Sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


paatrick
(őstag)

Ez csak azt mutatja mennyire körbe-körbe mennek a dolgok Hollywoodban. A ghoul karaktere egy az egyben a Westworld 1. évadból a cowboy kalapos csávó. Évek óta keresi a nagy megfejtést, közben aki nem úgy tetszik neki lepuffantja. A múltjuk is tök hasonló.

Megvannak a bejáratott sémák, vagy ha valakinek valami új bejön azt utána lehet másolni a többi sorozatba.

[ Szerkesztve ]


Rigormortiis
(addikt)
Blog

És tényleg! Én is végig az öreg Ed Harrist láttam benne :))


WayneGace
(őstag)

Az 1959-es klasszikus Ben-Hur is már, ha jól emlékszem, a 3. feldolgozás volt. Nyilván rengetegszer előfordul, hogy direkt vagy nem szándékosan, de hasonlóan alakul egy-egy sorozat szereplőjének a sorsa, karaktere korábban látottakéhoz.


Tasunkó
(senior tag)

A Terminátorban és a Die Hardban a főhőst a normális, nyugodt életükből rántják bele a kalamajkába. Egyszerű parasztfiú leányként csellel és kitartással győzedelmeskednek az eléjük kerülő akadályokon, legyen az a Pentagon vagy egy jövőbeli emberirtásra fejlesztett technológia. A Szellemirtókra nem emlékszem, voltak valami effektek meg négy hülye szaladgált, tényleg elég szokatlan, hogy megfilmesítették. Julia Roberts viszont könnyű, a Brokovichot nem láttam, de Julia Roberts minden filmben próbál méginkább Julia Robertssé válni, átível a filmeken, épp a Homecoming is egy jó sorozat volt, annak ellenére, hogy Julia Roberts ott is megpróbált... Általában szerencse ha nem ő a főszereplő, mert akkor lehet más is lesz benne, mint ez a gigászi küzdelem amiben megkísérli még nyomatékosabban közölni a megelőző Julia Robertségeket.

#76581paatrick Mondjuk Clint Eastwoodot láttam a ghoulban, az ironikus megjegyzéseivel, a Dollár trilógiából, de Ed Harris lehet jobb megoldás.

[ Szerkesztve ]


Janaboy
(veterán)
Blog

Amúgy most hogy nézem az új Star Trekeket, jöttem rá hogy a régi ST sorikban elég sűrűn volt holofedelzet, ebbe meg a nyálas rinya miatt meg erre nem jut idő vagy nem tudom, de alig vagy egyáltalán nincs bennük.


BitRider
(aktív tag)

Miracle Workers, csak hogy másnak ne kelljen keresgélnie. Szerintem ami hasonló szintű (jobb is), az a What We Do in the Shadows - ha véletlen nem találkoztál volna vele. Más vicces sorozat nem igazán készült az utóbbi években.

[ Szerkesztve ]


Rigormortiis
(addikt)
Blog

Dede az is megvolt! :D


pècsimunkás
(addikt)

Megnèztem tegnap a Netflixes 3 test problémát.
Nekem tetszett, várom a következő èvadot.

Ma neki állok a Fallout- nak. Vagy A hídnak.
Mèg nem döntöttem, melyikkel kezdjem :))


Tyler Durden
(addikt)

Falloutot még nem láttam de fel van vésve, a Híd viszont szerintem pazar, nagyon sajnáltam, hogy vége lett, Saga Norén karaktere vmi eszméletlen..


pècsimunkás
(addikt)

A híddal kezdem, aztán jön a Fallout.

Ha vègeztem ezekkel, akkor jön a Mentalista negyedszer vagy ötödször :D .
Kb 2 ève láttam utoljára.
Szóval, az fog jönni.


Fitzgerald
(veterán)

The Expanse S01-S04

Egyértelműen a harmadik évad közepe volt a csúcspont, de egyébként onnantól kezdett igazán jó lenni a sorozat, hogy összeért a két fő szál az első évadban (Miller-féle vonal és a Rocinante crew).
A harmadik évad második fele, és a negyedik évad - bár nem volt rossz egyik sem - nem hozták már az addigi színvonalat.
A probléma egyértelműen az, hogy emelni kellett a tétet, és ez rohadt nehéz.
A Mars-Föld kapcsolatok nagyjából rendeződtek, a külső ellenségre kellett fókuszálni, ami nyilván a naprendszeren kívülre viszi a sztorit, ez eddig oké.
Csak hát sajnos elfogyott a puskapor, és hiába nagyobb a tét látszólag, ha a sztori ezen része nem lett kellően részletesen kidolgozva. Ergo valójában inkább kisebb a tét.
Szerintem az írók is érezhették a dolgot, talán ezért is kellett Millert megtartani supporting karakterként.
Kb. egy hét és a végére érek, azért érdekel hogyan végződik.

[ Szerkesztve ]


Nordic
(Közösségépítő)
Blog

Shogun:

Azzal kezdeném, hogy nem ismerem a könyvet(ha jól tudom az az alapja). Sajnálatos módon a végére érve konstatálnom kellett, hogy amennyire beszippantott az eleje, annyira fárasztó lett a vége. Egyszerűen vontatottá vált, és az különösen nem tetszett benne, hogy az egyik főszereplő(Blackthorne) totális mellékszereplővé vált. Szinte mindenki más előtérbe került hozzá képest, amit teljesen nem értettem, mert nálam leginkább azok a részek működtek, amik rajta keresztül mutatták be a dolgokat/kultúrát. A nagy feloldás a végére meg olyan semmilyenné vált a számomra, rendesen unszimpatikussá tette Torunaga karakterét. Marika(remélem jól írtam a nevét) hiába alakított jól, nála is túlhúzták azt a végtelen vívódását, nem mondom hogy nem lepett meg a sorsa, annyira hirtelen jött, de aztán csak annyi hagyta ez a számat, hogy végre.... Nem volt rossz, de messze jobbra számítottam az indulása alapján(első 2-3 részre értem).

Max olyan 6/10-et tudok rá adni...


negyven2
(veterán)

Ugye a sorozat mind a 6 évada az első 6 könyvet dolgozza fel (bár folytatása nem lesz, de, ezen kívül még van 3 könyv). Viszont az első könyv történte az a második évad 5. részében, a második könyv pedig a 3. évad 6. részében ér véget. a harmadikat meg beszorították a 3. évad maradék részeibe. Ezek után viszont már egy évad egy könyv felosztásban ment le. Illetve az első 3 évad az a SyFy-on ment, utána meg az Amazon-on.


Samus
(addikt)
Blog

Folytattam a Fallout sorozatot, és igazából beszippantott, a hetedik részig van meg, de mostmár annyira sem értem, mint eddig. Bejött ez az új "menedék", benne a rakás fura forma karakter, a Shady Sands és a hozzá tartozó kultusz , a 12. szinten a videón a nő pirájákat szül, amik utánna konkrétan megeszik?. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, a főhős nem kicsi jellemváltozáson ment keresztül (a Super Duper Markt rész nagyon jól sikerült).

[ Szerkesztve ]


k-adi
(nagyúr)

Becsapós de valójában nem "Blackthorne" a főszereplő, (hanem Toranaga) ezért érthető ha néha háttérbe szorul, de abban igazad van abban hogy ő általa való japán bemutatása áll legközelebb a nézőhöz és teszi "emészthetővé".
A sorozatnak nehéz dolga van, mert egy zárt országot kell bemutatnia a zárt ország lakóinak kultúráján keresztül egy modern nyugati nézőnek. Ennek egyik fő ága Mariko (nem Marika :D ) aki pedig persze, hogy vívódik 2 seppuku közt, szerintem te is hasonlóan viselkednél.
A mostani is egy érdekes és komplex kultúra, de az akkori még durvább nyugati szemmel, ezért érthető ha bizonyos jelenetek lassúak vagy kevésbé logikusak


Nordic
(Közösségépítő)
Blog

Az hogy ilyen modorosan viselkednek, meg lassan folynak az események, az nem zavart, ismerem annyira a japán kultúrát, hogy ezen nem akadtam fenn, inkább azzal volt bajom, hogy sok dolog irreálisan sokáig volt húzva, ami inkább a rendező hatásköre, mintha nem lett volna alapanyag a 10 részhez. Mariko vívódása volt az egyik ilyen. Szerintem kicsit túlzásba vitték, ennek a vívódásnak a hangsúlyozását, mert nekem kicsit komikussá vált, hogy mindig van valami, ami miatt nem halhat meg. A végére meg unalmassá. Elég lett volna 1-2x utalni rá, nem minden egyes részben. Akkor is megértettem volna, hogy miért akar meghalni(legalábbis az értelmes néző megérti).

De hát nem vagyunk egyformák. Én úgy vélem egy 8 részben jobban hatott volna, ha pár felesleget kivágnak, ami sokat nem adott hozzá a történethez, legalábbis eddig(pl a csaj, aki 6 hónapig a felesége volt).

[ Szerkesztve ]


Janaboy
(veterán)
Blog

Azért kíváncsi lennék mi lett volna a folytatás a sorozatban, kezdett nagyon érdekes lenni.


Ellia
(addikt)
Blog

Az egyik szál egy tök jó vonal volt a Laconiával (ebbe talán bele is kezdtek a sorozatban, de nyitva maradt) a másik pedig a kapukkal és alkotóikkal egy elég nahhhh sci-fi befejezés volt a könyvekben.

Ennek ismeretében a sorozatot oké szinten legalább lezárták.


paatrick
(őstag)

Ne aggódjál a 8. rész végére összeáll az is amit most láttál és még nem érted :D

[ Szerkesztve ]


k-adi
(nagyúr)

Igen, talán ha lefejtenek pár ilyen időhúzós részt és beleteszik a végére a csatát (hogy legyen valami látványos emlékezetes jelent) meg az utána lévő időszakot talán maradandóbb élményt adott volna a sorozat

üzenetek