Metal topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Voy15
(tag)

No, ne viccelődjünk már.
A korai Ossian-t az Iron Maiden másolta.
Itt a bizonyíték: Adrian Smith pólóját érdemes figyelgetni.
:C


Peterhappy
(őstag)

Itt a bizonyíték, hogy a Maiden másolta az Ossiant. ;]

@Btraven: Adja magát a hasonlóság, Paksi alapvetően a Pokolgép énekese volt, demót is rögzítettek vele, csak mielőtt lemezig juthattak volna, be kellett vonulnia katonának, így barátját, Kalapácsot javasolta a helyére.
Katonaság után pedig megcsinálta az Ossiant.

De javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, sajnos benne van a pakliban :)

A póló története pedig a '88-as Maiden bulira vezethető vissza, ahol az Ossian volt az előzenekar, és Smith-nek annyira tetszettek, hogy a turné hátralévő részében a pólójukban játszott :)

[ Szerkesztve ]


Peterhappy
(őstag)

Rudán Joe hangja ma is szuper, kár hogy évtizedekig pusztította magát, élte az igazi RnR életérzést.
Szerintem az egyik legkiemelkedőbb magyar hardrock énekes (és mi lett volna, ha...)


btraven
(őstag)

Ossián azt énekli senki nem bírja a metálkezelést? Én eddig azt hittem, én bírom. :O


Dilikutya
(félisten)

Paksi soha sem volt a Pokolgép énekese. :) Basszusgitáros volt, az eredeti énekes Németh László, őt követte Kalapács. A sztori többi része akár stimmelhet is, bár az első Pokolgép lemez csak évekkel később jött ki.

Ezt emg muszáj linkelnem: Óriás - Márhívó (Ossian cover) ;]

[ Szerkesztve ]


Peterhappy
(őstag)

Igy van, tenyleg rosszul emlekeztem. Ereztem en, hogy santit a sztori. :( sz.r dolog megoregedni, mindent elfelejtek. Koszi a korrekciot.


snecy20
(veterán)

Később aztán ugye ez a sztori kerekedett ebből a feldolgozásból: [link]

Nyugodtan vehette volna poénra ezt az egészet a Hammer Records, de inkább szánalmaskodás lett belőle. Szerintem még a szerzői jogi követelés sem állt meg a lábán.


Ellia
(addikt)
Blog

Az Ossian sok mindent énekelt aztán totálisan átment önismétlésbe, mondjuk úgy a Tűzkeresztség után.


Dilikutya
(félisten)

Nekem a Hangerőmű volt az utolsó vállalható Ossian lemez. A későbbieket is meghallgattam, igaz, van, amit sok év késéssel. Nem csak az önismétlés a baj, hanem hogy egész egyszerűen rossz.

És Ossian ügyben a Hammer nem ismer se tréfát, se kritikát. Egy, azóta megszűnt alter zenei oldal szerkesztője voltam régebben, a Hammertől is mindig kaptuk a CD-ket kritikára. Épp a Küldetés volt az aktuális lemez, nem is dícsértem túl (közepszar, nem sárba döngölős, de inkább negatív kritikát kapott, tényleg nem jó lemez), és a sajtósuk mondta, hogy nem voltak boldogok a Hammer-nél. Konkrétan, nem emlékszem, vagy a Lénárd (R.I.P) vagy a Hartmann fel volt háborodva.

Az Óriás feldolgozás szerintem zseniális. Maga az ötlet is, de igényesen is lett megcsinálva. Poén, de abszolút tisztelettel nyúltak hozzá. Én is tisztelem az Ossiant, mert élő fém, meg elvitathatatlan a jelentőségük, bár a jelenlegi tagságnak a klaaszikus lemezekhez semmi köze. De még a Paksi-Rubsics is tudott jó lemezeket csinálni.


btraven
(őstag)

Ott még nem tartok. Hallgatom szépen sorban. De nekem már a Kitörés album se tetszik. Az első 4 viszont nagyon kellemes meglepetés.
Ozzy-val jártam így. Nagy Sabbath rajongó voltam mindig is, de Ozzy szólólemezei teljesen kimaradtak. Aztán öregkoromra hallottam egyszer őket a rádióban, és tök jó lemezek.


Dilikutya
(félisten)

Ozzy szólóban is remek. Mondjuk a korai lemezein vannak nekem mai füllel élvezhetetlen dalok, de a slágerek feledtetik. De nekem legjobban akkortól tetszik, amikor Zakk Wylde lett a gitáros.


csakany2001
(senior tag)

Ozzy-tól nekem csak Randy Rhoads albumok tetszenek, valahogy a többi sosem fogott meg. Az új albumokat meg egyenesen gyengének tartom, Ozzy már messze túl van a fénykorán és számomra nagyon érződik, hogy nincs már hangja úgy 20 éve kb.
Nagyon jó zenészek játszanak szinte kivétel nélkül de nálam 1-2 dal kivételével nem állt össze.

Más:
Rám jött az Evergrey hangulat, Theories Of Emptiness az Atlantic óta a legerősebb anyaguk kb. Elég metalosra sikeredett, és súlyosabb is lett az utóbbi 2-nél, megtartva a fogosságát. Nem lesz év albuma, de biztosan nagyon sokszor elő fog kerülni nálam.

Nálam eddig az év meglepetése a Leaves' Eyes - Myths of Fate, végre egy jó album Elina-val is. Az új Borknagar, Darkest Hour pedig toplistára valóak. Gyanítom ez bővül majd az új Leprous, Seven Spires, Wintersun albumokkal. Nem gyenge eddig ez az év sem, 20 album biztosan kijön idén is, amit évekkel később is hallgatni fogok.

[ Szerkesztve ]


Ellia
(addikt)
Blog

Lesz új Wintersun?


csakany2001
(senior tag)

Time II augusztus 30-án, legjobban várt album idénről.(feltéve ha a Tool nem lep meg minket idén, de eddig valószínű, hogy jövőre lesz csak valami belőle)


Peterhappy
(őstag)

+Dilikutya: Egyetértek. A Tűzkeresztség még úgy ahogy - nekem már az sem tetszett, de Feleségem azt még sokat hallgatta -, de nálam is a Hangerőművel zárult le az Ossian pálya.
Sajnos a mennyiség (évente-kétévente új lemez kell) teljesen ráment a minőség rovására.

Egyetlen kivétel, a '15-ös Lélekerő, ahol hirtelen minden újra a helyére került, az szerintem egy meglepően jó korong lett, ütős dalokkal, ütős szövegekkel, ha kellett, zengett, ha kellett, átment líraiba. Azt a lemezt sem szoktam elővenni már (de ennek inkább az az oka, hogy általában nem hallgatok már Ossiant), de az a korong megér egy-két hallgatást.
Előtte-utána egy-egy jobb dal akadt, elvétve.


Akelaus
(senior tag)

Nálam ha Ossian, akkor az Emberi dolgok, és a Keresztút album amit néha néha előveszek.

Mindig meghallgatom az aktuális új albumot, de pl. az utolsót végig sem bírtam hallgatni. 😒

Más: van új Beatrice dal, rosszabbra számítottam..

[ Szerkesztve ]


Ellia
(addikt)
Blog

Beatrice sose volt jó, csak jókor voltak jó helyen. Ez a szám is elég vacak, de ha erre van igény... :(


Dilikutya
(félisten)

Beatrice nekem kb. azóta fura a jó idővel, mióta többet tudok a korszakról, és pl. Feró munkásságáról. Mert lemez ugyan a korai időkben nem jöhetett ki, de Ferónak volt a Bikini is, meg rengeteg szöveget írt, pl. az első Pokolgépre is. Nincs ezzel semmi gond, de a nemzet csótánya imidzsen kicsit ront. Ő inkább mostanra lett a nemzet csótányainak egyike. Annyira meg a Beatrice szerintem se volt sose jó, bár nekem a korszak szinte összes hazai zenekaráról ez a véleményem. P. Mobil, Dinamit is butácska.

[ Szerkesztve ]


gbors
(nagyúr)
Blog

Rice-nél mindig a szöveg volt elsősorban a fontos, meg a koncertek hangulata, zeneileg annyira nem lehet őket felmagasztalni. Az ős-Bikinit meg pláne. Nem leszek sohasem :D


Dilikutya
(félisten)

Én voltam betonszar Ricse koncerten. Akkortájt volt, amikor Feró aktívan zsűrizett, talán a Megasztárban. Nagyon kellemetlen koncert volt, ahogy totál úgy éreztem, mintha most is a TV2-t nézném.
Mondjuk ez egy egyhetes fesztivál volt, nem klubkoncert, na de akkor is.

üzenetek