Router gondok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


F.B.I.
(veterán)
Blog

A webui a routeren belül van?


woodworm
(veterán)

Igen, a böngészőben a lan ip-címén éred el, ez alapesetben a 192.168.50.1 vagy használhatod a http://router.asus.com címet is.


F.B.I.
(veterán)
Blog

A router pihen, nem lóg rajtunk senki. Nem értem.


makoss
(addikt)

Üdv!

Van egy Asus RT-AC 58U routerem amire rá van kötve egy külső vinyó amit érzékel is, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne azt beállítani, hogy akár melóhelyen is meg tudjam nézni neten a vinyóm tartalmát?
Beállításban eddig jutottam:
[link] [link] [link] [link] :R


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Inkább itt kérdezzél rá erre.


Gabesz87
(addikt)
Blog

Riasztónk jelzett, hogy vmi komm. hiba van, nincs IP kapcsolat. Megnéztem, és kiderült, hogy a router nem kap netet (Asus AX56U). Próbáltam ki-be kapcsolni, de semmi. A HGW rendben van, kábellel rádugtam a gépet, és megy. Mielőtt resetelném, esetleg van valami tippetek?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Log-ban mi látszik?


Gabesz87
(addikt)
Blog

Bocs a láma kerdesert, de hol, melyik logban?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

A Rendszernapló/Általános napló menüpont alatt lévőben.


Gabesz87
(addikt)
Blog

De az Asuson belül? Mert azt nem érem el, nem jön be a setup. Még ha kábellel kötöm a gépre, akkor sem. Vagy a HGW-ben mondod? Bár gondolom az Asus-on belül kéne nézni, a HGW-n nem sok értelme van, ugye!?

[ Szerkesztve ]


kpityu2
(senior tag)

Ha nem éred el a konfigfelületet direktben se, akkor szerintem reseteld. Ha nagyon akarsz próbálkozni, akkor megnézheted, hogy az Adv. IP. Scanner megtalálja-e. [link] Vagy valami hasonló progi ami körbenéz a hálózaton.


Gabesz87
(addikt)
Blog

Reset után sikerült, helyrejött szerencsére, már csak a node-ok hozzáadása van. Az egyik sikerült, de a másikkal, AC57U v3, gondom van, mert nem tudom resetelni. Lehetséges az, hogy nem működik a reset gomb? Hiába nyomom több mint 10s-ig, semmi. Mondjuk ezt használtan vettem, és azt hiszem az egyik LAN port sem jó. Lehet, hogy elég defektes szegény :F


Gabesz87
(addikt)
Blog

Hard resettel sikerült életre kelteni, de mint mindig, ismét szívok az AiMesh-el. AX56U a fő router (AP módban), AX55-öt simán hozzáadtam reset után mode-ként, és most hogy reseteltem az AC57U v3-at is, azt az istennek sem sikerül :F WTF?


Gabesz87
(addikt)
Blog

Sikerült hozzáadnom az AC57-et is, de valami nem stimmel. Így néz ki a topológia:

Az AC57U és az AX55 egy szinten voltak ezelőtt, ráadásul olyan nyögvenyelős az egész elérés, néha mintha lefagyna a setup felület, nem lehet semmire kattintani, néha eltűnnek a node-ok, ill. a net is mintha szakadozna. Maga a router (AX56U) felülete is tök lassan jön be. Mi a jó ég van itt? Meg az a fura, hogy hiába Ethernet backhaul van bekapcsolva, az AC57U mintha wifin menne. Na meg továbbra is ott az a pötty az AC57U-nál (már régóta), ami azt mondja, hogy ideiglenesen nem támogatja az Eth. backhaul módot!? Lehet hogy megyek és inkább veszek egy újat. AC59U v2 az jó lehet? Az is megy Ethernet backhaul-al?
Vagy lehet, hogy az AX56U-val van baj?

[ Szerkesztve ]


kpityu2
(senior tag)

AC57U node-nak van konfigurálva? Próbáld meg úgy hozzáadni az AX55 node-ot, hogy az AC57U ki van kapcsolva. Esetleg próbáld újratölteni az AX56U FW-t.


Gabesz87
(addikt)
Blog

Nem konfiguráltam előtte. Reseteltem, és így egyből hozzáadtam az AX56U AiMesh setupban mint új csomópont. Reseteltem újra az AX56U-t, beállítottam AP módba. Viszont borzasztóan szakadozik. Csináltam ping tesztet és nem túl jó: 19% loss, néha request time out, max válaszidő 3884ms. Megpróbálom újratölteni a fw-t, ahogy mondtad.


kpityu2
(senior tag)

Esetleg próbáld meg, hogy minden routert külön-külön a netre kötsz és frissíted az FW-ket.


Gabesz87
(addikt)
Blog

AX56U fw-t frissítettem. Ill. újratöltöttem. De amúgy a többi is up-to-date. AX55-öt reseteltem, hozzáadtam node-ként simán. Az AX56U most sem akar menni. Amikor hozzáadom node-ként, kábellel össze kell lennie kötve a routerrel? Mert össze van amúgy, (igaz egy switch van közte), keresésnél meg is találja, de nem tudja hozzáadni, mert azt írja vigyem közelebb a routerhez, gyenge a jel. De ha kábelen van, akkor miért wifin akar kapcsolódni?


kpityu2
(senior tag)

Ha nullárol indulva csak az AX56U-t adod hozzá nodeként, akkor is wifin akarja csatlakoztatni? Mert elvileg lehet wifis és kábeles backhaul is.


Doky586
(nagyúr)
Blog

"egy switch van közte"
Meg is találtad a hibát.. :))


Gabesz87
(addikt)
Blog

Az AX56U a main router (AP módban). Innen indulok ki.

#40680 Doky586:
de ez csak akkor számít, amíg hozzáadom? Mert ezelőtt működött, kábelesen, switch-el, nem volt gond. Sőt, ma egyik alkalommal úgy csináltam (kiküszöbölvén a switchet), hogy felhoztam az AC57U-t, közvetlenül a HGW-re dugtam, és úgy adtam hozzá node-ként. Majd levittem a helyére, és ekkora tapasztaltam, hogy feje tetejére állt minden, szakadozik, eleltűnik a topológiából. Most nélküle úgy tűnik, minden OK. De megpróbálom akkor újra hozzáadni.

Most eszembe jutott, hogy délelőtt, mikor hozzáadtam az AC57U-t, és utána levittem a garázsba, a kábelt a LAN portba dugtam, nem a WAN-ba. Na mondom, akkor megpróbálom újra, csak most meg nem találja a node-ot (reset után) :W :W Vagy pedig a process felénél közli, hogy nem sikerült hozzáadni ilyen meg olyan ok miatt.
Komolyan mondom, nem értem miért, de ezzel az AiMesh-el én mindig órákat szívok!

[ Szerkesztve ]


Gabesz87
(addikt)
Blog

NAH! Helyreállít a világ rendje végre, azt hiszem :)

Mostmár olyan ,mint régen volt! Azt hiszem tényleg csak én voltam hülye, és az volt a gond, hogy nem a node-nál nem a WAN-ba dugtam a kábelt. Köszönöm a tanácsokat!


Essejó
(addikt)
Blog

Nálad valami képzavar van AP módban nincs semmilyen router funkciója, akkor csak AccesPoint gyk hozzáférési pont


Gabesz87
(addikt)
Blog

Nem mondod!? Tisztában vagyok ezzel, nem igazán értem, ezt most mire írtad.

"AX56U a main router (AP módban)" --> erre reagáltál? A router AP módban van, azt meg, hogy main router, csak a megkülönböztetés gyanánt írtam, vagyis hogy az AiMesh rendszerben a main router nálam az AX56U (csak nem router hanem AP módban).


Essejó
(addikt)
Blog

Ha tudod, akkor jó, csak zavar volt az erőben, hogy úgy írtad.:R

üzenetek