Socket AM4 - Alaplapok, chipsetek, memóriák fórum

üzenetek

hozzászólások


MaddeNNNN
(őstag)

AM4 platformra még mindig hatalmas kereslet van, így nem valószínű hogy számottevően esnének az árak. Persze bármi lehet, jöhet megint egy chip hiány, logisztikai fennakadás stb.
Ha össze akarsz rakni egy gépet szvsz nem érdemes várni hónapokat egy-egy alkatrészre hogy hátha majd most olcsóbb lesz 3 ezer forinttal.


Gstyler
(senior tag)

Gondoltam hátha az AM5 mellett ez már egyre olcsóbb lesz.
De persze pár ezer forint miatt felesleges várni, köszi!


MZsoltee
(veterán)
Blog

Gondolkodj el rajta, abban ha később fejleszteni akarsz, akkor ott van lehetőség és ott kezdődik teljesítményben, ahol az AM4-nek vége.
7500F/7600 80k körül
B650-es belépő lap 50-60k körül
2*16GB DDR5 6000mhz+ CL30- 50k


Gstyler
(senior tag)

Még egy kérdésem lenne. AM3+on egy Thermalright MACHO 120-as hűtőt használok. Ehhez kell beszereznem valamit, hogy az új AM4-es lapra is rögzíteni tudjam? :R


belaazallat
(addikt)

Üdv! Kell egy AM4 lefogató rá.


Atti777
(senior tag)

Nekem egy True Spirit 120i van, anno 2017-ben mikor kijött az AM4, lehetett írni a Thermalrightnak, és küldtek hozzá ingyen egy lefogatót, a postát kellett fizetni, de nem tudom ez működik-e még...


Gstyler
(senior tag)

Köszi, igen egy ilyen régi infót sikerült kiguglizni nekem is, de gondolom a postaktg.kb.annyi lehet, mintha veszek valahol egyet.


5teve
(senior tag)
Blog

és ha nem személyesen mész érte (idő, benzin stb), akkor arra nincs postaköltség? :D


komi77
(senior tag)

Sziasztok!
Adott egy ASUS TUF GAMING A520M-PLUS II alaplap. Most, hogy használtan elfogadható áron kaphatóak Ryzen 7 5xxx procik. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe az alaplapba érdemes-e Ryzen 7 5800x procit tenni? Csak játékra lenne használva. Melegedési probléma vagy más gond nem lenne az alaplappal?
Válaszaitokat előre is köszönöm!


brabbitz
(csendes tag)

melegedni ezek nem fognak igazán, A520-ak többsége megfelelően el vannak látva normális VRM-ekkel. Továbbá OC-zni tudtommal A520-nál se lehet, szóval-e szempontból se lesz ezzel problémád. Annak nézz utána hogy BIOS-od megfelelő-e hozzá biztonság kedvéért.

Ha idővel találsz jobbat, azért egy 5800x mellé érdemes már B550-et rakni. Ha találsz normális áron. Az alaplapok árai elszálltak nagyon.

[ Szerkesztve ]


NdrewSunix
(senior tag)

Sziasztok!

Szereztem használtan egy Asus X570 TUF Gaming Plus alaplapot. Egy R5 5600 cpu és GSkill 3600-as ramok vannak mellette, amelyeknek működésével nincs is probléma.
A gond ott kezdődik amikor kikapcsolom a rendszert ( Win 10), az le is áll ahogy kell, de az alaplapi pch ventilátor forog tovább, valamint habár a házhűtő ventilátorok pörgése leáll, de a led része tovább világít, mintha menne a számítógép, pedig nem.
Hiába várok vele akár egy órát is, ugyanúgy megy amíg a tápot ki nem kapcsolom.
Amit próbáltam eddig: másik táp, chipset driver frissítés, bios frissítés. Ezek sajnos nem oldották meg a problémát.


belaazallat
(addikt)

Üdv!

Biztos, hogy leállítod a géped, nem lehet, hogy csak alvó állapotba kerül?


NdrewSunix
(senior tag)

Szerintem nem, de valóban hasonló a jelenség.
Alvó állapotnál megmozdítom az egeret és elindul a gép, illetve a bekapcsoló gomb mellett villog a led. Leállítás vagy hibernálás esetében nem kel fel vagy villog a led.


raveinT
(tag)

Ha esetleg még nem tetted, nézd át a BIOS összes menüpontját, hátha van valami energia gazdálkodási beállítás amit ha módosítasz, megoldódik. Ugyanezt érdemes lehet magában a windows energiagazdálkodás beállításokban átnézni.

Anno nekem is volt ilyen problémám még vagy 10 éve egy inteles géppel, de sajnos már nem emlékszem mi lett a megoldás - de meg lehetett oldani azt tudom.


NdrewSunix
(senior tag)

Nagy küzdelem volt, de csak kiderült mi okozza a problémám. Átbogarásztam a BIOS-t.
Még jó, hogy a rendszert is újraraktam közben így most pakolgathatom vissza a programokat stb. egyéb beállítások. :W
Szóval a Biosban az Erp Ready résznél a Disabled nem azt jelenti, hogy nem foglalkozik ezzel a lehetőséggel, hanem, hogy de. :)
Azonban, ha ezt Enabled (s4+s5) -re állítom, akkor már kikapcsol a gép teljesen.


raveinT
(tag)

Szuper! A lényeg, hogy megoldottad :K

üzenetek