáltan olvastam bármit zenészektől / zenészekről, mert igazából úgyis csak az érdekel, ami a lemezeken van, sörözni nem fogok velük.


TeeBee73
(addikt)

"Egyre jár az igyunk agyunk". :DDD


TripleB
(senior tag)

A Kataklysm koncerten volt valamelyikőtök?


Dilikutya
(félisten)

Meg Corey Taylor. Nagyon jó énekes, bár ebből a Slipknotban keveset mutat meg, és mindnél nagyobb faszarcú megmondóember. 😁


snecy20
(veterán)

Ezek az eddig bemutatott dalok tudnának hasítani egy 40 évvel fiatalabb, elsővonalas énekessel.
Bocs az ős-fanoktól. :D

üzenetek