SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Dilikutya
(nagyúr)

Mi is ez? A Golden Pride-ot magában ismerem, nem rossz sör. Mit kell vele bűvölni?


Fehér Farkas
(őstag)
Blog

Hasonló fűszerezésre, mint a forralt bor, csak krémes. Lehet csinálok majd.


L4D1K
(őstag)

Nekem bejött. Egyetlen gond vele h borzasztóan tömény, színtiszta CH :)).

Nem is értem, miért nem fedezte még fel ezt magának a Vörösmarty tér.


Aranypatkány
(tag)

Ez most nekem is felkeltette az érdeklődésemet, de basszus ahány oldal, annyi féle recept, hol ciderrel, hol sörrel, hol méz is kell bele, hol fahéj kell csak bele, valahol whiskyt is olvastam, valahol egyikbe sem kell semmilyen alkohol, és mindegyik azt írja magáról, hogy ez az EREDETI :D :W


L4D1K
(őstag)

Gondolom ahány ház annyi szokás 😊

Azért angol sör, ír vaj és skót whiskey sehogy sem lehet rossz kombó.


[CsuCsu]
(őstag)

Gondolom ezt tul draga eloallitani a lehuzos bizniszhez. Bar Arany Aszokkal, margarinnal es mesterseges aromakkal meg talan osszejonne :DDD


L4D1K
(őstag)

Hozzállás kérdése.

Nagy mennyiségben jó minőségű ale-t nem drága szerezni. Az elrotyog a fűszerekkel egész nap. Külön edényben meg lehet nonstop készíteni fogyás alapján a tojás/cukor/sörlé plusz vaj kombót. Szervírozás előtt közvetlenül összeönteni megfelelő arányban, kicsit alápörkölni és mehet is a bögrébe 1500-ért. Szinte hülyebiztos.


Aranypatkány
(tag)

Mondjuk forralt bort alapból pár 100 forintos borból szoktak csinálni, amit magában nem érdemes meginni. Én még nem hallottam, hogy valaki több ezres borból főz forralt bort, az már ultrasznobizmus :DD


Dorian
(nagyúr)

Jobb helyeken legalább 1000-1200 Ft-os borból készül, ill otthon sem adom ennél alább. Nem igaz, h mindegy miből van.
Ill. voltam olyan forraltbor fesztiválon, ahol volt olyan versenyző is, ahol 4500 Ft-os bor volt az alap.


[CsuCsu]
(őstag)

Jo borbol a forralt bor is finomabb. Szerintem semmi ultrasznobizmus nincs egy par ezer forintos bor felhasznalasaban. A par szaz es par ezer forintos kategoria kozott oriasi kulonbseg van tobbnyire, e felett kezd el egyre kevesebb extrat nyujtani a magasabb arcedula.

Tizezer felett mar en is azt mondom, hogy nem a legjobb otlet.

[ Szerkesztve ]


Fehér Farkas
(őstag)
Blog

Vettem Pécsi búzát, hát kíváncsi vagyok milyen. Nem volt kedvem a Tescoig elmenni búzasörért, az itteni boltban meg csak ilyen búza van. Lehet hogy ez az egyetlen nagyüzemi búzasörünk amúgy? Láttam szűretlen Pilst is, lehet egyet próbának veszek.


[CsuCsu]
(őstag)

Az Edelweiss is magyar (sajnos).


Dilikutya
(nagyúr)

???


Dilikutya
(nagyúr)

A Pécsi hivatalosan kisüzeminek számít. :) Pár éve volt egy eleve halott próbálkozás, a Borsodi próbált meg búzát főzni, de nem sikerült.


Fehér Farkas
(őstag)
Blog

Azt még nem vettem, a Staropramen és Apostel az nagyon ízlett még a barna is. A Karlskrone és Adelskronen nem ízlett, azok keserűek voltak. Nem tudom mi a különbség közöttük, de tudom, hogy a búzát is többféleképpen lehet csinálni.


[CsuCsu]
(őstag)

A Heineken Hungaria fozi. A nev csak licensz, nyomokban tartalmaz eredeti receptet. Nekem ez magyarnak szamit.

[ Szerkesztve ]


Dorian
(nagyúr)

Nnah, kiszasználtam az akciót, elmentem az Ildibe ;] és hazajöttem 40 Franciskával. Fele barna, fele szőke.

[ Szerkesztve ]


Fehér Farkas
(őstag)
Blog

Legurulgatott közben, nincs habja ahogy az Apostelnek sem. Viszont ez kesernyésebb, de nem annyira, mint a Karlskrone és Adelskronen, félúton van inkább. Van egy érdekes utóíze torokban, eddig még nem vettem észre másnál. Szerintem az Apostel, Staropramen egyértelműen jobb.

Érdekes a leírás amúgy, valaki csak annyit ír rá víz, árpa, búza, komló. Valaki viszont ráírja, hogy élesztő is van benne. Tekintve, hogy szűretlen szerintem fel kellene tüntetniük, hogy élesztőmaradvány van benne. Az Apostelen fel is van tüntetve pl.


Fehér Farkas
(őstag)
Blog

Wow, az aljára le voltak ülve élesztődarabok meg trutymó. Eddig egyik búzánál se volt ilyen a nagyüzemiek közül, csak a kisüzemieknél tapasztaltam. Úgy látszik a Pécsiek több anyagot beletoltak, mint egy átlag nagyüzemi.

üzenetek