Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


radi8tor
(MODERÁTOR)

Ha nagy Star Trek fan voltál, akkor mindenképp ajánlom megnézésre a Picard sorozatot!


madgie
(titán)

Az első két évadot skippelheti is, a harmadik zseni :D


volandy
(senior tag)

The Escape Artist angol minisorozat.
Broadchurch annyira tetszett, hogy keresgéltem. The Escape Artist ha nem is jobb, mint a Broadchurch, de közel egy szinten vannak. A végén lévő jogi csűrés-csavarás az azért nem semmi.
Kiemelném David Tennant fiát játszó színész Gus Barry alakítását!

Kérdésem: mit jelent, van e valami jelentősége annak, hogy a végén, a tengerparton Will Burton anyja nyakában van egy nyaklánc és azt eldugja a ruhája alá. Sajnos nem ismertem fel, hogy milyen jel van a medálon. Talán az igazság jelképe? Egy fáklya vagy egy jogar?


Janaboy
(veterán)
Blog

Silo 1x06

Megy a nyújtás sajna, bár a vége jelenet azért elég érdekes volt.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Thx! Akkor visszafelé játszom majd le. :DD


mephi666
(nagyúr)
Blog

ez a nagy pénzrablás érdekes egy sorozat... 2 évadot leküldtem a héten

mindenki dicséri, hogy mennyire jó lett, de nekem nem ütött akkorát... nem mondanám, hogy rossz, mert az alapötlet, a színészek és a környezet tényleg telitalálat :K ami nekem kevésbé tetszik: nagyon vontatott...

2 évad kellett, hogy kijussanak, ezalatt pedig irtó repetitív volt az események sora: minden részbe kellett 2-3 kötelező cliffhanger, amit vagy a professzor zsenialitása oldott meg (ő már gondolt erre az eseményre és megvolt a kész megoldás) ...vagy 1-2 nem várt véletlen... esetleg 1-2 korábban "ellenséges" karakter segítsége :) aztán emellett fillernek ott volt csomó kötelező drámázás meg szerelmi szál...

az egésznek ez a fajta felépítése az elején jópofa volt, de elkezdték rendesen túltolni :K és mindezt úgy, hogy már ezen a szinten nem érzem, hogy "hűűű, itt tétje van a dolognak, mi lesz most?" ...az lesz, hogy "úgyis röviden megoldják, majd lépünk tovább gyorsan a következő cliffhanger felé" :)

...ennek ellenére nem rossz sorozat: tolom tovább, mert kíváncsi vagyok merre tudnak a témával mozogni :)

ui: ja és nálam az alapötlet is sántít, hogy "nem lopják emberektől a pénzt, mert ők nyomtatják maguknak" :) ...pénzügyből elég gyengére vizsgázhattak a készítők, mert azzal, ha beöntenek 1milliárd eurót a rendszerbe, inflációt okoznak... tehát mindenkinek ártanak valamennyit, akik azt a pénzt használják :) ...jó, nem 20% infláció lesz, senki nem érzi azonnal... de lesz


k-adi
(nagyúr)

A zsákmányt nem a spanyol gazdaságban költik el, így nem ott keletkezik az infláció - ha egyáltalán lesz, mert azért "nem akkora összegről" van szó itt fejenként és nem is egyszerre költik el egybe, így nem hiszem hogy valóban a társadalom szempontjából "érezhető" hatása lenne hosszútávon


mephi666
(nagyúr)
Blog

...ott is osztogattak a túszoknak, akik segítettek :) nem lesz jelentős infláció, de lesz valamennyi, mert csak úgy a semmire nyomtatták a pénzt

...na és itt is feltűnt egy 30+ éves casio óra s03e01-ben :) egyre több filmben/sorozatban van a szereplőkön w59/f91-es casio... nekem '94 körül volt egy 91-esem, amit tán 1400ft-ért vettünk és még mindig működik... (Ronnie O'Sullivan is olyannal szokta meccs közben az időt mérni... lehet pármillió fontja és 10font-os órát visel :) )


pkaresz
(senior tag)

Szerintem még lehet kapni, ezért.!


mephi666
(nagyúr)
Blog

...persze, hogy lehet :K most 7-8ezerbe kerül... csak mire emlékszel te 30 évvel ezelőttről (műszaki cikkek közül), amit koppra ugyanabban a formában kapni lehet? :)

[ Szerkesztve ]


pkaresz
(senior tag)

Értem én! :-)


Armandus
(junior tag)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Clapper


lemmy9
(őstag)

Nekem egy Casio CA50-es van eredeti, 85 v. 86-ból. És működik. Valamelyik filmből híres úgy tudom. :F

[ Szerkesztve ]


Tasunkó
(senior tag)

Jó volt ez tipp a The Glory-ra...A koreai filmekre egyébként is jellemző szereplőelnevezések nagyon jól működnek. Ahogy közeledtem a vége felé, az intellektuális játék hogy kit hogy hívnak, hogy melyik név melyik archoz tartozik, az egyszerre bontódik ki a sorozat történetével, és az utolsó részre összeáll(jó memória nem árt), minden részlet a helyére kerül(bár Dong Ün-t a 6. rész felé már magabiztosan meg tudtam tippelni).
Jó kis pokol lehet ez a Dél-Korea, ez a sok bosszú film az átlagember eszköztelenségére utal, ebben a sorozatban sincs másként. Iskolás bullying-ból szárba szökkenő, gondosan felépített bosszútörténet. Ismerős de mégis megrázó a kilátástalanságnak ilyen mértéke, ami itt minden padlócsempéről visszaköszön. Nem sietnek el semmit, de nem unalmas mert a nevek állandó fejtörőkkel szórakoztatnak, ráadásul plusz csavar hogy öregednek is benne. Aki szereti a koreai filmeket, azoknak lehet 10/8 vagy 10/7.


paatrick
(őstag)

Silo S1E6

A vége jelenet azért eléggé plot holenak tűnik nekem. Mert akkor azt is látni kellett hogy az előző sheriff elrejti az anyagot a szellőzőben, utána meg a csaj kiveszi és ugyanott olvassa mint most a könyvet. :F


mephi666
(nagyúr)
Blog

szerintem láttam filmen én is, de már nem tudom hol :) az az óra általános iskolás fejjel kb a szent grállal ért fel... voltak tán orosz (?) koppintások, de egy casio mindent vitt (amúgy érdekes ez az óraviselés, mert 2001 után ahogy lett telefonom, leszoktam a karóráról... 1-2 éve pedig egy xiaomi band-el szépen visszaszoktam, habár ez nem kimondottan az órafunkció miatt praktikus, hanem hogy a folyamatosan lenémított telefon értesítéseit azonnal látom rajta)

[ Szerkesztve ]


Janaboy
(veterán)
Blog

Nem biztos hogy nem látták..csak lehet az annyira nem volt fontos.


paatrick
(őstag)

Az is plot hole ha látták de nem foglalkoztak vele, mert nem tudhatják mi volt oda elrejtve :DDD
Bár a hely inkább a Silótól függetlenül működő valami lehet, mert sokkal fejlettebb a tech mint a silóban.

[ Szerkesztve ]


Janaboy
(veterán)
Blog

Meg ahogy láttam csak ketten nézték, lehet nem tudták kiszúrni korábban , de reméljük kiderül később.

[ Szerkesztve ]


-FreaK-
(veterán)
Blog

Az tényleg egy sokkal modernebb hely volt (lcd monitorok..), valszeg ez egy kísérlet és megfigyelik a siloban élőket, vagy realty show, vagy valami ilyesmi lesz a megfejtés. Az 1899 ugrott be róla.

[ Szerkesztve ]

üzenetek