SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


kökény
(aktív tag)

[kép] Srácok azért ez a Baladin Xyauyu 2015 barrel és a Kentucky elég finomra sikeredett, mist értem haza a Hotelba, nemsokára nyomatom majd a római út tapasztalásait, de addig is küldöm Róma sörbüszkeségéről a fotót, a zseniális X faktorról, isteni folyadék! :C

[ Szerkesztve ]


#89309696
(őstag)

Vettem a Tescoban pár sört bár mivel mind 300 fölött volt nagyon nem terheltem meg magam. Ez a Staropramen búza marha jó, múltkor az Aldiban/Lidl-ben vettem búzasöröket és azok kesernyések voltak. Ez viszont tök jó.

Meg vettem két Apostelt egy búzát meg egy barna búzát, kíváncsi vagyok azok milyenek. Sajnos a többi már 400-500Ft azokat nem vettem meg, pedig még volt egy másik szerzeteses fél literes búza üvegben meg egy 0.33-as búza mellette. Illetve volt valami vagány mintás dobozos sör, japán/kínai írással, imerial stout meg ilyenek is voltak közte, a kisüzemiekhez volt pakolva. Azoknak is húzós ára volt úgyhogy nem vetem, de érdekesen néztek ki.
A Terence Hill 700Ft, a Bud Spencer 1000Ft úgyhogy azok pláne maradtak.


[CsuCsu]
(őstag)

Gratula, az fasza sor. En bekeszitettem 5 kulonbozo uveggel karacsonyra.


looser
(addikt)

A Konrad 12-es is 300 Ft; eléggé Pilsnerre hajaz, jó keserű, Tescoban kapható dobozban. Az Apostel barna búzát én is kipróbáltam, ez nem azonos a Valentins-el vajon? Vagy az még létezik egyáltalán? Annakidején akciósan 200 Ft volt és el lett nevezve mosogatólének, mert kitöltve tényleg olyan :-)


zoli03
(őstag)

Szombathelyi Tescoban 109 Ft az üveges Dreher Red Ale és Pale Ale. Ennyiért szerintem ajándék ivósör, főleg, hogy 3% körüli ihatatlan sör se nagyon van már ennyiért.


kökény
(aktív tag)

Római sörözés tapasztalatok: ami mindenhol kapható az a Peroni és Moretti. Én ittam dobozos Peroni, amire Peroni volt írva és az üvegesből a Naszro Azzurot, előbbi Kőbányai szint, útóbbi sokkal kellemeseb, édeskésebb ízű alap láger. Aztán volt a Mensbrea 150, ez is tök átlagos láger. Egyértelműen a Baladin menti meg az olasz sörök becsületét már este nyolckor teltház volt, olyan 20 féle tuti volt, ittunk asszondja, hogy Rockn roll (APA)és Hop Punch (NEIPA) aztán Nora Elixir és Zulla és a végére a 2 nagyágyú Xyauyu 2015 és Kentucky. Útóbbiak nagyon különlegesek eddig talán a legfinomabbak, legselymesebb desszertsörök, amiket ittam. Nem részletezem, meg kell kóstolni, többi stílusban hozza a kötelezőt.


kökény
(aktív tag)

Még képek:


kökény
(aktív tag)


#89309696
(őstag)

Nem szeretem a keserű sört meg a 6%-hoz közeledőeket sem. Mint fajtát vagy sörkülönlegességet megkóstolom egy üveggel, de amúgy nem. Sima egyszerű világos lágert sem szeretem, mert alapvetően azok is inkább közepes keserűséggel mennek.
Ez a Staropramen búza nagyon bejött, ebből még venni fogok sokszor. A múltkor Karlskrone és Adelskronen búzát vettem, hát egyik sem ízlett most így a Staropramen után újragondolva azok keserűbbek főleg az Adelskronen.

A Valentins az Aldiban csak 6-os csomagban kapható, azt emiatt nem vettem. De amúgy igen ilyen 250-es darabárra jön ki kb. Máshol nem láttam darabra árulva.


#89309696
(őstag)

Nem járnak le? Pont ma néztem Veszprémben 239 a üveges ezekből. Vagy valami ilyesmi és +20Ft a dobozos amit nem értettem miért drágább.
A 109 gyanús nagyleárazás.


kökény
(aktív tag)

Open Baladintól nem messze beültünk még egy kocsmába, kellemes meglepetés volt nekem a Lagunitas ipaja csapról, aztán a csapos szerint Olaszország 2. legjobb főzdéjétől, a birradelborgo-tól ittunk egy Reale és egy Duchessa nevezetűt. Előbbi még csak-csak, utóbbi farmhouse saison nekem egyáltalán nem ízlett, ezek után már csak Lagunitast ittam és finito!


zoli03
(őstag)

Amit vettem, a legkorábbi is legalább két hét múlva jár le, de van sok decemberi is. Nagy a pakolás, egész sorok vannak elzárva, szerintem azért árazhatták le.

[ Szerkesztve ]


#89309696
(őstag)

Itt is átpakolták a söröket nemrég. Eddig a bolt háromnegyedénél voltak most a legvégére kerültek. Tán ott is ez lesz? Ezer éves marketing trükk, a magyar jó sok sört iszik, hát ha át kell érte másznia az egész Tescon akkor nagyobb eséllyel markol fel mást is hozzá amit eredetileg nem akart.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

:R latom tartalmasan toltod az idot, egeszsegedre!


#89309696
(őstag)

Sima Apostel is legurult, ajj de jól eső sör ez is. :DD
Ennek nincs akkora habja mint a Staropramennek és mintha sűrűbb volna a zavarossága.


kökény
(aktív tag)

Baladin-Elixir: nu ezt már itthon szomszéddal elkortyolgattuk. Következtetés: a Baladin barley wine-ban top, a többi kategóriában tisztesen helytáll. Az Elixir egy belgian strong ale, ami, ha először innál ilyet, akkor hibátlan, de egy Rochefort vagy Chimay Bleu után már csak közepes, ugyanez a helyzet az amúgy hibátlan Neipa-jával is fincsi-fincsi, de egy Finback v Northern Monk után csak futottak még kategória. Félreértés ne essék, ezek tisztességesen lefőzött nedűk, de ebben a stílusokban van tőlük jobb. ;)

[ Szerkesztve ]


Aranypatkány
(tag)

Holnaptól 200 forint az üveges Franziskaner búzasör a Lidl-ben jövőhét szerdáig. Elég hihetetlen, remélem nem elírás! Tessék szépen feltankolni, ennyiért nem nagyon lehet ezt kapni máshol.
:)) :D :DD


OPiiPO
(addikt)

köszi! :K


Dr.Zoo
(senior tag)

A spórolós topikból nyúltam:

10.31.-től Lidl-ben Franziskaner sörök 199 ft!


L4D1K
(őstag)

Kipróbáltam életemben először a vajsört. Sokkal rosszabbra számítottam. Ez így elég masszív és cuppogósan finom lett. 😁

üzenetek