Sony Vegas - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Dolphine
(addikt)

Szerintem ez nem az. Elvileg angolul ezt video juddernek hívják. :F


Dolphine
(addikt)

Ha úgy jobban érthető, akkor egy rövid videót meg tudok osztani a jelenségről.


SchumiBácsi
(őstag)

Ha ilyesmiről van szó, akkor legegyszerűbb, ha az eredeti felvétel szinkronban van a majdani megjelenítő sebességével. Utólag nem tudom hogy javul meg, mert ha nincs szinkronba, akkor 24fps esetén 72-120-144Hz, 30fps esetén 60-120Hz megjelenítő kellene, a TV-k meg jellemzően 50-60Hz.

Magyarán ha 30fps-el veszel akkor errefelé számítógépen vagy okostelefonon jó lesz, TV-n csak akkor ha átvált. Emlékeim szerint a műsorszórás 50Hz Európában, de ez egy USB kulcsról induló médiát nem érinti.

24fps 60Hz-en szar lesz, de számítógép megfelelő monitorral megoldja 72-120-144Hz kapcsolással, csak mindig kapcsolgatni... Mondjuk nekem 120Hz van végig így jó a 24 és 30fps is.

Ha csak 60Hz van akkor egy 24fps anyagból csak úgy tud 30fps-t csinálni ha egyes képkockák eltűnnek, más képkockák duplázódnak.

A kamerák 24-25-30, illetve 50-60fps-t tudnak jellemzően, ezért mindig ez legyen az első beállítás.

Talán ez a videó megoldást nyújt, de amennyire értelmezem, itt a frame sebességet növeli meg, ami közvetlen nem szünteti meg az alapgondot, csak mérsékelni tudja.


Dolphine
(addikt)

Ennél sokkal durvább, de ahogy átalakítottam, akkor már nem volt annyira vészes, mint a nyers változatban.
Egyébként a kamera 25fps-el rögzített FHD anyagot és abba is konvertáltam.
Nagyon úgy tűnik, hogy az a gond, hogy a zársebesség nem volt megfelelő a fényviszonyokhoz képest. Majd legközelebb, ebből is tanultunk.
Köszönöm a segítséget! :R


SchumiBácsi
(őstag)

Ennek a fényhez nincs köze.

25fps az Európai PAL rendszerhez jó, 30FPS az Amerikai NTSC rendszerhez. Sztem a kamera külön jelzi, ha 25-30fps módnál nem is, de a gyorsabb 50-60fps módnál tuti.

25fps anyagot 75-100Hz kijelzőn játszol le döcögés nélkül, míg 30fps anyagot 60-120Hz kijelzőn.

24fps mozi szabvány 72-120-144Hz, amit korábban már írtam.

Egyszer én is így jártam, csak 50fps anyag kontra 60Hz monitor. Kezdőként nem tudom mennyire barbár módnak számított, bár most se nagyon, de akkor úgy állítottam be a rendert, hogy a képsebesség 60fps, aztán oldja meg magának.

A megoldás gondolom úgy történt, hogy 10 meghatározott képkockát kettőzött, hogy kijöjjön a 60fps. Kicsit még úgy is döcögött, de közel sem úgy, mint ha 50fps maradt volna.

A következő videógyártás előtt fél perc volt átlőni NTSC rendszerre a kamerát, ezért akkor megtanultam hogy videónál mindig ez az első, de ehhez tudnom kell min akarom nézni. Én ugyan számítógépen nézem "Hi FPS" monitoron, de mindig abból indulok ki hogy 60Hz monitorom van, ezért kizárólag 30-60 sebességet állítok be, egy újabb kamerán ha némileg lassított felvételt akarok, mehet a 180fps.

A 24fps hiába jön alapból ki 120Hz-re, nem érdekes, mint ahogyan a 25fps sem, pedig az is ki jön 100Hz-re és sztem van már monitor ami tud 200Hz-et is.

Ha a TV-n lesz nézve és nem 50/100Hz-es, sztem a 30-60 fps a legjobb megoldás mindenre. PC-n 100% jó, a TV-t ellenőrizni kell.

Nincs mit, amit tudok segítek :)


Dolphine
(addikt)

Sziasztok!

Tervezem a gépemet egy kicsit modernizálni és a cél, hogy egy jobb VGA kerüljön bele , nevezetesen nVidia RTX 3060 vagy 4060. Jelenleg egy régi Core i5 6400 dolgozik a gépben, valamint egy ASUS R7250. :DDD Kódolásban mekkora gyorsulás várható? :U


SchumiBácsi
(őstag)

Szia! Szerintem ez inkább a CPU-tól függ, mint a VGA-tól.

De ha fejleszted, első próbánál úgy is rájössz nem? ;]


Dolphine
(addikt)

Elvileg, sőt gyakorlatilag is van VGA gyorsítás! :K

De ha fejleszted, első próbánál úgy is rájössz nem? ;]
Van benne logika! :DDD


MrChris
(nagyúr)

Renderkor a GPU támogatott FX-eket gyorsítja, valamint a GPU támogatott tömörítő kodeket. Utóbbi ma már egyszerűen elérhető. Viszont annak utána kell nyomozni, hogy egy erős új proci ebben mennyivel lassabb a kiszemelt GPU-hoz képest. A GPU memóriája is tényező lehet, pl. Neatvideo-t 4K-nál ha GPU támogatásra állítod 8GB-ot simán lezabálja és ki is fagy. Az én konfigomon a Netavideo sokkal gyorsabb GPU-val, csak az említett 4K-val már xarakszik.
Már pár éve nem Vegasolok, ezért nemtom mennyire változott a helyzet az Nvidia támogatás terén. Ez abban nyilvánult meg, hogy a preview nézet Nvidia-t nem használta, prociból dolgozott, míg Radeonnal simán ment minden. Ez szerkesztéskor elég lényeges és kiábrándító volt. Ezért is engedtem el a Vegast mikor Nv-re váltottam és használom a Resolve-t. Tehát nézz utána ennek is.
Sajnos más tapasztalattal nem tudok szolgálni.


Dolphine
(addikt)

Köszönöm a kimerítő választ! :R

Másik két programot is használok, ami a GPU-ra támaszkodhat, főleg nVidiára.
1. CaptureOne
2. TopazLabs


flash-
(veterán)
Blog

ha van egy vágás nélküli videófelvétel (pl egy müvelődési házi esemény) ahol mikoronban beszél egy ember aztán énekkar aztán beszéd aztán énekkar beszéd énekkar stb.stb ahol az énekkar hangos a beszéd halk,akkor ti hogy csinálnátok meg legegyszerübben (legjobban) hogy a beszéd hangosabb legyen, az énekkar meg halkabb így füllel hallhatóan egy hangerőn szóljon végig minden nagyjából?

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Megkérném a kultúr keverősét, hogy egy hangrögzítőre küldje rá a jelet és csináljon valamit, mert ez így nagyon harmatos.
Utómunkában kompresszálnám.
Ha egyik sem járható akkor neked kell mikrofonzni, külön rögzítened, vagy tekergetned. Szerintem.


makoss
(addikt)

Üdv!

Van már olyan verziója a vegasnak ami kezeli az mkv-t? :R


Dolphine
(addikt)

Szia!

Így próbáltad?

Vagy szétszeded az mkv fájlt és darabokban tallózod be a Vegasba. ;)

[ Szerkesztve ]


makoss
(addikt)

Megnézem, köszi! :R
Ez amúgy mit csinál vele, hogy engedi? Korábban konvertálgatni kellett...

Nekem az ami a videóban File I/O az ilyen, nincs mkv:

[ Szerkesztve ]


Jarod1
(addikt)
Blog

Hanyas Vegasod van? a 20 as ba már benne van.


makoss
(addikt)

21
Ebben nincs, hacsak úgy nem, hogy valamit be kell állítani vagy bepipálni és megjelenik :U


Jarod1
(addikt)
Blog

hmmm nézd meg a többi menüben hátha átrakták máshová,
írd be a progi help menüjének keresésébe és ott megmondja hol van.


makoss
(addikt)

Rendben, ha hazamentem megnézem :R


makoss
(addikt)

Nem nyert, nem találom :(

üzenetek