Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Bad Pritt
(félisten)
Blog

Mondjuk az így is érthetetlen számomra hogy most imdb-n ez a 7. rész áll a legjobban 9,3 ponttal. :F

Mert egy baromi jó crossover epizód, a trekkie-k értékelik fel. Az egész évad szolid amúgy, kipipálnak mindent, ami kell egy ST évadba, tárgyalás, időutazás, fura bolygók meg helyzetek. Az én ízlésemnek mondjuk kicsit sok a harc, szinte minden részben verekszenek össze-vissza.
Az meg, hogy TOS részeket újítanak fel, vagy azokra reflektálnak szerintem kifejezetten jó, kutya sem nézi ma már a 60 éves eredetit.

[ Módosította: koncsik ]


paatrick
(őstag)

"Az meg, hogy TOS részeket újítanak fel, vagy azokra reflektálnak szerintem kifejezetten jó, kutya sem nézi ma már a 60 éves eredetit."

Ne haragudj mikor pár hónapja minimál spoilert írtam itt le a TOS 1. évad értékelésnél máris megszóltak hogy ne spoilerezzem már szét az egészet :DDD

[ Szerkesztve ]


Bad Pritt
(félisten)
Blog

Ez csak a szokásos snowflake hozzáállás.


VágniValó
(addikt)

Night Sky
TL;DR

Fantasy..nagyon távolról sci-fi, trailer is ennek próbálta beállítani. Viszont aki ilyen sorozatot akar és elkezdi nézni a 2. epizód közben fog rage quit-elni.

Ez egy kisvárosi családi dráma 90%-ban és 10%-ban fantasy. Ha valaki, én pont hogy csípem a 'lassú víz partot mos' dolgokat, de ez a sorozat még engem is próbára tett. Egyébként maga a tény, hogy ilyen stílust be mertek vállalni holivadban, az valahol elismerésre méltó.

Na szóval ami nagyon nem oké: A csigából gyököt vont tempó, a fő sztori szál kezelése, a mellékszereplők kibontása és annak tempója...aztán, bár magam se akartam elhinni: A víz partot mos a 4. résztől kezdve és az 5. & 6. epizódot szinte felfaltam alvás rovására. Nem lett gyorsabb vagy cselekmény dúsabb a sorozat, egyszerűen csak a gyomrom akkorra emésztette meg.

Ami miatt kibírtam: Minden casting 10/10, JK Simmons meg...atyaúristen. Felsőpolc színész, mint Denzel Washington, Jeremy Irons vagy anno Raúl Julia. De tény, hogy annyira érzelgős családi sorozat ez elsősorban nyugdíjas életérzéssel, hogy ha nem ő férfi főszereplő, akkor a büdös életben nem nézem végig.
Ami nagy hiba lett volna, mert a szálak mesterien összeérnek, minimál logikai siettetős bakikkal az utolsó 2 részben. Már kívülről tudom a családjuk sztoriját és együtt aggódok, mint egy retkes szappanoperában :DD

Kinek ajánlom? Senkinek. Ha JK fan vagy akkor talán, ha a This is us bejött, meg a Six Feet under és a Breaking Bad de leginkább a családi melodráma miatt, akkor talán nem kapcsolod ki.

Objektív(abb) értékelés: 10/6
Sajátom: 10/7,5 de csak azért, mert lement gyomorig, izgultam, elszorult a torkom és még meg is nevettetett.
Sorozat színészei: 10/10, ez egy jó casting volt, még a szomszédot játszó csávót is megkedveltem.


S e t h
(nagyúr)

A Secret invasion vagy a Witcher aktuális évada a gyengébb?
Valamelyiket elkezdeném, de egyikhez sem nagyon fűlik a fogam.


Janaboy
(veterán)
Blog

Secret Invasion 1000x gyengébb.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Elkezdtem a Marvel: The Defenders sorozatot.
De semmit nem értek benne :D
Ennek mi az előzményfilmje? (vagy sorozata)


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Mindegyik karakternek van külön előzmény sorozata! :))


radi8tor
(MODERÁTOR)

Áhá, akkor jó lesz ez így is :D


Frod
(addikt)

Amennyire emlékszem, bár mindenki feltűnik benne, de alapvetően Daredevil s2.5-nek tekinthető az a széria, elég azt pótolni hozzá - meg érdemes is, mivel a legjobb Netflix/Marvel cucc az.
(mondjuk pont a Defenders meg nem az szvsz)


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Köszi. Találtam is pár jót. Majd írok véleményt. :R


makoss
(veterán)

Ez nincs meg szinkronosan?
Az első évad :R


negyven2
(veterán)

Az Apple az, Apple TV+-os dolgaihoz nem csinált eddig szinkront. Csak felírat van hozzájuk.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Megéri megnéznem az 1. évadot? :)


negyven2
(veterán)

Bár idegeninváziós sorozatnak lett beharangozva, de igazából inkább egy klasszikus drámasorozat, ahol az invázió, inkább csak egy keret. Mint pl. a 'The Walking Dead' esetében a "walker-ek". Nagyon sokaknak pont ezért nem jött be, mert igazából az idegenekről sokkal kevesebbet tudunk meg, mint, hogy csalta meg a feleségét, meg, hogy milyen traumája van éppen.

Mondjuk ez valamennyire érthető, mert igazából, mi nézők is csak annyit tudunk meg amennyit a 4 főszereplőnk főszereplők, akik a világ négy különböző helyen, négy eltérő módon élik meg az első napokat. Kicsit olyan mint a sorozat, mint a 2005-ös, Spielberg által rendezett War of the Worlds, amiben szintén csak annyit látunk az invázióból mint Tom Cruise karaktere (csak mi nézők ugye a 4 karakter, miatt többet).

Igazából ha érdekel a második évad felütése, miszerint már hónapok óta tart a harc az idegenekkel, akkor érdemes, mert a főbb szereplők maradnak. És az előzetes alapján ez az évad már talán nem lesz annyira keservesen lassú mint az első.


negyven2
(veterán)

Amúgy megnéztem a Twisted Metal sorozatott is.

Bár sose játszottam a játékokkal, azért minimálisan ismerem a szériát. Nos ez első évadban kb. csak a fegyveres járművek való közlekedés, és néha harc és pár jópár szereplő (John Doe, Sweet Tooth, Stu/Mike és egy pár percre Calypso is feltűnik benne) az ami a játékra való közvetlen utalás. De ugye itt semmi arénaharc nincs. Kivéve az évadzáróban belengetett dologról, hogy igazából majd most fogják elindítani az kieséses arénaharcot.

A történet itt annyi, hogy 2002!-ben a világ összes informatikai berendezése beadja az unalmast (vírus, bug), és emiatt szinte pillanatok alatt omlik össze a civilizáció. Mi évtizedekkel később csatlakozunk be a történetbe, az akkor már a világ - bár erős túlzással de - mondhatni stabilizálódott. Pontosabban a fallal körülvett nagyvársokban, az élet mondhatni olyan mint az apokalipszis elött. Igaz, a bekerülés szinte lehetetlen, és azért ezeket a városokat, kolóniák elég durva diktatúrák is tudnak lenni. A kinti világ viszont a senki földje, ahol a törvényeket a bandák alakítják... vagy az önjelölt igazságosztók. Van itt mindenfajta apokaliptikus jellem, a kanibáloktól kezdve, a vallásosnak mondott elmebetegeken át a már említett rendfenntartókig.

Főhősünk az Anthony Mackie által alakított John Doe (akit okkal hívnak így, hiszen nem ismeri sem a múltját, sem azt, hogy ki volt ő a világégés elött), egy milkman, akinek azzal telnek a mindennapjai, hogy a különböző várások és kolóniák közötti futárkádig, az Evelyn névre hallgató, 2002-es Subaru WRX-ével. A történet ott kezdődik, hogy John kap egy visszautasítatlan ajánlatott Raven-től, New San Francisco vezetőjétől. Egy nagyon fontos csomagot sürgősen kell elhoznia New Chicago-ból. Ha a megadott időn belül ezt teljesíti, akkor letelepedhet New San Francisco falain belül! Természetesen elválalja ezt a soha nem visszatérő ajánlatott, és elindul egy olyan útra amire még előtte, nem igazán vállalkozott senki.

Vagyis a sorozat egy apokaliptikus roadmovieseries. Útközben csatlakozik hozzá útitársnak Quiet (Stephanie Beatriz), aki elég sok megpróbáltatáson van már túl, és nem igazán az a személy aki megbízna bárkiben is.

A sorozat maga amúgy, - ahogy már írtam - egy apokaliptikus akciókomédia. De abból az a jó SyFy-os minőségű fun, de ennél nem igazán többet adó B kategóriás mű. Nem rossz, el lehet vele lenni (azok akik ismerik a játékok azok jobban), de igazából ez mehetett volna a SyFy csatornára is. Viszont ami nagyon zavaró volt nekem az a CGI, mert az valami förtelem (még SyFy mércével is). Szerintem még egy PS3-as konzollal is jobb effekteket lehetett volna létrehozni. És itt nem csak a járműves részek esetében lóg ki nagyon a rossz CGI, de olyan jelentek esetén is, ahol pl. tűzharc van és lelőnek valakit. Nos, ez a véreffect még egy PS3-as akciójátékban is gagyi lett volna!

De ettől függedtelenül mint írtam, érdemes megnézni, mert azért tud sorakoztató lenni (meg véres, és durva).


attiati
(veterán)

Money Heist hányadik évadig jó?

2. évad végig okés, de már itt is kezd fáradni.


Ellia
(addikt)
Blog

Akkor ott a Dragon Prince új évada, az legalább jó lett :)


Louro
(őstag)
Blog

Gondoltam adok esélyt ennek a Leftovers-nek. Az első rész kicsit furcsa, de sok dícséret érte a sorozatot.
Jól értem, hogy az esemény után egy lehetséges jövőképet vázol, amiben vannak megemlékező ellenes szektások, eltűntekre emlékezők és kellő nyomasztó légkör?
Csak gondolnám, hogy felvételek akkor is készültek. Ha csak úgy husss, eltűntek, akkor kutatásra lehetne plusz pénzt fordítani és az élet mehetne tovább.
De azért adok még esélyt. Egy rész alapján nem kaszálok sorozatot.


volandy
(senior tag)

Hogy kerülitek el azt hogy ismét megnézzetek egy már látott sorozatot, filmet? Okkés, kéne rá emlékezni! Csináltok egy "már láttam" listát?

üzenetek