SörcsaPH! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Aranypatkány
(tag)

Na baszki 10 napra karanténba kerültem :( ez még egy kertes házban oké, de itt az emeletesben már problémás.
Ebből ivászat lesz rendesen.
Ilyen esetben muszáj/illik előre utalni a rendelés összegét? Mert amúgy utánvéttel szoktam fizetni.


looser
(addikt)

Mielőbbi jobbulást! Bakker, patkányok is elkaphatják... :D
Szerintem jelezd nekik (anélköl hogy megindokolnád) hogy előre utalnál vagy más módon kifizetnéd szállítás előtt. Esetleg megrendeled a szomszédhoz és odaadod neki vagy átutalod neki a pénzt. Ő lerakja a lakásod elé, becsönget és elszalad :-)


Aranypatkány
(tag)

Nem nekem kell jobbulni, de köszönöm :), csak egy háztartásban élek.
Szerintem én már átestem ezen novemberben, csak akkor nem teszteltek.

Speciel semmi érdekes nincs most a magyar webshopokban, máshol nézelődök, ott úgyis csak az előre utalás működik. Még sosem vásároltam nemzetközi webshopból sört. Remélem jövő hét szerdáig megérkezik, ha ma leadok egy rendelést :)

[ Szerkesztve ]


#49155328
(őstag)

MX cuccokat rendeltem a múltkor, a tulaj bedobatta a lóvét a kapun, majd hozta a cuccomat azt kibaszta a kapun. :)) :D


Dorian
(félisten)

10 nap?
Mit nem adnèk, ha 10 napig nem kène senki más emberrel találkozom :DDD


Dilikutya
(félisten)

Ráadásul, ha szerencséd van, elszámolják munkahelyi megbetegedésként, és az 100% táppénz. :) Igaz, első körben csak az alap 60%-ot kapod meg, a többit majd később.


[CsuCsu]
(őstag)

Shoptol fugg. Onnan rendelj, ahol UPS, FedEx vagy DHL a futar, vagy van expressz szallitas. 3F shop, Etre, Beerdome ha jol tudom peldaul. De a COVID miatt semmi sem garantalt sajnos.

Nekem szerencsere van olyan 80 uveg imperial stout es lambic a sorhutomben, szoval ilyen problema engem sose fog erinteni. De eppen szunetelem az alkoholt Februar kozepeig.


Dilikutya
(félisten)

Kíváncsi leszek. A Borsodi Hoppy kivérzett, valószínűleg ez se fogja megszorongatni a Dreher Hidegkomlóst.


looser
(addikt)

Nem igazán értem, ahogy árban és minőségben a két Kőbánya X-et sem. De ahol csak Soproni van, ott ez új lehet, viszont az ipa mellett véleményem szerint nem fog menni. Szerintem valahol hibáznak is ezzel a nagyok, mivel oké, hogy kipróbálják magukat új stílusokban, de a geekek nem fogják inni, a többség meg marad a bevált dolgoknál. Fura, de a tömegsörökből nekem a Dreher Red Ale ízlett, de egy ideje nem látom. Na azért kíváncsi vagyok, főképp, hogy melyik lager alapra készül. Lehet, hogy újítottak?


[CsuCsu]
(őstag)

Ezt a hoplagert nem tudom minek eroltetik Magyarorszagon. Szinte sehol mashol nem letezik a kategoria, gyakorlatilag a szegeny ember Pale Ale-je. Ha jol emlekszem azert alakult ki otthon, mert amikor indult a sorforradalom nem igazan ertettek meg hazankban a felsoerjeszteshez, ezert jobb hijan szimplan megkomloztak a lagert. Most, hogy a Soproninak van rendes felsoerjeszteses kapacitasa, nem ertem minek kell ez.

Egy mezei DDH Pale Ale sokkal jobban menne. Persze a Soproninak mar van "Pale Ale" nevu sore, ami valojaban nem pale ale, hanem valami elszurt IPA-feleseg viragos komlokkal.


Dilikutya
(félisten)

Dreher Red Ale jó. Volt. Úgy tudom, leálltak vele, pedig szerintem nem csak te meg én ittuk. :) Dreher alapvetően jobban újította meg a kínálatát, én a Sopronit egyszerűen kerülöm. Az IPA az elején volt a jó, az APA már akkor se, a Porterről se nagyon hiszem hogy házi recept, mert akkor jobb lenne. :) A búzát még nem tudom hova tenni, mostanában vettem, mintha jobb lenne, mint volt. De ha kommersz búzát akarok venni, akkor inkább Edelweiss, nem sokkal drágább, igaz az bajor vonal. Lehet nem is a Soproni Búzával van a baj, Kronenburg-ot se igazán csípem.
A Hoplager alapjára viszont kíváncsi vagyok, van kukoricamentes lager receptjük, az 1895 is az, meg a Kinizsi is. Azért kár, hogy országosan nem terjesztik, egy rövid ideig volt pár kocsmában felénk is, meglepően jó sör volt.


looser
(addikt)

Jó ez a definíció, a szegény ember pale ale-je, holott házi körülmények között egyszerűbb felsőerjesztésűt készíteni, de gondolom itt fontos az is, hogy az alsóerjesztésű söröknek már kiforrott technológiája, know-how, eszközpark, vásárlókör és egyszerűbb ezzel kísérletezni, bár a Dreher is megoldotta a komlóágyúval a hidegkomlózást ami állati jópofa cucc :D Lövésem sincs, mire jó, de kíváncsi vagyok és remélem jó lesz, mert az mindenkinek jó :-)

(#22652) Dilikutya: akkor ezek szerint kivezették. Pedig a Red Ale emlékeim szerint már 5-6 éve feltűnt a Dreherfeszt nevű sörgyári capriccio-n és akkor is jó volt. A búza elég megosztó (elsőnek megisztó-nak sikerült, nomen est omen :D ) nekem tetszik, kicsit csajos, de hangulatos :)


koxminator
(senior tag)

Sziasztok,

Esetleg valaki tudja, hogy Lobkowicz Premium Lezak Lagert hol lehet most kapni? Metro-ban kaptam még karácsony előtt, de ma voltam és azt mondták, már nem lesz és nem is rendelhető. Barna dobozos Ale-ből még tudtam venni, de azt sem lesz többet. Kicsit szomorú vagyok, mert máshoz képest kicsit későn, de úgy érzem, benne rátaláltam a számomra majdnem tökéletes ivósörre.

Keresgélek persze azért, de hátha :)

Köszi.


[CsuCsu]
(őstag)

Hazi fozes fajlagosan nem tul olcso egyebkent. A lenyeg viszont az, ahogy mondod, hogy a nagyuzemieknek fingja nem volt a felsoerjesztesrol, senki nem ertett hozza, es ipari berendezes sem letezett az egesz orszagban. Viszont ok is akartak egy szeletet a kraft tortabol. Meghidegkomlozni a mar letezo termeket ehhez sokkal egyszerubb es gyorsabb volt, mint rendes alapot tenni ala. Igy szuletett a hoplager, egy kompromisszum eredmenyekent. A lager alapvetoen malatas, fuves izu jellege viszont nem a legjobb alap egy aromakomlos ivosorhoz, ami alapesetben a Pale Ale.

[ Szerkesztve ]


pvt.peter
(őstag)

kapható már vhol?


looser
(addikt)

Szerintem még nem, én is csak ebbe a facebookos beharangozóba futottam bele.


mekker
(őstag)
Blog

Penny, Beerbox talán


chatran
(őstag)
Blog

Penny-ben már jó ideje nincs Lobkowicz, csak a hulladék aranykorsót árulják. Winkler rá is kérdezett náluk, hogy miért nincs, lesz-e még, de csak valami bullshit választ kapott. :(

[ Szerkesztve ]


koxminator
(senior tag)

Sajnos Penny nem játszik tavaly óta (ha jól olvastam és jól emlékszem), beerbox-nál nincs, pedig a korábbi importőrnél, a Drink Union Kft-nél is megérdeklődtem és ők is a beerbox-ot válaszolták (és a Craft Head bottle shopját). Aztán lehet, hogy időszakos behozatal van csak, és időnként rá kell nézni / meg kell kérdezni náluk. Persze tudom, van más nagyon jó sör is, de én most erre kattantam rá :)

üzenetek