Router gondok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Charlie Gordon
(aktív tag)

Próbáld 2. gép tűzfalát kikapcsolni. Így már mindkét gép látja a másikat ?
Mindkét gépen XP van ?


snt
(senior tag)

Mind2 gép XP, stoftveres tűzfal nincs, se XP tűzfal egyiken sem bekapcsolva!

2. gép tudta pingelni az enyémet de én (az 1-es gép) nem tudtam az övét.. 4ből 4 loss...


snt
(senior tag)

Ja és még 1 probléma :)

Mióta router van, azóta lassú a böngészés ha letöltök pl. torrenttel... Letöltés megzabálja a sávszélt, de eddig úgy volt, h a böngészés gyors maradt (gyorsan betöltődtek az oldalak) úgy h közben a letöltés 1-2 pillanatra lassult.. Viszont most mióta router van, a letöltés mondhatni stabilan veszi el a sávszélt és a böngészés nagyon lassú :(

Nem lehet vmi prioritást beállítani hogy ha böngészek akkor az legyen elsődleges és addig a letöltés elől szedje el a sávszélt? :F


snt
(senior tag)

up


-ádám-
(csendes tag)

félreolvastam.

Ha letöltesz nyilván elmegy a sávszél... Ha akkor is gyors maradt, akkor az amiatt lehettett, hogy az ''ideigelenes letöltött fájlok'' mappába letöltődött az oldal teljes tartalma, így a megnyitáshoz nem kellett sávszél, csak beolvasta a winyóról.

[Szerkesztve]


snt
(senior tag)

Most is olvashatná akkor vinyóról nem? :) Érdekes... most van amikor majdnem olyan mint régen, szal jó, de van amikor tetű lassú...

LAN gondra vmi megoldás? :F


snt
(senior tag)

:F


snt
(senior tag)

:U


snt
(senior tag)

hopp


snt
(senior tag)

:O


Red Fox
(csendes tag)

Sziasztok

Olyan gondom volna, hogy ha megy a dc++ akkor nem tudom elérni a freemailes oldalt a neten és nem megy az msn messenger és a leveleimet sem tudom leszedni a gépre.

router: D-Link 604
dyndns.org os host
két gép ami között van a router az egy XP pro és egy Win 95.

Ha nem megy a dc akkor minden megy rendesen, gondolom, hogy valami port gond lehet de nem tudom, hogy micsoda. A DC-t átraktam már másik portra, jelenleg az 1410-est használja és megy is rendesen aktívba. Teljesen mindegy, hogy melyik portot engedélyezem neki, szépen dolgozik is.

Előre is köszi a segítséget, több fórumot is olvastam de nem találtam még sehol ilyen problémát.


Lager
(tag)

Van egy problémám: Vettem egy x-micro 11g WLAN routert rádugtam a gépet és wlannal a laptopot, nem állítottam be semmit és már megy is a net. CSak azt nem tudom hol kéne beállítani valami jelszót, hogy más ne tudjon rácsatlakozni a gépemre:) Tud valaki segíteni?


Gh0sT
(addikt)

Cfospeed lesz a te barátod. Letöltöd, telepíted és megoldódnak a gondjaid. Gondolom DSL-es vagy...

Szerk.: és még linket is kerestem neked
Bővebben: link

[Szerkesztve]


Lager
(tag)

semmi progi/driver nincs felteleptve a routerhez.


steve@prhw
(őstag)

Az x-micro-s topicban hamarabb kapnál választ. Konkrétan ezek konfigját nem ismerem, de valami ilyesmi a teendőd:
- a bönglsződön keresztül belépsz a router konfigjába (gondolom, már jártál ott a netcsatlakozás beállításához)
- keresel wlan részt, ott ilyesmi fogalmakat figyelj:
- - SSID - ez a vezeték nélküli hálózat ''azonosítója''. Ne hagyd a gyári alapbeállításon!
- - SSID broadcast - ezt meg tedd disabled-re, így nem fogják látni az ssid-t a gépek, neked kell megmondani, mit is keressenek
- - WEP (inkább, ha a számítógépedben lévő eszköz is tudja, akkor WPA), meg tudod adni a kódot, amit meg kell adni a későbbiekben kapcsolódni szándékozó gépen.
- - esetleg a filtering résznél MAC-filtert is rakhatsz, beszabályozhatod, hogy csak a megadott fizikai című eszközök csatlakozhassanak fel.


Lager
(tag)

Csak összedugtam: utp gépből routerbe, utp modemből routerbe és már ment a pcn és a laptopon is:F Semmilyen beállítást nem láttam


Lager
(tag)

Közben megtaláltam hogy kell beállítani elolvastam a faqot a honlapján, fasza gyerekek:

''Q11: I can follow the Quick Start Guide Step 8. Router Setup is Missing
The CD was updated and there is an erratum on the Quick Start Guide. Please enter the router default address on your web browser (192.168.62.1) and follow on from step 8 of the Quick Start Guide.''


Red Fox
(csendes tag)

Mi köze ennek a cfosspeedhez? Amúgy telepítve van az is és nagyon szuperül megy a letöltés. Szerintem máshol lehet a gond.


Gh0sT
(addikt)

Én azt tapasztaltam, hogy amíg nem volt telepítve, a DC-s feltöltés miatt gyakorlatilag lehetetlen volt a böngészés. Kb 0,1 Kb/sec-es sebességgel jöttek be az oldalak, ha egyáltalán bejöttek. Egyébként még így is vannak problémáim, főleg akkor, amikor teljes sávszéllel töltök DC-n. De ez ugye annyira nem meglepő.

Közben elolvastam pontosabban a hsz-ed. Csak a freemail nem megy?

[Szerkesztve]


snt
(senior tag)

Még mindi LAN gond...

üzenetek