Szerepjáték - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


Huma
(addikt)
Blog

Sziasztok!
Szokott itt valaki szerepjátékozni? Ha igen mit?
Én legtöbbször mágusozni szoktam.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Játszottam MÁGUST vagy kétszer. Ennyi a szerepjátékos előéletem... :)


Huma
(addikt)
Blog

Na ez már valami.
Immáron két prohardveres is játszott már szerepjátékkal.
További jelentkező?


Ekváádor
(őstag)

RunEscape


Sidaries
(őstag)
Blog

Én szoktam. Régebben sokat, mostanában sajnos kevesebbet. Most, hogy kijött az új mágus mindenképpen leteszteljük.
Játszottam már ADND-t (ez már régen volt), sok Armageddont (sok hibája van, de nekem bejött), Vampire-t (Ez is jó, csak jó mesélő kell hozzá) és soksoksok Mágust. Nekem ez jött be leginkább. Kiváncsi vagyok a többi emberre is. Remélem lesznek más szerepjátékosok is.


Sidaries
(őstag)
Blog

Három! :DDD


Ekváádor
(őstag)

Szoktam Dungeon Siegezni!(Ha ez szerepjátéknak számít)
Négy!:DDD


Mazka05
(őstag)

RPG Dungeon Siege Legend OF Aranna !! Bővebben: link


Skót
(aktív tag)

Mi mágusoztunk a haverokkal vagy 2 nyáron át orrba szájba:))
Aztán jött a suliban a nehezebb évfolyam és nem lett túl sok időnk ilyesmire
Most is szervezünk egy találkát vagy fél éve de eddig nem nagyon alkart összejönni:(
Na majd nyáron:D


Mazka05
(őstag)

Ez mien játék : Mágus??? Nem ismerem :(


Vikthor
(veterán)
Blog

Mágus annyira nem jön be nekem, inkább AD&D, Középfölde.


Wildmage
(senior tag)

Részemről játszottam már DnD-t, Adnd-t, Magus-t, Vampire-t, Shadowrunt. Ezen kívül kártyajátéknak jó volt a Guardians. Az utóbbi két hónapot leszámítva hetente játszottunk valamit a haverjaimmal, csak most se hely, se idő nincs rá sajnos :(


anaqer
(veterán)

Call of Cthulhu? Valaki? :)


Mazka05
(őstag)

Gothic 2 még egész türhetö! csak bonyolult!! :)


Wildmage
(senior tag)

Tervben már volt, mesélő is megvolt, de még nem került rá sor. :(


Keitaro
(addikt)

Itt nem számítógépes szerepjátékok vannak, azért nem csengenek neked ismerősen :)
Én egyébként Magusoztam kicsit, aztán majdnem nekiugrottam Vampire-nek és ShadowRunnak, de nem lett belőle semmi :)


Skót
(aktív tag)

Ez nem gépes játék :) hanem úgy néz ki a dolog hogy van egy ember akit kineveznek mesélőnek és az elmond egy olyan történetet amibe a játékosok beleilleszthetik a karaktereiket és a történetnek megfelelően fognak reagálni a cselekményekre.
Tehát nem a képernyőn látod az eseményeket hanem a mesélő írja le!:)
Egy időben még azt is eljácottuk hogy gyártottunk kardokat, íjakat nyilakat, pajzsokat és egyébb fegyvereket és azzal csépeltük egymást a környező házak között rohangálva és küldetéseket tejjesítve :DD
A kedvencem egy kétkezes csatabárd volt:DD
Nem is nézhettek hülyének ÁÁÁ dehogy:DDD
De nagyon jó volt csak mostanság még arra sincs időnk hogy összeüljünk és csak simán ülve jáccunk egyet:(


HSNet
(aktív tag)

Jaja, megvolt:)
Csak nagyon kell hozzá hangulat meg jó mesélő is.
Egyébként mostanában már nincs sajna időm rá, de régebben volt mindan ami szép és jó, csak a teljesség igénye nélkül, szigorúan azok a játékok, amikkel 3-nál több alkalommal játszottam, és egyáltalán eszembe jut a címe:)

ADnD 2 ed. (FR, GH, DS, DL, PS, SJ, meg csak úgy saját világban is)
ADnD Players options (2,5 ed.) mint fennt kiv SJ, DS, PS
MERP
MAGUS 1 ed.
Warhammer RPG
Shadowrun
Mage
Vampire (crossplayben is)
Ars Magica
Call of Cthulhu
Star Wars RPG (a régi nem a D20 system)
Meg még valami magyar Cyber jellegű, amiben Auslanderek voltak, és igazándiból annyira nem jött be, hogy nem is emlékszem a címére
És volt valami avataros játék is amit nagyon szerettem, csak most nem ugrik be a neve, de valami észbontóan jó volt.

Kártyából MtG, Guardians

Meg annó TF, ha ez mond még valakinek valamit ,semleges jellemű, druida árnymanóval nyomultam, és a Mesterek Bandája KT-be tartoztam:)

Más most nem jut eszembe, pedig biztos kifelejtettem még párat...

[Szerkesztve]
Nyomdahubák javítva (remélem).[Szerkesztve]


anaqer
(veterán)

Ó, a jó öreg MERP... :D Az volt az első szabálykönyvünk... mennyit röhögtünk később a táblázatokon... ( láthatatlan teknős megvan? ) :))


Huma
(addikt)
Blog

Én is rengeteg féle szerepjátékkal játszottam. Szerintem a legjobb rendszere a mágusnak van, de az AD&D-s világok jobban tetszenek. Leginkább varázstudóval szoktam lenni de a mágusban van vele egy kis gondom Pl: Bmester túl gonosz, a tűzvarázsló szerafista, a varázsló könyvmoly stb.
Sajnos mostanában elég nehéz összehozni egy partit.
Az új mágus eléggé ígéretesnek látszik.
Amúgy fura milyen kevesen játszottak már szerepjátékkal. Mindenki csak hallott róla de senki sem játszott vele.


Huma
(addikt)
Blog

Én is játszottam a TF-el. Semleges alakváltóval voltam. Utánna meg az ősök városával nyomultam.


Wildmage
(senior tag)

Szerintem a Vampire, meg a Dnd a legjobb azok közül, amiket ismerek. Hatalmas a hangulatuk és nincsenek el*aszva a szabályok, nemúgy, mint a Magusban. Falnak megyek, amikor a haverom azzal fáraszt, hogy 40szer támad a kardművésze, meg attól is amikor tökönlövök egy óriást az elf sereneyammal, mire belehal........


HSNet
(aktív tag)

MERP jó volt:DDD
Nekem volt szerencsém előtte a RoleMaster-hez (a MERP a RoleMaster erősen butított verziója). Na ahhoz képest a MERP szabálykönyvet imádtam, hiszen kevés és jól érthető szabály volt benne (RoleMaster-ben 2 teljes 600 oldal körüli, A4-es könyv szólt pusztán az általános szabályokról), alig volt benne táblázat (RoleMaster 3 könyv....), és szinte egyálalán nem volt benne hiba (RoleMaster: volt hogy a xy táblázat a z kötet 123. oldalán mondatból csak az nem stimmelt, hogy az adott táblázat nem abban a kötetben, nem azon az oldalon vot, és egyébbként a részletezett szabállyal sem volt köszönöviszonyban:D).
Szóval MERP-et nem kiröhögni;]


bdav
(őstag)

MERP az egyetlen amit próbáltam haverokkal. de két alkalom után (amikor már kezdegettük ismerni a szabályokat) abbahagytuk.


HSNet
(aktív tag)

Hacsak nem csináltak valami radikálisat a Csanádék (nem hiszem), akkor a M.Á.K.O.S. rendszerét jónak az életben nem nevezném. T.Á.P.O.S.-nak igen. De az sajna nem egyenlő a jóval. Engem pl marhára irritált, hogy kb 30 perc komoly felkészülés után összeraktunk egy olyan partit, ami ellene (1. szintüként) hagyományos halandónak halvány esélye sem volt. Mondjuk attól a bandától nem is nagyon vártunk mást:D Ha valaki régebb óta ismeri az ADnD-t akkor talán már hallott a +7-es Vorpal Holy Avenger buzogányról, és arról, hogy merre lehetett vele találkozni rendszeresen;]
Ha igazán jó rendszert kéne keresnem, akkor talán a Warhammer RPG-t tudnám említeni iszonyatosan kiegyensúlyozott anti táp rendszer, amiben vért izzadsz mire lesz egy erősebbnek mondható karaktered, viszont nem bonyolít annyira, hogy megund a játékot közben.
A ''frisebb'' rendszerek közül a WhiteWolf Storyteller-je jött be nagyon (full szabadság, csak annyi szabály van amennyit akarsz), illetve talán tetszik a D20-is, de még nem vagyok benne biztos (meg hát a szanaszéllyel toldozott-foltozott ADnD mutánsunk, de az csak azért, mert túl sok munkánk fekszik benne:DDD)


Wildmage
(senior tag)

A GURPS is egy ilyen full szabad rendszer. Amint leteszem a nyelvvizsgám, meg végzek ezzel a félévvel a haverommal nekiállunk a Magus-ba beépíteni a Gurps szabályrendszert. Így lesz egy tök jól kidolgozott világunk egy rendes szabályrendszerrel.


HSNet
(aktív tag)

Na pont ezt nem szerettem én sem a M*-ban, de azért poénra is lehetett venni, nálunk pl volt a csapatban egy féllábú, ragyás arcú bárd, egekbe tornászot CÉ-vel (tudod, amikor 300 méterről széllel szemben szemen lövi a rigót, és csak 01-gyel nem találná el, de akkor meg szerencse amulet), aki irtózott a vértől, és jó eséllyel beájult, ha csak egy cseppet is látott belőle (ha nem ájult el akkor meg pánikban menekült). Ja és a többi karakter is hasonó kaliberű volt. Na ilyen partival élmény volt a M*, szinte mintha Korongvilágon játszottunk volna:)

Viszont erről beugrott még egy alap játék. Paranoia:) Na ez sem volt egyszerű.

[Szerkesztve]


HSNet
(aktív tag)

Hajrá! GURPS-ról nagyon sok jót hallotam, Ynev meg tényleg igen szépen ki van dolgozva. Ha nem szálltak volna el a rendszerrel, akkor nagyon-nagy kedvencem lehetett volna:(((
Mindenesetre szép meló lesz.


Huma
(addikt)
Blog

A tápolást nem szabad megengedni ennyi az egész. Ha valami túl tápos azt le kell gyengíteni nem szabad megengedni stb. Ha egy csapat túl erős a kalandmester egyszerűen erősebb ellenfeleket csinál, vagy valamilyen balszerencse éri a csapatot, etc. De amúgy úgy látom az új mágusban javítottak a kasztokon, csökkentették a tápolást, bár ez még csak az első benyomás még nem rágtam át magam rajta.


Wildmage
(senior tag)

A szabályok a gyökereikben vannak elb*va, így gyakorlatilag mindent le kéne tiltani, ami poén. Ha a kalandmester meg nem akar valamit megengedni, akkor meg méteres vécépapír telne meg ezekkel a dolgokkal.... :(((


-=V3rthil=-
(őstag)

Hú, én nagyon szeretnék szerepjátékozni! Nem játszottam még, mindig csak akartam. Vettem pár rendszerhez könyveket és olvasgattam, nagyon tetszik:)) Nem akar valaki bevezetni a szerepjáték rejtelmeibe?:)) Fantasyt szeretnék, a sci-fi-k hidegen hagynak. A Cthulhu viszont elég szimpatikus!


HSNet
(aktív tag)

Igen, sikerült nekünk is olyan vágott változatot csinálni belőle, amiben nem lehetett tápolni. Annyi volt vele a baj mindössze, hogy játszhattál tolvajt, vagy tűzmágust, és ezt a kettőt is csak bizonyos megkötésekkel... No de mindegy, volt (van, lesz) ezer más, sokkal jobb rendszer a világon.


Huma
(addikt)
Blog

Én is a fantasyt szeretem. A Cthulhu nekem túl dark.


Wildmage
(senior tag)

Egyszer játszottunk mi is egy funplayt,mert nem volt ideje a mesélőnek megírni a mesét. Poénos volt :) Azzal indult a dolog, hogy egy futóversenyen teremtünk hirtelen, ahol egy ork gyerek a haverom lábát elkapta, mire az első fának repült a gyerek. Erre az anyja elkezdett minket kergetni a mágikus(! :) ) sodrófájával.... Utána volt még minden, amit el tudsz képzelni, vonatoztunk, sörétessel lövöldözte az indiánokat a vonatról a 20-as erejű barbárom :D, a haverom nem segített rőzsét cipelni egy öreglánynak mire az megátkozta stb. A legjobb az volt, amikor egy erdőben találkoztunk Robin Hooddal, meg Little Johnnal. A két srác belémkötött, mire elővettem a 2kezes pallost és 00-át dobtam, mire Robin kettévált és a haverja meg elfutott :)))


anaqer
(veterán)

Ehh, minden rendszer csak annyira tápbarát amennyire a KM / DM / Keeper / etc. engedi, ez a mókusgyalázás meg már akkor is idejétmúlt divat volt amikor még játszották az emberek.


Huma
(addikt)
Blog

Azért egy kicsit eltúlzod. Nem hiszem hogy pl. a harcos olyan túl tápos lenne a mágusban. Azt viszont elismerem hogy vannak jobban kiegyensúlyozott rendszerek. Amúgy egy tolvajon mit lehet még gyengíteni?


Wildmage
(senior tag)

Állítólag beszívva jó játszani Cthulhu-t. :)


Huma
(addikt)
Blog

Egyetértek!


Huma
(addikt)
Blog

Lehet, ezt még nem próbáltam ki. De valószínűleg nem is fogom.


Wildmage
(senior tag)

A Magusban az eredeti szabályokkal sima kardos-ütős harcos indítani értelmetlen, de ha íjász a gyerek, akkor az meg már overtáp.(én már csak tudom van vagy 2 elf íjászom :) )


Huma
(addikt)
Blog

Nekem is volt.
Aztán jöttek a fejvadászok...
láthatatlanul...
hátulról...
:O :O

[Szerkesztve]


Wildmage
(senior tag)

Én ezért vagyok sereneya az egyikkel :) Sirenar védelmezői és gyakorlatilag bosszúállóként funkcionálnak a határokon túl. Az egyik ilyenért már van egy kérésem a Shadoni királytól, vagy mittomén ki az über ott :) Neki is útba volt a faszi :D
Amúgy meg már én is szívtam meg egy egész barbárhordával. Voltunk cca 5-6-an, mire én voltam az őr a fa tetején. Látom, hogy jönnek, mire kilövök belőlük vagy 4-et,de odaértek és 1,5 kör alatt kivágtak egy 1,5 méteres törzzsel rendelkező fát alólam egykezes csatabárddal... egy kicsit voltam ideges a mesélőre, hogy ez lehetetlen.... Azért megoldottam a dolgot : futás be az erdőbe jó kis bújócska és fejbekaptam mind a kettőt. Utána kiírtottunk egy egész ork falut a barbárokkal. Akkor 2 nyomi sámánt löttem telibe :D


kretenallat
(senior tag)

pl én. es szeretem is :D

a magus tapolossaga szvsz a meselotol is fugg. meg az ellenfelektol :D
a kalandmestertol a kedvenc mondatom: ezek nem lennenek taposak, pont olyan erosek lennenek mint te [ha lenne fegyvered, nem lennel bekabitva, nem lenne 3x tulero, nem lennel vak, stb stb stb (nagyon hosszu asor, eleget jatszottunk)]


vampire, werewolf, mage, magus, cp, sr, cthulu
meg meg egy parat elolvastam potyara h aztan soha ne jatsszak veluk, vagy 4et


ArchElf
(addikt)
Blog

Nekem is megvolt pár játék.
Magus: Több KMmel is játszottam, és tényleg sok múlik azon milyen a mesélő. Ha ő nem tápol, akkor a csapat sem tápos. Amúgy hiába tápos a csapat, ha ''gondolkodtató'' a kaland...
SW (régi): Egyszer játszottam, utána inkább meséltem :)
Shadowrun: Néhány alkalommal...
CoT: kétszer... nem fogott meg nagyon, szerintem nem volt rá idő
Codex: ezzel elkezdtünk játszani, majd folymatosan módosítotottunk a szabályokon... A szabályokból mostanra szinte semmi maradt, már egy teljesen új játék lett.:) Igaz nem játszottam már egy fél éve... (kicsit sajnálom is)
Kártyák:
M*: volt egy nagyobb paklim vagy fél évi, játszottunk is néha, de eladtam
TF: kölcsönpakli volt nálam, ez is kb fél évig, jobban tetszett mint a M*

AE


sanyibacsi
(csendes tag)

14-25 éves korom között rengeteget játszottam asztalnál, szinte minden hétvégén. D&D first edition, Unearthead Aracana, stb. kiegészítőkkel, AD&D főleg. Kipróbáltunk sok mást is (pl. Star Wars, Buck Rogers, Vampire/Werewolf), de valahogy a medieval setting a csapatunknak sokkal jobban tetszett. Forgotten Realms, Dragonlance nagyon tetszett, az agyontáp Darksun már nem annyira.
Amúgy vannak itt elvetemült emberek, akik szívesen játszanának Nagykovácsiban vagy környékén (pl. Hűvösvölgy, Hidegkút) egy-két hetente?


atee07
(tag)

Én anno mágusoztam egy jó darabig,aszem harcművésszel voltam.Emlékszem,hogy egy csomó könyvünk volt hozzá és
így a mesélőnek is könnyebb volt összeállítani minden hétvégére egy komplett küldetést.
Szerintem jobb,mintha gépen játszanék,mert itt több mindent is meg lehet tenni.olyat,amit
egy pc-s játékban nem.Bár igaz,hogy itt is a fantáziádtól meg a vizuálizáló képességedtől
függ a dolog,Szerencsére ez nekem elég jó,mindig láttam magam elő az éppen aktuális helyszínt.
Az abban van valami,hogy a mesélő személyétől sokminden függ,hála istennek nálióunk elég jó
volt.


sanyibacsi
(csendes tag)

és mi az a nyomdahuba?


warmaster
(aktív tag)

Hát én is egyemista koromban jó sokat jáccottam, de most nincs meg a csapat, mert mindenki szétszéledt.
Amit JÁtszottam:
AD&D 2nd később (Players options)
Ars Magica
Nephilim
Call of Chtulhu
Pendragon
Mage: The Ascercion(nem tudom hogy kell leírni), mert csap egy kicsit.


Cefa
(senior tag)

Én sokat mágusoztam régen amíg volt csapat.
Van sok szabálykönyvem meg a regényeket is olvastamviszont ismerem a vampire-t is picit.

Mindig imádtam szerepjátszani csak kár hogy elment rá az egész nap.


Gh0sT
(addikt)

Én MAGUS-oztam.
Kártyajátékok közül a HKK-t nyomtam.

üzenetek