Router gondok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


vviktor1978
(csendes tag)

Sziasztok!
Asus RT-AC68U legújabb Merlin firmware van rajta. Az 5ghz wifin 3 eszköz lóg: macbook, iphone 13 pro, huawei mate 20 pro. Olyan hibajelenség van, hogy bármelyik eszközzel elkezdünk böngészni. Mondjuk elolvasok egy oldalt és tovább lapoznál, de nem megy. A macbook-on látom, hogy elkezdte betölteni a következő oldalt, de gyorsan meg is akadt. böngésző frissítésre semmi, aztán egyszercsak jó lesz. Ezt megcsinálja egymás után többször is. Van, hogy jó ideig semmi probléma sincs.

Éppen most történt: iphone 13 pro, speedtest appnál szépen megmérte a letöltést. A net csomaghoz előírt jó sebbeséget mért, aztán a feltöltést már nem adja és hibát jelez az app. Sőt most úgy látja a telefon, hogy a wifi nem is csatlakozik. Fasza! A párom is éppen mondja, hogy félig beöltötte az oldalt azt helló...

Milyen beállítások nézzek át az 5ghz wifinél?

Most ezt le is kapcsoltam és vissza lőttem a 2,4-et. Az 5ghz-nél amikor megnyitok egy oldalt akkor érezhetően gyorsabban menne már amikor nem akad meg, mert akadás van. A 2,4-nél nincs semmilyen akadás meg lassabb is, de megy. :F


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Letöltés rendben, feltöltés problémás: Elektroszmog a WiFi AP közelében. Ezt okozhatja egy dugasztáp is, de bármilyen közelében lévő elektronikus eszköz, vagy egyszerűen olyan helyen van, ahol az interferenciák zavarják. Keress az AP-nek jobb helyet. Hullámhossz kb 6cm.

[ Szerkesztve ]


Gabesz87
(addikt)
Blog

AiMesh kérdésem volna. Fő routerem (AP módban) egy AX56U, a node-ok pedig egy AX55 és egy AC57U v3. Utóbinál van egy pötty, azt mondja hogy ideiglenesen nem támogatja az ethernet backhaul módot. FW-ek a legfrissebbek. AZ AC57U perpill wifin csatlakozik, nem kábellel. A kezelés alatt Backhaul kapcsolat prioritása-nál az van, hogy Csak Ethernet, de nem lehet megváltoztatni. nem tudom Auto-ra állítani. Vagy ez a pötty (fenti üzenet) akkor mit jelent most? :R

[ Szerkesztve ]


woodworm
(veterán)

Ha ideiglenesen adsz neki kábeles csatlakoztatást, akkor sem módosítható?


Gabesz87
(addikt)
Blog

Ki fogom próbálni, amúgy is az a cél, hogy azt is kábellel kötöm össze (szombaton lett lehúzva kábel), mert le akarom vinni a szerver gépet a garázsba.


orgadam
(csendes tag)

Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írom, de az alábbi problémával küzdök hetek óta.
A Telekomos kábel modemen (Kaon CG3000), a 2.4GHz-s wifi be van kapcsolva.
2-3 nap után a wifire nem lehet csatlakozni, kiírja, hogy ehhez a hálózathoz nem lehetséges csatlakozni. A wifire csatlakoztatott eszközökből alig, pár eszköz csatlakozik le, offline lesz, de a többi gond nélkül működik. Kábelesen van internet, csak a wifi nem megy ilyenkor. Újraindítom a modemet, 3 napig jó, utána ugyanez.
Telekom cserélt már modemet is, ugyanez a hiba.
Ötlet?


Tompika777
(senior tag)

Lehet,hogy mivel szolgáltató specifikus a problémád,a linkben jelölt topikban hamarabb tudnak segíteni.
[link]

[ Szerkesztve ]


orgadam
(csendes tag)

Köszi, itt kezdtem, egyelőre nincs válasz.
Nem gondolnám, hogy Telekomnál van a hiba, amikor kábelesen mérek, tökéletes minden.
Egy idő után nem kap IP-t egy pár Wifis eszköz és Wifi se működik. Mintha bezavarna valami a Wifibe, vagy DHCP-be, de mivel kevésbé értek hozzá, így nem tudom milyen beállításokat kellene ellenőriznem...


Gabesz87
(addikt)
Blog

Az a Kaon egy hulladék. Mi tavaly költöztünk lakásból családi házba. Ott Sagemcom HGW-m volt (kábeles majd optikai) erre itt hoztak egy ilyen Kaont (kábeles). Egy hét után telefonaltam én is egyből és mondtam hogy vigyék ezt innen és hozzanak Sagemcom-ot. Szerencsére így is történt. Nekem mondjuk más jellegű problémám volt vele. Azóta minden szipi szupi.

[ Szerkesztve ]


orgadam
(csendes tag)

Köszi, ezt már más is mondta, mármint hogy problémája volt a Kaonnal.
Holnap hívom őket és kérek másikat.
Sagecomból mi elérhető?


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Pihentesd éjszaka a modemedet. Vannak azok a csúnya pufferek és időhiányos fw. fejlesztők. Eredmény: túlcsordulás.
Óvjuk a környezetünket!


SPeti1984
(senior tag)

Sziasztok!

Vásároltam egy 2databos Strong Mesh 1610 szettet. Hogyan lehet a wifi jelszavát meg egyéb dolgokat beállítani? Neten az extender1610.local címet olvastam de az nem jön be. Amúgy sima wifi router ként is lehet használni mindkét eszközt vagy csak meshkent?


mezis
(nagyúr)

Üdv.!

IP címén próbáltad: 192.168.2.254 ?

[ Szerkesztve ]


SPeti1984
(senior tag)

Igen próbáltam. Végül este egyszer csak bejött a felület és még az ip cím sem ez pedig reseteltem 2x is. Amúgy az mennyire jó, hogy 1000es netem van és az első eszköznél wifin 500 körül mérek. Majd a 2. eszköznél már csak 200at. Nem pont az a mesh lényege, hogy nem felezi meg a sávszélességet?


Doky586
(nagyúr)
Blog

Nem, nem az a lényege.
Azt csak akkor tudja ha vezetékes háttérhálózaton van, vagy minden mesh router két további mesh routert lát wifin. (Nem véletlenül árulják gyakran hármasával).
Ha csak sorbakötöd őket mint az extendereket akkor a fizika törvényei szerint természetesen ezek is felezik a sebességet.


Gabesz87
(addikt)
Blog

Na levittem a szerver gépemet a végső helyére, így kábellel össze is lett kötve az AC57U node a main routerrel, de a Backhaul kapcsolat prioritás így sem változtatható, meg fura mód így is azt írja kis felkiáltójellel, hogy ideiglenesen nem támogatja az Ethernet backhaul módot. Dehát közben meg működik. Kapcsolat kitűnő, Hálózat alatt a felfelé irányuló adatátvitel típusa Ethernet és 1Gbps. Szóval nem értem.
Még egy kérdés: az normális, hogy a node-on nem világítanak a wifi LED-jei?


mezis
(nagyúr)

"...a node-on nem világítanak a wifi LED-jei"
Talán csak energiatakarékosság, meg hátha nem kérsz éjszakai derengést.
A UPC modemjén is csak egy halvány Power LED világított hajdanában.
Aztán fw. frissíthetett az új tulajdonos és most már van ám kivilágítás!

[ Szerkesztve ]


Gabesz87
(addikt)
Blog

Ez a node lent van a garázsban (napelem inverter és a home server megy róla) úgyhogy felőlem aztán világíthat akárhogyan! :) Csak mivel wifi is megy rajta ezért tűnt fel és furcsállottam, hogy nem világítanak a wifi LED-ek. Elég rejtélyes ez a router, emellett ott van a lenti kis anomáliám, amiről írtam.


F.B.I.
(veterán)
Blog

Üdv!

Ping gondom lenne ( elég durva, akár 30K felett is néha).

Adott egy ASUS AC65P, legutolsó firmware, amely egy Bridge módban levő DIGI doboztól kapja a netet (30 cm egymástól), innen 15 méter CAT6 megy mindkét szobába, ahol TP-Link gigabites (minden porton) switchekből megy a nafta az eszközökbe.

Kiszűrtük, direktbe tettük az Asus routertől jövő kábelt a PS5-be, majd PC-be is de néha online játék vagy sima Discord chat közben is 5000- feletti Ping lesz, játékból, beszélgetésből instant kidobás. Cmd-Ben futtatva, semmilyen hiba nincs (ping - t 8.8.8.8).

Kérdés: router hiba, esetleg valaki rá akaszkodott (elég emberes felhasználónév és jelszó van már régen)? :F

Ha kellene nem cserélnék routert, mert nincs AX-es eszköz itthon semmi de ha nincs más megoldás akkor igen. Torrent nincs, nem megy semmi más amikor a hiba jelentkezik.


woodworm
(veterán)

Nem játszok ugyan és vodafone-os vagyok, ezért elég nehéz kiszűrni, hogy a szokásos CB tüskék mellett az ac65p is rátesz-e erre. A webui-t néztétek, hogy a magok terhelése nem fut-e 100%-ra? A WPS szolgáltatás tud valamiért ilyet okozni, érdemes kikapcsolni.

üzenetek