Router gondok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gabesz87
(addikt)
Blog

Az AX56U a main router (AP módban). Innen indulok ki.

#40680 Doky586:
de ez csak akkor számít, amíg hozzáadom? Mert ezelőtt működött, kábelesen, switch-el, nem volt gond. Sőt, ma egyik alkalommal úgy csináltam (kiküszöbölvén a switchet), hogy felhoztam az AC57U-t, közvetlenül a HGW-re dugtam, és úgy adtam hozzá node-ként. Majd levittem a helyére, és ekkora tapasztaltam, hogy feje tetejére állt minden, szakadozik, eleltűnik a topológiából. Most nélküle úgy tűnik, minden OK. De megpróbálom akkor újra hozzáadni.

Most eszembe jutott, hogy délelőtt, mikor hozzáadtam az AC57U-t, és utána levittem a garázsba, a kábelt a LAN portba dugtam, nem a WAN-ba. Na mondom, akkor megpróbálom újra, csak most meg nem találja a node-ot (reset után) :W :W Vagy pedig a process felénél közli, hogy nem sikerült hozzáadni ilyen meg olyan ok miatt.
Komolyan mondom, nem értem miért, de ezzel az AiMesh-el én mindig órákat szívok!

[ Szerkesztve ]


Gabesz87
(addikt)
Blog

NAH! Helyreállít a világ rendje végre, azt hiszem :)

Mostmár olyan ,mint régen volt! Azt hiszem tényleg csak én voltam hülye, és az volt a gond, hogy nem a node-nál nem a WAN-ba dugtam a kábelt. Köszönöm a tanácsokat!


Essejó
(veterán)
Blog

Nálad valami képzavar van AP módban nincs semmilyen router funkciója, akkor csak AccesPoint gyk hozzáférési pont


Gabesz87
(addikt)
Blog

Nem mondod!? Tisztában vagyok ezzel, nem igazán értem, ezt most mire írtad.

"AX56U a main router (AP módban)" --> erre reagáltál? A router AP módban van, azt meg, hogy main router, csak a megkülönböztetés gyanánt írtam, vagyis hogy az AiMesh rendszerben a main router nálam az AX56U (csak nem router hanem AP módban).


Essejó
(veterán)
Blog

Ha tudod, akkor jó, csak zavar volt az erőben, hogy úgy írtad.:R


Harkovz
(aktív tag)

Sziasztok.Telekomos ONT-re van kötve kábellal egy asus router ez osztja a netet.Miért lehet az,hogy ha bekapcsolom a telekomos beltéri tv egységet akkor a laptopon nem működik a wifi.Nem tud csatlakozni,ha csatlakozik is,nincs internet.Ip címeket néztem,nem találok két egyformát.A beltéri kábellel csatlakozik switch en keresztül,a laptop wifin.Mióta össze raktam a kamera rendszert talán azóta csinálja,de már arra is gondoltam,hogy a laptop wifi kártyája haldoklik.Mi lehet?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Milyen típusú a router?


Harkovz
(aktív tag)

RT AC 58 U


Gubek-Einste
(titán)
Blog

A router-en bekapcsolatad az IPTV-t?


Essejó
(veterán)
Blog

Tipikus páldája amikor a multikast elönti a hálózatot?


Harkovz
(aktív tag)

Nem.Azt hol és hogyan kell?


Harkovz
(aktív tag)

Lehet itt lesz a gond.Mert mielőtt összeraktam a kamera rendszert,úgy volt kötve,hogy a switchbe ment közvetlen a net lan kábelen az ont-ből.A switch-ből kapott a beltéri,a saját router és a tv is netet.Most az ont-ből lévő kábelt a saját routerbe dugtam,onnan kap netet a switch és abból a többi eszköz.Itt lehet a gond?


kpityu2
(őstag)

Lehet. A LAN fülön állítsd be az IPTV adattovábbítást és a multicast útválasztást. Ez bekapcsolja az RTSP protokollra a NAT áthaladást a WAN fülön. Ha korábban a kamerarendszer nem ment át a routerer akkor nem is kellett foglalkozzon annak forgalmával. Ebből a szempontból az előző bekötés praktikusabb volt.


Harkovz
(aktív tag)

Igen,inkább vissza kötöttem úgy ahogy volt.Köszi.


flash-
(veterán)
Blog

asus rt n12 d1 routeren be lehet állítani azt hogy ha eldobja a netet és restartolni kellene (áram ki-be)kézileg hogy ujra mukodjon ,hogy ezt automatikusan tegye meg illetve megadott időkre beallitani hogy ki be kapcsoljon?

[ Szerkesztve ]


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Az Adminisztráció/Rendszer menüpont alatt van az újraindítás ütemező.


Zyelor
(aktív tag)

Sziasztok!

Asus AC65P AC1750 routeremen a legfrissebb firmware van fent, azonban némi problémát tapasztalok vele. 50 Mbps stream folyamban LAN porton keresztül hozom el a PC-m streamjét a laptopomra.

Ez általában gond nélkül működik, de néha nemes egyszerűséggel úgy gondolja a port, hogy lekapcsol. Ez a rendszernaplóban így jelenik meg:

Oct 7 20:47:57 kernel: ESW: Link Status Changed - Port3 Link Down
Oct 7 20:48:00 kernel: ESW: Link Status Changed - Port3 Link UP

Oct 7 21:32:31 kernel: ESW: Link Status Changed - Port3 Link Down
Oct 7 21:32:34 kernel: ESW: Link Status Changed - Port3 Link UP

Ilyenkor a laptopon se kép se hang, jóval tovább, mint 3 másodperc. Szerintem nincs túlhajtva a port, bőven bírnia kéne a rajta áthajtott forgalmat.

Mi lehet a baj? Port hiba? Kábel gond? Esetleg nem bírja a túl nagy forgalmat, kéne egy erősebb router?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Elsődlegesen kábelhibára tippelek.


Zyelor
(aktív tag)

Köszi! Megnézem majd egy másik kábellel.


Hali1975
(tag)

Sziasztok! Egy kerdesem lenne:
Adott egy baratomnal egy ilyen telekomos cucc: Kaon CG3000. Persze ebben sok allitasi lehetoseg nincs es nem is lehet bridge modba tenni az ip tv vegett.
Egy syno NASt akartam nekik beallitani es fixalni az IP cimet+portokat nyitni.
Vettek egy sajat xiaomi ax1800 routert. Az mukodik, hogy a KAONbol a xiaomiba bedugom a kabelt/ez meg nem egyertelmu szamomra, hogy a WANba, vagy egy lanba?/ es a xiaomi router IP cimet DMZ-be teszem a KAONban/pl:192.168.31.1/, akkor utana , amit a xiaomiban fixalok IP cimet a nashoz/pl192.168.31.100/ akkor az menni fog?
Kivulrol el lehet erni majd?
Ha van valami mas megoldas, azt is szivesen varom. Koszonom a valaszokat.
Udv

üzenetek