Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...) - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


fradi81
(veterán)

Hali
Dettol szerintem, itthoni boltból rendes garival ez a biztos és bevált hosszú távra. Ebbe csak 2 elem kell és jól bírja. Nem hangos mint a habosítók. Persze hab jobb lenne de majd egyszer ha rájönnek hogy kell jó gépet csinálni.


abrtom87
(junior tag)

Köszi. Dettolra van gari ha DM-böl veszem meg?

szerk: van valahol leírás hogyan lehet mást tölteni a Dettolba? Ha jól gondolom kifúrom a tetejét fúróval, betöltöm és csavaros dugóval ledugózom.

[ Szerkesztve ]


fradi81
(veterán)

Azt nemtom gondolom blokkal van gari. Tetejét körbe kivágni, valami kupakot bele a lukba és ennyi.


abrtom87
(junior tag)

Köszi


bul07
(nagyúr)
Blog

Én így oldottam meg a Dettol újratöltést

Én december elején cseréltem benne elemet, bírt kb 15hónapot és olyan 13-15liter folyékony szappant

Nemrég volt a Penny-be akciósan 2000Ft magasságában, ha nem sürgős akkor kivárhatsz kicsit valami akcióra


abrtom87
(junior tag)

Köszi a tippet, kipróbálom majd. Amúgy meg is vettem a szomszéd DM-ben. 3500 volt de egye kutya.


Skillet
(őstag)
Blog

Elvileg a blokkon kívül a dobozát is meg kell őrizni, úgy van rá fél év garancia.
A Lidl féle adagolókra 3 év gari van blokkal. Érdemes olyat venni. Legutóbb is volt neki valami habszappan adagoló is, sokaknak bevált.

[ Szerkesztve ]


bul07
(nagyúr)
Blog

Dettol érintés nélküli kézmosó készülék Aloe Vera és E-vitamin utántöltővel, 250 ml
[link]
2.209 Ft

Ingyenes szállítás*:
*A megjelölt Dettol termékek 4 000 Ft feletti bankkártyás vásárlása esetén a házhozszállítás ingyenes. Az ajánlat az eMAG által forgalmazott termékekre érvényes.

Air Wick dologgal egyből ingyenessé tehető a szállítás nincs összeghatár
[link]


Demokatona
(tag)

Szerintetek [ez] milyen lehet?


Skillet
(őstag)
Blog

Passz, de majd várjuk a beszámolót :C


Demokatona
(tag)

Nem rendeltem meg.Érdeklődtem egyenlőre.


fradi81
(veterán)

Lidl gyerek nyomós szappanhab, kifogyott ami benne volt és töltöttem bele sajátot, eddig nem jött még ezzel elő a szokásos szorulás mint a kínából rendelteknél.


Benoe77
(őstag)
Blog

Nálam is haldoklik a Lebath, bár más a jelenség: néha csak felvillan a led, hogy adná a habot, de a szivattyú nem megy. Ha megmozgatom, mondjuk szétcsavarom meg össze, akkor megint működik egy ideig.

A képeid alapján megpróbálom szétszedni és utánajárni mi lehet...


Benoe77
(őstag)
Blog

Na, szétszedtem, a gumi épnek tűnik. Nálam a motorral lehet valami, hogy ha egy bizonyos pozícióban áll meg, nem akar újra elindulni. Alap esetben 6V-ot kap az elektronikától, egy 9V elemmel járattam kicsit, hátha magához tér. Meg felírtam a méreteit, motort talán lehet rendelni.


spileraaa
(senior tag)

12$ menyire jó vétel?
https://mi-home.ro/mi-automatic-foaming-soap-dispenser

hát fel év után úgy néz ki nem volt valami jó vétel
beázott és most jelenleg nem akar életre kelni

ezt a kézit nagyon ajánlom
nagyon jó habot csinál 14 hónapja működik


amargo
(addikt)

Ennek a BlitzWolf BW-FD2-nek annyira béna az elemtartós/csatlakozós része, hogy pár napja takarítás miatt szétszedtem és vagy 30 percet szórakoztam vele, mert megint nem akart működni.. de most annyira nem, hogy nem tudtam életre kelteni ezért azt hittem tényleg elromlott (itt-ott rozsdálltak már a csatlakozók, igaz megtakarítottam), ezért darabjaira szedtem. Az elemcsatlakozóknál a rugó feje nem szűkül be megfelelően (azaz a pozitív kis végéhez vagy hozzá ér vagy nem), továbbá a fedelénél se tud mindig jól érintkezni. Ezért 50 kísérletből kb 1x sikerült úgy összeraknom, hogy mind a négy akkumulátort felismerje és legyen elegendő feszkó.. de végül saját magam fogtam össze 4db-ot és azt beleraktam a tetejébe, mert ez így egy rémálom..

Gyakorlatilag 2 vagy 3 elemet volt képes felismerni legtöbbször, de 4-et azt nem akart. 5V alatt pedig nem indul amennyire észrevettem.

Amúgy 4db AA akkumulátorral, nagyon jól bírja! Nálunk naponta rengetegszer van használva, mivel egész nap otthon vagyunk 2 gyerekkel. 7 hónap alatt kb 4400mAh evett meg.

[ Szerkesztve ]


Benoe77
(őstag)
Blog

Na, ebből a 6V-os jó donornak bizonyult a Lebath adagoló motorjához, van benne olyan hármas gumiharang is (méretileg nem néztem, de elvileg ugyanaz) ami el szokott szakadni.

Úgy tűnik a Lebath is ezt használta alapnak, ezt alakította át a felső, adagoló résszel


st6969
(őstag)

Ez a fajta Xiaomi Mijia habszappan adagoló megint azt csinálja, hogy bár érzékeli, hogy kérnéd a szappant, de meg se nyikkan a szivattyú, csak villan a fehér led.
Szétszedtem, patyolattiszta volt belülről, beázva sem volt, de azért letöröltem alkohollal a nyákot (egy videóban láttam). Semmi.
Először azt hittem, az elem gyenge. De nem. Párszor volt már ilyet, de 1-2 nap után magától megjavult. Most egy hete sztrájkol :(((
Sikerült valakinek ilyen hibával életre keltenie? Lehet, hogy eltömődés miatt le van ragadva a szivattyú :F Próbáltam a kiadó csonkon belefújni, hát nem nagyon megy át a levegő, pár csepp híg szappanos víz kijött a másik oldalon...Szívni is próbáltam, akkor pár csepp híg szappanos vizet kóstoltam.

[ Szerkesztve ]


Benoe77
(őstag)
Blog

Nálam hasonló jelenség volt, a motort cseréltem ki.


fradi81
(veterán)

Csak olyan embernek érdemes elektromos habadagolót venni aki meg tudja szerelni mert mind elromlik elég hamar nagyon úgy néz ki.


st6969
(őstag)

Ebbe lehet kapni motort?!

#240 fradi81
Egyetértek. Bár ez ment szerintem közel 2 évet.


Degeczi
(nagyúr)

Ill. erősen fölértékelődik a Lidis 3 év garancia (a tavaly nyáron ott vett két példány még kifogástalanul megy, de mondjuk ez még nem kritikus idő, inkább tényleg 1.5-2 év szokott lenni a problémás)


spileraaa
(senior tag)

Remélem ez tovább bírja mint a Lebath és a xiaomi
5250 ft vettem


spileraaa
(senior tag)

Na dettol folyékony szappanal ki is próbáltam eddig ennek a legjobb a habja szerintem és végre pofon egyszerű keverni! Remélem a garancia időt legalább ki bírja! Viszont a talpa nagyon csúszós eddig ez az egyetlen negatívum meg talán hogy AAA elem való bele.


Degeczi
(nagyúr)

Pont egy éve írtam róla :) #132
A talpa inkább csak feltöltés után szokott csúszós lenni, ha lemosod onnan a szappant, már nem vészes
Az AAA elem elsőre nekem sem tetszett, de azokról is nagyon sokáig üzemel (és a NiMh ceruzaakkuk alacsonyabb feszültségére sem érzékeny, inkább már csak a lassabb motorműködésből hallani, h már merült 1.1V körülire, amúgy még dolgozik annyival is)


Soulfly842
(őstag)

Van egy lidl-s szenzoros szappan adagolóm (akkor 1990 volt, lassan már 5000 ft lesz az aktuál ár :DDD ), igazából bejárathoz vettem kézfertőtlenítőnek (folyékonyabb, működött is szépen), de februárban elkaptuk asszonypajtással a koronát és 10 napig nem mentünk ki, ez alatt beszáradt a fertőtlenítő.

Hogy lehetne ezt orvosolni? - lassan megint idénye lesz.. :D

B verzió... láttam itt a topicban, hogy blackfriday akcióban mikor volt. visszaviszem legaranciáztatom mondván, hogy nem adagó' semmit :D

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Ha 3 éven belüli, akkor a garoztatás a legegyszerűbb.
Ha már nem, akkor aligha lesz pont ugyanolyan típus forgalmazva a jövőben, ami kilövi a B tervet.

Amúgy meg egyszerűen szétszedhető (csavarok tartják össze, nem ragasztott) és így kimosható a régi, nem habosító típus szivattyúja.


bul07
(nagyúr)
Blog

Mielőtt garancia

Megpróbálnám a betőltő nyilásson szájal befújni hátha a nyomás kinyomja a dugaszt

Garancia esetén amúgy simán lehet hogy az árát adják vissza, de annyiért már nem lesz másik

[ Szerkesztve ]


Degeczi
(nagyúr)

Ha ilyen fajta sima adagoló, abban jó eséllyel a műanyag fogaskerekes szivattyúban száradt meg a trutyi, onnan nem fújod ki - de egyszerűen szétszedhető és akkor már szépen elmoshatóak a fogaskerek külön

üzenetek