Saját Vállalkozás Nyitása - Off-topic LOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Pszicho
(tag)

Sziasztok!

Szeretnék segítséget, tippeket, ötleteket kérni.
Egy saját vállalkozás megnyitásán gondolkodom, ami egy vendéglátó egység lenne.
A helyet bérelném, ami úgy havi szinten 70-100 ezer forint körülre tehető.
Egy menü főzésre specializálódott konyhát szeretnék nyitni.

Olvasgatok most az adózási módokról és kisvállalkozóként a Kata a nekem megfelelő, éves szinten 12 millió forintig adómentes.
Ennél a Kata adózásnál van valami összeg, amit be kel fizetnem havi szinten?
Észak Magyarországon, egy nagyobb városban szeretném a helyet nyitni, ahol viszonylag sok a turista is. Vajon megéri jövő tavasszal nyitni, vagy haldokolni fog a vendéglátás a közeljövőben?
Nem szeretnék alkalmazottat felvenni az elején, így a kiszállítás is kiesik, helyben lehetne fogyasztani, vagy elvitelre dobozokba csomagolnám.

Olyan 40-50 vendég kellene napi szinten, hogy ne legyen mínuszos a vállalkozásom.
Ha például egy leves+főétel 1500 Ft -ba kerülne, akkor 50 vendég esetén 75 ezer forint bevételem lenne, amiből lejön a rezsi+bérleti díj+elviteles doboz+nyersanyag+áfa árak. Ráadásul a napi 40-50 vendég egy igen jó létszám, talán közel ennyi vendég sem lenne.

Van köztetek olyan, aki belelát ebbe és tudna ötletet, tippet adni?
Köszönöm.


odrif
(MODERÁTOR)
Blog

üzenetek