SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


[CsuCsu]
(őstag)

Igy van, a minosege csokken, meg ihatoak akar evek utan is, max valami gagyi barleywine szeru valami lesz belole. Nem betegit meg. A lenyeg itt az, hogy ha mar keptelen hozni a stilustol elvart es fozde altal elkepzelt jegyeket, akkor minimum ajanlott egy eros arcsokkentes. Ugyanis pl egy komlos DIPA-ert fizetsz, nem valami masert, fuggetlenul attol, hogy emberileg fogyaszthato-e. En vasarlokent azt varom el, hogy azt hozza, ami ra van irva es amikent az elado arulja, es itt aztan tenyleg nincsen helye kifogasnak. Szerintem.

Az is kerdeses, hogy magyar webshop cold chain-ben hozza-e a soroket, vagy a szobahomersekleten tarolja a polcon (ami nyaron tudjuk milyen), ami nagyban befolyasolja, meddig jo. Ami cold chain-ben elall 2 honapig, az (nyari) szobahomersekleten 1 het utan mar karcosodik.

A lejarati datum egyebkent teljesen erdektelen, a sor tipusa es hozzavalok alapjan nagyjabol be lehet loni, hogy idovel mikent alakul az ize.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

apropo lejarati datum: par hete ittam best before 2168 sort, mr cocoa barrel aged. nem biztak a veletlenre :DDD

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Mondjuk szó sincs arról, hogy a fogyaszthatóság hátárideje járna le. Szavatossági idő, minőségmegőrzési idő, ezt nem is akarom magyarázni. Ráadásul itt a topikban vannak akiknek egy IPA már 2 hónap után lefolyó, miközben szavideje még van vagy egy év.
Meg ha a vevő tisztában van azzal, mit vesz, mi a gond? Beteg nem lesz, az is lehet, hogy a minősége sem gyengült. Ittam olyan egy éves lágert, hogy meg se fordult a fejemben, hogy rég lejárt. Fater csak előszedte valahonnan, hogy nemrég kapta, fene se gondolta hogy vagy ő is rég kapta vagy eleve így került hozzá is. Valami spanyol cucc volt, megittuk, utána szúrtam ki, hogy nem mai darab már. Nem tudom, milyennek kéne lennie frissen, de elég lágert ittam már, hogy azért érezzem, nagy baja nem lehetett.


Dorian
(félisten)

Egyáltalán szabad lejárt fogyaszthatóságú terméket kereskedelemben eladni?


jsk
(senior tag)
Blog

Mindenkinek meg lehet erről a véleménye, tiszteletben tartom. Jómagam sosem veszek ilyen sört pale ale, ipa vonalon, mert az már nem az, amit nekem a főzde oda akart adni.

(#19078) Aranypatkány: Finomak lesznek. Willy Tonka pazar volt, de nekem a tonkabab a gyengém. A 8719992492251 is nagyon finom volt. A hűtőben van még 1-1 Three Years Dessert ill. 8719992492237. Hétvégére tartogatom. Aztán ha elfogytak jöhet a többi.


looser
(addikt)

A fogyasztóvédelem cikke a témában.
Szerintem ez kb. hasonlóan megosztó, mint annak a cukrász bácsinak a története pár éve; nem ugrik be a hely s név. Szóval ő is csupa retek körülmények között készítette az egyébként finom cukrászati termékeket, közben a fagyispultba berohadt régi fagyi, a nem takarított kamrában tartott ilyen-olyan gépek, amiket használt, odavezettek egy lakossági bejelentés után, hogy bezárták a helyet. Engem speciel nem zavart volna, de simán megértem, hogy mást igen és ebből akár gond is lehetett volna, annak ellenére, hogy addig nem volt, vagy legalábbis nem tudtunk róla.


Jhonny06
(veterán)
Blog

Jó, az a hely mondjuk tényleg nagyon gáz volt.. ;]


Dilikutya
(félisten)

"A tartós élelmiszerek közül a cukor és a só sokkal tovább eltartható, mint ahogy azt a csomagoláson jelzik."
Ez se egy szakértő cikk, a boltokban sokmillió éves sót árulnak, egy emberöltő +/- már mindegy neki. :)


Aranypatkány
(tag)

Az áprilisi Finback DSC még tartja magát, nem olyan mint frissen, de még mindig harapni valóan zamatos :)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

akkor az birja.

egyebkent ha megbuggyant volna akkor fureszpor ize lett volna. en anno a toppling goliath pseudoSuejaval jartam ugy, boven a best before elott. a beszerzo cegtol egyebkent eleg sok sort probaltam, massal soha semmi baj nem volt.


Aranypatkány
(tag)

Nincs ennek fűrészpor íze, bár amit nyár elején ittam az finomabb volt, lehet a nagy meleg miatt éreztem úgy, lehet alapból jobb volt, emellett mintha a frissebb főzet sűrűbb is lett volna. 2 ezerért vettem ezt most, de kedvezménnyel.


pvt.peter
(őstag)

Sziasztok,

Budapesten melyik Tescoban lehet kapni mar Soproni Portert?


looser
(addikt)

A legnagyobb a Fogarasi, ha ott nincs, akkor máshol sem, szerintem :-)


pvt.peter
(őstag)

Köszi a tippet :)


prtk
(tag)

A Meatology 2.0-ban ittam egy Pilsnert, ami nagyon-nagyon tetszett. Kerestem, nem találtam máshol, de több helyen láttam, hogy ez a Miskolci Mosaic egy változata. Be is rendeltem egy pár üveggel, de sajnos nem ugyanaz. Valaki esetleg tudja, hogy a Meatology félét honnan lehetne beszerezni?


looser
(addikt)

Ez a Meantime London IPA eléggé túlértékelt. Alkoholos, kevés maláta, grépfrút-hártyás keserűkomló és visszafogott hidegkomló, kevés c vitaminnal és aszpirinnel. De volt szerencsém hosszú évek után újfent egy Jam72-höz múlt héten, még a számban van az íze...


[CsuCsu]
(őstag)

Nem tudom ki ertekeli nagyra azt a sort manapsag, foleg miota olcsositottak. Az ertekelesbe a regi verzio is belejatszik, ami azert jobb volt a mostaninal. Egyebkent a 3.38 rating eleg gyasz, kb Soproni IPA szint.


looser
(addikt)

Nem tudtam, hogy újrafőzték más recept alapján. Viszont ez a kicsike visszahozta a reményt; elképesztően friss, ropogós ipa, bármikor jöhetne :-)


jsk
(senior tag)
Blog

A Mad Scientist Collabfest győztes söre, a Blackcurrant Trifle kapható mától a két Csapházban is, a Beer Brothersben, és hamarosan a Hopaholicban is, ja és még mindig csapon a BrewDogban. Azt gondoltam, ott hamarabb lefogy, amekkora hype volt körülötte.

[ Szerkesztve ]

üzenetek