üzenetek

hozzászólások


Usgyi
(aktív tag)

Én az árát sokallom kicsit, bár (tudomásom szerint) nem igazán van vetélytársa a piacon. A legtöbb ilyen cucc csak BT alapú. Ha olcsóbb lenne vennék ;]


hallerlaller
(addikt)

Egy gyerekre milyen nyomkövetőt lenne érdemes aggatni mondjuk nagyobb rendezvényeken, hogy ne vesszen el? Xiaomi telefonra, lehetőleg valami olcsóbbat..


BiP
(nagyúr)

+ érdemes tenni rá karszalagot vagy a nyakába bilétát a telefonszámoddal. Így ha más előbb találja meg, akkor fel tud téged hívni, hogy itt a gyerek.


hallerlaller
(addikt)

Na de ajánlj már valamit :DDD alzaguard-ot néztem most, de azt írja csak ios-el működik.


BiP
(nagyúr)

Nem ismerem ezeket a kütyüket, főleg nem azt, hogyan vizsgázna ilyen helyzetben. Ezért botorság lenne ajánlanom.
Ezért javasoltam egy offline kiegészítő megoldást addig, amíg megtalálod a megfelelő kütyüt. (illetve mellé). Ez nekünk bevált.


Crafter32
(őstag)

Én rendeltem 2db ilyet:

Gf-22 Mini GPS Tracker, 2g-4g Compact GPS Tracker, Multifunctional Anti-Lost Burglar Alarm for Car, Motorcycle, Elderly, Children,
1 Pc Mini GF-07 Car GPS Tracker Children / Pet / Car GSM / GPRS / GPS TrackingDevice Real Time Tracking Anti-theft Anti-lost Locator SIM MessagePositioner

Kiváncsi leszek rá milyen lesz. 9000 ft volt a kettő.


Usgyi
(aktív tag)

Esetleg írd meg később a tapasztalatokat...


Crafter32
(őstag)

Leírom hátha vkit érdekel, bár a kutya nem fogja olvasni )

Megjöttek a GPS -ek Kínából. GF 07 és GF 22 GPS Tracker. Én a Shein -től vásároltam. Play áruházban letöltöttem az appot és onnan rendeltem, vám nem volt. A teljes összeg 9000 ft körül volt. Vettem hozzá hirtelen YettelSIM kártyát a postán. 500MB adatforgalomat kértem havi 700 forintért mikor regisztráltam a kártyát, mert nem tudtam kell e hozzá. Kábelt adnak hozzájuk, de töltő nincs. Angolul van egy kis leírás, mind a két dobozban különböző. Már belerakni sem egyszerű a Simet, mert nehez szétpattintani a dobozt. Eddig csak a GF 22 probálgattam. Beállításokra ráment jó pár órám mire sikerült vmit elérnem. Olvastam Tolvajkergetők oldalán senkinek nem ajánlja a kütyüt, újabb kicsi kínai vacaknak írják. Valóban nem egy tuti szerkezet, mert nem valódi GPS. Tolvajkergetők is írják szétszedték és nincs benne GPS jel. Az adótornyok alapján lövi be magát. Utcán még ma akarom először kiprobálni. Jellenlegi helyzetemet 5 km -el arrébb írja. SIM kártya berakása után sms-el kell kommunikálni vele. Resetelni kell rajta mindent, új jelszót csinálni és a Playből letölteni az appot hozzá. Ha sikerült keseves munkával végre belépni az appba térképen látni a nem túl pontos helyet és akkumulator állapotát. 12 napot ír egy feltöltéssel. Van rajta 3 led, a GF 07 en nincs, ezen látni hogy éppen mit csinál. Kisebb mint egy gyufás doboz, mágneses. Fel lehet hívni telefonon és picit rosszabb minőségben de hallani mi törtenik a GF 22 közelében. Bár pontatlannak látszik, mégis ha kimész a szobából és átmesz másikba, már feléled az alvó modból azonnal, és van rajta olyan funkció ami felhívja a telefonomat baj van. Ilyenkor ha felveszed a hívást bele lehet hallgatni mi történik a közelben. Jó pár SMS elment a beállításokra, tehát a 9000 forinton felül is vannak tételek. A GF 07 et valószínűleg ajándékba odaadom, az elvileg pár napot bír csak ki készenlétben. Kíváncsi leszek menetközben hogyan viselkedik.

Hirtelen ennyi. Helyesírási hibákért és rossz fogalmazásomért nem tudok felelősséget vállalni, bocsi...

[ Szerkesztve ]


vacs
(veterán)
Blog

Én pl elolvastam :P


Crafter32
(őstag)

Úgy néz ki a pontosság megjavult, használni kellett csak. Szerintem kb 20m pontossággal belövi a helyet. Persze ettől még nem lesz Garmin belőle, de azért ilyen távolságból már majdcsak látom az autót. Attól függ mire használod, de így abszolút megéri az árát. Még egy aksi teszt kell, tényleg bírja e a több mint 10 napot....

]
vacsaddikt2023-11-16 08:25:07#69

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]


7Heads Drago
(veterán)

:R


andrisms
(aktív tag)
Blog

Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. Van pár Smarttag2-m, azonban két dologra nem találok megoldást:
- random csipogás: néha-néha csipog egyet. tök random módon, nincs bekapcsolva elveszett mód, értesítés hátrahagyásról/megtalálásról, semmi.
- egyik Smarttag2 néha kiírja hogy nagyon alacsony töltöttség, cseréljen elemet. Mikor bemegyek a beállításokba, azt írja elegendő a töltöttség (16-100%). Szóval kicsit ellentétes az infó.

Találkoztatok már ilyennel?


Leonardo91
(senior tag)

Ma küldik a ráadás smart tag 2 öt ,tegnap jött a GLS email.


Becksman
(őstag)

Van egy kutyánk a nyakorvere gondoltam egy ilyet mert mostanság szökik ha nem vagyunk otthon.. a54 telonk van . A teszten úgy értelmezem ez GPS alapú? Tehát bármikor tudom a helyzetet nyomon követni?


SL-27
(tag)

Pontosan az van leírva, hogy nincs benne GPS, plusz ott a Samsung hivatalos oldala specifikációkkal.


Unbaised-Ben
(senior tag)

Akkor te időben megrendelted a sok kétes időintervallumon belül, engem felszedtek, én nekem nem jár a ráadás, plusz a smarttaggal valami van mert 10 napja nem küldi el hol van, semmi reakciója nincs semmire. Óriási csalódás, vihetem vissza a samsung üzletbe. Kár, hogy nem vittem vissza a 14 napos elállási időben...


pietrrr
(aktív tag)

Vannak alin GPS-t (és egyéb szenzorokat is) tartalmazó egységek, akár saját akksival is, ezekbe viszont SIM kártyát kell tenned, hogy valamilyen csatornán keresztül el is tudja küldeni neked a pozícióját.
Erre nem feltétlenül muszáj havidíjas előfizu, feltöltőkártyás konstrukció is megoldás lehet, többen kínálnak IoT megoldásokat is. Én pl őket választottam: Things Mobile
GPS egységből a motoromba én a Sinotrack ST915 4G modellt rendeltem aliexpressről. Ennek van viszonylag nagy beépített akksija, cserébe igen bumszli is, szóval elrejteni nehéz. Másfél-két hetente tölteni kell, mert lemerül, szóval autóba inkább áramforrásra köthető verziót ajánlanék, sőt, lehet hogy még motorba is, ha télen is folyamatosan használod.
Egyébként az eszköz jól konfigurálható és alap dolgokra a hozzátartozó mobilos app is használható.

Szerk:
Látom, hogy már te is próbálgattál azóta más eszközöket, azért itt hagyom ezt, hátha a jövőben bárkinek segítség lehet.
Ha esetleg azóta próbáltál mást is, szívesen olvasnám a további tapasztalataid.

[ Szerkesztve ]


pietrrr
(aktív tag)

Vannak új tapasztalatok, hogy városban (Bp) hogyan működik? Használható vagy teljesen kiszámíthatatlan?
Alu bringaváz vajon mennyire árnyékolja le? Bicikli trackelésre alkalmas lehet?


Crafter32
(őstag)

Köszönöm.

Most amit vettem bevált. Nagy aksi hianyzik belőle, hogy kb 1 hónapot minimum tudjon.


Markizmark
(addikt)

Én is ezzel szívok, gyerek kisbicaján van smarttag2, de nem látom, hogy merre mennek vele, pedig végig az asszonynál van a teló mindennel bekapcsolva (BT, NAVI, net stb.), pedig az ő telója S20 ultra, amiben már van UWB, de annak nem sok köze van ehhez.
Azóta se tudom milyen beállításon múlik ez. Néha van róla jelzés, hogy közeli eszköz érzékelte, de csak teljesen random és ritkán.

[ Szerkesztve ]

üzenetek