Starlink - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


SP4C3
(addikt)

El is mondták, hogy nem sűrűn lakott terület a megfelelő terület, oda 5G...
Mr. Musk gigabiteket emlegetett, persze ha az ember egy tanyán szeretne élni, akkor 100x jobb választás lesz neki a starlink, mint egy datacap-pel megáldott mobilnet előfizetés főleg ha az csak 3G, ahol a válaszidő már real-time használatra alkalmatlan és még az a 3G is gyenge jelerősségtől döcög és még ha azt a 3G-t is mindenki _is_ használja a környéken és csúcsidőben ledöglik... Szóval szerintem lesz ennek helye pl. Magyarországon is, de nem budapestre kell gondolni, mert nem minden a nagyvárosokról szól, élnek emberek "elszeparálódva" is, akik szintén szeretnének a modern elvárásoknak megfelelő és helytálló nethozzáférést.

Nem kell messzire menni: Szerbia/Vajdaság.
Nem létezik korlátlan mobilnetet ajánló mobilszolgáltató (telenor, most akcióban havi 2 helyett 4GB adatkorlátot kapsz) Vannak otthoni internetcsomagjaik nevetséges 150GB-os adatkorláttal (és ez még a nagyobb/drágább csomag).

Jelen város (inkább csak egykori város, jelenleg hanyatló falu) ahol élek: Van egy bizonyos 20-25%-a a településnek, amit még mi sem (Cable szolgáltató perpill 30/3 - 80/8 - 100/10-es csomagjaink vannak 24.24 - 26.79 - 30.53 EURós árazással) tudtunk lefedni. Ott is kaphatna pár felhasználót, akik igen boldogok lennének már egy 100/50-es korlátlan hozzáféréssel...

üzenetek