Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk... - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


cbmfan
(senior tag)

megvolt, van pár száz darab :)
semmi ilyesmi
ehhez kicsit gondolkoznom kellett, hogy mi az a "meghatja a pres ottos", de leesett, hogy Prescottra gondoltál. simán kell mennie benne, mint az összes i875 lapban.


cbmfan
(senior tag)

kösz, ez tuti beválik! de van egy jobb ötletem.


qnadam
(veterán)

ejj.


Buddhha
(tag)

egyre jobban hiányzik a "bejegyzés lájkolása" gomb...


tserrof77
(senior tag)

Tessék :C :B


TESCO-Zsömle
(félisten)
Blog

Ez a like mennyit inflálódik egy évben? ;]

[ Szerkesztve ]


tope
(addikt)

Kedves Boltosok!
Van e ötletetek arra, hogy a Displayport to VGA adapter az mitől döglik meg egyik napról a másikra, illetve a jelenség az, hogy működött a 2 monitor (HDMI to VGA-s átalakító az tökéletes), majd múlt hét pénteken a Displayport elment, majd hétfőre jó lett, de mára megint szar a Displayport-os átalakító.
Displayport to DVI (D) kábel az megoldás lehet? az digitális-digitális lenne legalább...


azbest
(félisten)
Blog

Esetleg elromlott az átalakító?

- A displayport-vga az aktív átalakító, vagy dp vagy hdmi adatokból csinál vga jelet. Az olcsóbbak lehet a dp -nek a hdmi alternate módját használják.
- dp-dvi az valószínűleg olyan passzív átalakító, amiben jelszint illesztő chip van, ami a gpu hdmi alternate jelét veszi ki a dp portról. Előfordulhat az is, hogy aktív átalakító, akkor ő a dp csomagokat maga alakítja át hdmi/dvi csomagokká.
- a hdmi-dvi átalakító teljesen passzív, csak a csatlakozó fizikai különbségét hidalja át. Ezért az kétirányú, míg a többi fajta csak egyik irányba működik.

[ Szerkesztve ]


-=RelakS=-
(veterán)

HDMI-DVI átalakítás vicces.
Van egy régi monitorom, amit azt hittem, hogy ilyen passzív kábellel nem lehet meghajtani. Nemrég kiderült, hogy dehogynem, csak valamiért az intel processzorok nem szeretik. Nvidia videókártyáról boldogan működik. :F


shteer
(titán)
Blog

Passzív kábelhez Dp++ kimenet kell


azbest
(félisten)
Blog

Attól függ milyen monitor, milyen gép, milyen oprendszer.
A thinkpad t430-as gépem, ugyanazzal a 4338as dokkolós dvi csatin winen dvi jelet ad ki hang nélkül. Linuxon meg hdmi jelet hanggal. Win alatt dp-hdmi szintillesztős átalakító donglet kellett használnom vele, hogy legyen hangkiadás a hdmi monitorra.
A hdmi lényegében továbbfejlesztett dvi. Annnyiban pontatlanul fogalmaztam korábban, hogy a dvi-nél nincsenek csomagok, csak csorog a video adat folyamatosan. A hdmi hozta be, hogy csomagokra állítja össze, hogy a hang is mehessen ugyanazon az adatszálon. Meg az is lehet, hogy nincs bekötve esetleg minden szál egy kábelben és azért nem sikerül jól az átvitel, meg esetleg nem eszik olyan adatot a monitor, amit egy kombinációval a videokártya küld.

[ Szerkesztve ]


-=RelakS=-
(veterán)

hdmi-dvi kábelt hogy dugok be displayport kimenetbe? :D

azbest
Windows 10-ek
2007-es acer monitor
Két különböző HP laptop, és egy Gigabyte alaplap.
2 különböző kábel (egyik single, másik dual link dvi-nak néz ki), és egy hdmi->dvi dongle.

A jelenség mindig ugyanaz. Ha intel processzoros alaplapról etetném a monitort, akkor meg sem jelenik a windows-ban, hogy rádugtam valamit a gépre. Amint a videókártyám HDMI portját használom, minden szépen működik. HDMI kábelt HDMI bemenetű monitorba dugva minden szépen működik, szóval nem az van, hogy pl le van tiltva a hdmi kimenet.

Szóval a csomagos történet okozhatta, hogy egyszer fogtam a dp->dvi átalakítót, beledugtam az egyik HDMI-dvi kábelt, azt egy tv-be, és a tévéből hang jött? :D Először fel sem fogtam, hogy ez a DVI miatt nem is kéne, hogy működjön :D


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

A HDMI 2001-ben jelent meg (a szabvány) a DP meg 2006-ban.


user12
(őstag)

Valszeg elromlott az átalakító elektronikája.
Ez magyarázhatja, hogy egyszer jó egyszer nem.
A DP to DVI-D járható út.


tope
(addikt)

Csak fura hogy egymás mellett 2 gép, 2 ugyanolyan átalakító (ami egyszerre lett véve, fura hogy egyszerre csinálja ezt, menjen tönkre).


azbest
(félisten)
Blog

ha több monitort is rádugsz, akkor arra érdemes figyelni, hogy néha vannak portok, amik közös kimeneten vannak belül és közülük csak egyiket lehet egyszerre használni vagy pedig van limit, hogy hány kijelzőt kezel adott gpu.

Igen, van hogy csatlakozó alakjától függetlenül hdmi képes a port és passzív átalakítóval hang is kijöhet

#45954 ollie
az oké, de a leírás arról szólt, hogy az intel video driveren is múlik, hogy hdmi vagy dvi jelet ad ki és nem lehet állítani a vezérlő szoftverében winen. Linuxon meg képes dvi dokkoló porton hdmi jelet kiadni. És előfordulhat monitor, ami nem eszi pl a dvi jelet.

de például win alatt driver verziótól függően ugyanaz a t430 gép és dokkoló intel hd4000-zel vagy kezel 3 monitort vagy nem win alatt. Újabban nem kezelt. Linux alatt többfélét elfogad 3 monitoros felállásban. Hivatalosan 2őt támogat, de nem hivatalosan, ha két monitor azonos órajelet használ, akkor az egynek számít tükrözés nélkül is :D 3 egyforma dp portos monitort meg egyenesen imádja linuxon, de winen nem [link] :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek