üzenetek

hozzászólások


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Nem rossz cucc, olcsó szegmensre is most már ügyesen lő a Xiaomi és társai.

Ez a Roidmi nekem rejtély, ahogy a Lydsto-k is külön cégtől érkezhetnek, így eléggé nagy az átfedés cégen belül, hasonlóan a telefonokhoz.

Én mondjuk a Dreame-ket preferálom, ők saját márkaként jót kínálnak, felette pedig a Roborock.

Ennek a vetélytársa leginkább viszont a D10s Plus, év vége előtt nagyot ugrott a Dreame-k ára is.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Egy 10-es skálán mennyire szív egy ilyen porszívó. Vagy csak szöszölésre jó, meg macska taxinak?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

3800Pa szívóerővel rendelkezik.

Ezt ne akard skálázni :D


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Egy technikai adatlap elférne lassan a sok porszívóteszt kapcsán, egymás mellett a többi tesztelt termékkel.Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Messze nem szív olyan erővel, mint egy konnektoros normál gép, nyilván. De annyiszor zavarod körbe a lakásban, ahányszor akarod, vagyis azt a port, ami úgy amúgy felröppenne a polcra, a tévére, meg akárhova, azt jól összeszedi. Nem fogja a szőnyeg szálainak a mélyéről kibányászni az évtizedes port, nem is erre való. Nálam kétnaponta tesz egy kört addig, amíg a kutyával nem tartózkodunk a hajlékban és fenntart egy általános pormentességet.


enginev3.0
(félisten)
Blog

Én is pont erre akarok egy robotporszívót, mert felporszívózok, de másnap este már talpamon a por, és nagyon idegesít. Egy ilyen meg körbe menne naponta egyszer mikor nem vagyok itthon és kész

Csak hát majd, valami akcióban


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Sokkal olcsóbban nem nagyon van értelmezhető ajánlat.

Esetleg Xiaomi S10 ( Viomi )

[link]

Itt sokszor vannak akciók és egyéb infók. A hasznosságát már Bog jól leírta, markánsan csökken a szállópor, egy légtisztítóval kombinálva pedig még hatékonyabb.

[ Szerkesztve ]


Ratrak
(csendes tag)

Nekem ennek az elődje (?) van, úgy hívják, hogy Roidmi Eve Plus. A cikkben leírtakhoz képest a régi jobb: két oldalkeféje van, van benne szőnyeg-érzékelő funkció (mondjuk mire rákapcsol, addigra már jellemzően túl van a szőnyeg egy részén, szóval én inkább azt csinálom, hogy a "szőnyeges szobákra" beállítom, hogy max erővel menjen, és kész, a többi helyen meg jó a normál szívóerő, kemény burkolaton az is bőven elegendő), és akkora az akksija, hogy a nyolvanvalahány m2-es lakáson kétszer is át tudom zavarni egymás után ha akarom (néha akarom), és akkor is marad benne még vagy 30+% kraft.

És 125-130ezer közt látom most egy gyors google search alapján.

Oké, 8x8-nál nagyobb szobám nincs, nem tudom, hogy azt tudja-e kezelni, valszeg ugyanúgy nem, mint a CC. De azalatt szuper. Meg lássuk be, pont nem érdekel, ha visszamegy, és ezért pár perccel később végez, úgyis többnyire akkor dolgozik, amikor nem vagyunk otthon. Nagyon ritkán beragad itt-ott, és nyilván, ha hülye voltam, és elöl hagytam kábelt, azt ő is megeszi, de ez nem bug, minden ilyen működésű cucc ezt csinálja. (kivéve az, ami felismeri, hogy kábelt lát, már ha van olyan. Ez nem.) Ja, ennek be lehet állítani, hogy hány takarításonként ürítsen, és nem ürít áramszünet után sem kényszeresen.

Szerintem a tesztelt CC egy erősen downgrade-elt verziója a régi Plusnak, ha tényleg kb. 20ezer ft a különbség, én most is rádobnám gondolkodás nélkül. De még remélem használom majd sokáig a Plus-t, én teljesen meg vagyok vele elégedve, mindent tud, ami nekem szempont, a felmosás egy itt-ott szőnyeges, és mindenképpen "szőnyegen túl dokkoló" robotos lakásban nem a robot dolga, a Plusban is csak azért van, hogy legyen. (Ha már felmosatsz vele, akkor úgyis kell szüttyögnöd a géppel a takarítási ciklus végén, akkor meg minek vettél ön-ürítős gépet? Ezeknek szerintem pont az a lényege, hogy "fire-and-forget" tudnak két-három takarítási kört megtenni, mire mondjuk annyi vackot felgyűrnek a kefékre, hogy hozzájuk kelljen nyúlni. Ha viszont felmosatsz velük, az mindneképpen foglalkozós lesz a takarítás után, akkor meg minek az ön-ürítés? Na mindegy, csak elkalandoztam :D )


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Az önürítés egy extra, de ennél magasabb szint az, amikor már a gép önálló, mopot takarít-szárít stbstb.

De az 2-3-4x ársáv.


ShadowX
(őstag)

Ez most komoly vagy csak költôi túlzás? :)
Minden nap porszívózok és másnapra full poros minden. Próbálkoztam már sok mindennel, de semmi eredménye nem volt eddig, a por állandó és idegesítô vendég. Mivel sok a világos (=fehér) a lakásban, ezért még zavaró is.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Ez tény, a robotporszívó erre a célra ideális.

Nekünk 5 éve van, és alig van por a lakásban. Sőt, mióta a szárítógép is besegít, még a ruhákból származó szösz is csökkent.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Nekem van olyan is ami a levegőből kiszűri a port, cigarettafüstöt, szagokat és ha kell UV lámpával fertőtlenít. Légtisztitó, nem porszívó.


addamka
(őstag)

Nálunk itt vidéken aszfalt hiányában sivatag van, a por úgy jön, mint a levegő. Eddig egy Xiaomi Vacuum v1 volt, kb. bármi hiba nélkül lehúzta a 4 évét.
Előző geekbuying akcióban kb. 225 ezresért vettem egy Roidmi Eva 2023-as modelt, forgó felmosó cucc, mindent űrít és tölt magának.
Xiaomi régi robotjàhoz képest nyilván 10x-es szintlépés amit tud, de azért meglepően hülyébben járkál a lakásban, mintha az algoritmuson spóroltak volna :) Sokkal agresszívabb az akadályokkal, itt már az egyszerű fix lapos objektumokat is ki kell zónázni, mert beszorítja magát. Ha akkor sétálok el előtte amikor a dokkolóra ráfordul jön az 5 perc rally, hogy mit tegyen. Ettől még szeretjük, de van pár vicces dolga.


Gallmix
(aktív tag)

Én is évek óta nézegetem... de annyi ketyere van, hogy rendes porszívózást nem lehet megúszni mellette... :DDD

így mindig halasztva van.


ShadowX
(őstag)

Naponta porszívózok (egy Jimmy JV85-el), plusz van légtisztító is kettô, mégis porosodik minden. Látom a porszívó tartályában összegyûlt port. És csak 1 szônyeg van, ami síkszövésû. Telente még egy plusz légmosó is van a párásítás miatt. Ezért vagyok bizalmatlan. :)


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

A napi porszívózást gyorsan el lehet engedni egy robotporszívó mellett.


monroe8609
(aktív tag)

Bizalmatlan voltam én is évekig, inkább elővettem naponta a porszívót. Aztán most másfél hónapja végre rászántam magam egy ilyen robotra, Dreame D10. Egy forgókefe, ugyanez a pacsmagolós felmosó,de nincs külön ürítő tartálya, én szívom ki belőle porszívóval amit összeszedett 2-3 kör után.
Viszont: amióta megvan, a porszívót egyszer vettem elő, de igazából akkor sem kellett volna,csak szeretjük tisztaságot. Mindennap körbemegy napközben, gyönyörű szép tisztaság van folyamatosan :) 110 ezer volt, mindenképpen megérte, nagyon szeretjük. :R


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

olcso dokkolos modell, de kb itt ki is merul az elonye. porszivonak draga, felmosonak meg nem automata.

az a baj, hogy a kb fullos legolcsobb onjaro dokkolos gepek akcioban most ilyen 750 euro korul mozognak: ez a Dreamebot l10s ultra, es a Roborock Q Revo:
- avagy felismerik automatan a szonyeget felmosasnal
- automatikusan szaritjak a felmosot
- automatikusan toltik es uritik a felmosofolyadekot is
- at tudnak maszni kb masfel centis kuszobon
- mindketto jobb nagyobb lakasra
igazabol az a baj, hogy porszivozasra ez eleg, de gyakorlatilag a felmosas resze disznek van, mert annyi extra melo van vele.

az a baj, hogy a Q Revo (es valszeg az l10s ultra) tenyleg ennyivel tobbet is tud, mint amennyivel dragabb.

monroe8609: dragabb porszivos modelleknel pedig a gep tisztitasa is kb automatikus. tenyleg kb mindent megcsinal a gep, aztan 2-3 naponta fel kell tolteni es ki kell onteni a felmosovizet.

tenyleg kb a legjobb dolog a robotporszivo a mosogatogep ota, es most mar mukodik. volt egy Miele Scoutom (gen 1), ahhoz kepest is eg es fold a kulonbseg.

[ Szerkesztve ]


Cyborg
(senior tag)

Sziasztok,

valami egyszerű, ami nem dokkolós, nem moppol, cserébe rendesen porszívóz, és esetleg jobb üzemideje van, és a térképezést jobban csinálja, létezik valami ilyesmi?

...gondolom 100ezer alatt ne is keresgéljek


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Xiaomi S10.

De fentebb linkeltem a robotporszívós topicot, ott kérdezz.


vicamuso
(tag)

Hát egyből megvettem geekbuying blek frádéjen majd el is utaztunk. Áramszünet jött és nem is talált vissza a dokkolóra mondjuk nem értem miért kószált el mert nem volt bekapcsolva ütemezett takarítás, de ráadásul még offline -ba is tette magát szóval ennyit a távtakarításról. Szomszéd nyomkodta rajta az "usgyi haza házikóba" gombot sikertelenül. Kíváncsi leszek legközelebb megy locsolni a power off-on-al sikerül e feléleszteni ...
Ami nálam még idegesítő, hogy a dokkoló ledje nonstop világít nem csak a töltéskor pulzál mint a földszintemen a dreame z10 pro boton


Lamonso
(kezdő)

Lehet meglepem az asszonyt és a macskát karácsonyra egy ilyennel :D


bregana
(újonc)

Én néhány napja vettem egy Roidmi Eve plust. Nagy nehezen sikerült összekapcsolni a hálózattal, de továbbra sem működik. Az indítás után kijön a helyéről, tesz egy háromnegyed kört, majd leáll. A helyére sem akar visszamenni. Elkezd söprögetni, majd leáll, nem találja a dokkolót. A mobilról távirányító módban takarítani, de ez nem játék, hogy vezetgessem. Mi lehet a probléma a készülékkel?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Mit ír ki az applikáció ezután?

Fontos lenne a hibafeltáráshoz, hogy maga a gép "mit üzen"?

Külön van a 2,4 és 5GHz-es WiFi?

Sikerült összekapcsolni a telefonnal?

[ Szerkesztve ]

üzenetek