Szerepjáték - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


zsiga667
(addikt)

Én is egyházi gimibe jártam, tudom miről beszélsz. Egyszer a koleszos nevelő el akarta venni a 10ezer forintos angol Lord of the Rings könyvemet... :(((


Gambit
(őstag)

Fú, egyszer egy igen bigott ismerősünknek véletlenül elmeséltem, hogy délután szerepjátszani megyek. Na erre hozott egy cikket a szerepjátékok keresztyénellenes, meg sátánista, meg nagyon gonosz voltáról. Jót röhögtünk rajta a haverokkal, és annyit szűrtünk le, hogy megint írogatott valaki valamiről, amiről fogalma sincs, soha nem próbálta, de még csak nem is beszélt olyannal, aki próbálta volna. Tiszta előítélet volt az egész. :(((


lordjancso
(senior tag)

Van itt valaki, aki Vampire, vagy inkább Magic: The Gathering kártyázik???
Én most kezdtem mind a kettőt!!! Nagyon faszák! :))


Shim
(őstag)
Blog

végigröhögtük az egészet :DDD éps tényleg 6 óra volt :)) képzelem mennyi idő alatt jutottak volna el addig, milyen fegyvert válasszanak :D


Skót
(aktív tag)

Hát igen ez a bestiárium tán 800ft volt tehát nem az értéke volt a lényeg hanem az hogy csuklóból elutasítják azt amit sose próbáltak és nem is tudnak róla igazán semmit, de megláttak egy könyvet amiben van egy szörny és már az a sátán szolgája és ezért az egész sátánista lol
Amúgymeg vagy 2 hétig azon ment a poénkodás hogy papbátyánk már biztos áttanulmányozta a bestiáriuomat és ment az első törvénykönyvért hogy ő is jácchasson:D:DDD


lordjancso
(senior tag)

Nálunk a koliban nem szövegelnek a nevelőtanárok...
Már elértük, hogy a szerepjátékkörünk ''hivatalos'' foglalkozás legyen a koleszban, meg minden. Mikor mi játszunk, mindenki lapít... :))
Most egy a pen&paper és a kártya is.
Ma vettem meg az első Magic paklimat... :))


Skót
(aktív tag)

Nálunk a koliban nem szövegelnek a nevelőtanárok...
Gondolom nem katolikus iskola ahol az egész tanári kar szentfazekakból áll:U


lordjancso
(senior tag)

Nem! Mert a tiéd olyan? Hova jársz?


Skót
(aktív tag)

Jabizony az én gimim egy katolikus gimnázium:)
A szent imrébe járok és itt az iskolának van saját papja aki az ''előadást'' is tartotta:))
Úgyhogy itt foggal körömmel harcolnak egy olyan dolog ellen amit nem is ismernek:D


HSNet
(aktív tag)

Volt kérdés, hogy mi az a ''nyomdahuba'': No kérem a ''nyomdahuba'' az a nyomdahiba magyar szó CoV-os (műveletlenek és fiatalok részére: Comodore Világ, annó paper alapú ámítástechnikai havilap volt, utánozhatatlan stílussal) tájszólásban ejtett változata.

Más.
Mókús-t nem azé fikázom, mert trendi, hanem mert nem egy jónak induló party lett elcseszve a miatt, hogy a kedves játékos az Eye of The Beholder kaliberű játékok után (ami egyébbként nagy kedvencem volt, de nem szerepjáték) nekikezdett a Pen & Pappernak, ahol is lehúzott Mákosban 2-3-4 évet, majd a hatalmas ''szerepjátékos'' múltjával bepróbálta az Ars Magica-t, vagy a Nephilim-et (ez volt az aminek nem jutott eszembe a neve), aztán még neki állt feljebb, hogy mi ez a xar.
Amikor Warhammerezni, vagy Cthulhu-zni ültek le ilyenek, akkor nem volt gond, mert általában 10-15 perc alatt eljutottak a csinálj új karaktert pontig a saját hülyeségük miatt, és általában 5-6 próbálkozás után megunták (4 óra karaktergenerálás 10 perc játék:DDD).
Ha meg hentelőset akartunk játszani, arra az ADnD/ShadowRun tökéletesen megfelelt. Ott elfért bármilyen stílusú játékos az asztalnál (sőt örültünk, ha néhány M-es is jött játszani), mert az új emberek, mindig új ötletekkel tették élvezetesebbé az eszetlen ámokfutásokat (megj. az ilyen jellegű játékalakalmakkor nem volt ritka a 2-300 %-os letalitás sem, de ez benne volt a pakliban). Ha akarod kifizetheted a számlát, vagy eladhatod rabszolgának az idegesítőbb partymember-öket, esetleg le is rombolhatod a kocsmát ''véletlenül'', ez mind belefért.
Az igazi gond SZVSZ az, hogy egy idő után az ember hall mindenféle ''intellektuálisabb'', meg ''anti-táp'' játékokról, és azt hiszi, hogy neki azt kell játszania. Könyörgöm, ha valaki azt élvezi, hogy elpusztíthatalan félistenekkel játszik már a kezdetek kezdetétől, akkor játszon nyugodtan M.Á.K.O.S.-t, és csak akkor álljon neki másfajta játéknak, ha tényleg van rá igénye.

A fent emlegetett magyar termékben sajnos a kiváló hangulat és a jó 5letek találkoztak egy olyan mérhetetlen tápolást elősegítő rendszerrel, amit nincs az a mesélő aki kordában tud tartani normális eszközökkel (persze, a megvakulsz, megtámad tíz démon és két sárkány, megharagszikrád valamelyik isten, és tsai kivételével, de szerintem ez nem számít normális megoldásnak, és nem is segít hoszzútávon). Talán ha a világ és a harcrendszer kidolgozásán kívül másra is fordítottak volna figyelmet, akkor nem ez lenne a véleményem.

Na M* téma részemről lezárva (mert nem jut rá eszembe több szinoníma:DDD). Aki szereti játszon vele, de hadd ne kelljen kényelmetlenül éreznem magam csak azért, mert nekem ez a játékstílus nem jön be. Na jó, bejön, de csak 2 évente egyszer, és akkor is inkább SeriousSamet nyomok GOD módban Serious nehézségi szinten. Az sokkal szebb, és a hanghatásai is jobbak:P)

Ufff. Én szóltam (de minek?!).


HSNet
(aktív tag)

Én. MtG, bár mostanában már nem nagyon követem az eseményeket (kb 1-2 éve). Azért a paklim még megvan, és van még benne egy két meglepetés (hiába no, néha néha még leülünk játszani a haverokkal nosztalgiából). Persze nem a mostani lapokból, én inkább azokra gyúrok/gyúrtam, amik nekem voltak klasszikusok valamikor a Revised Edition - Fallen Empires környékén. Ilyen Force of Nature, Wrath of Gods, Chanel, Order, Hymn és társaik. A múltkor néztem, hogy már Type 1-be se nagyon férne be egyik 'classic' paklim se, Type 2-höz meg alig van lapom, és azok is többnyire commonok. Ez van. Nincs időm / másra kell a pénz sajna. De majd talán nyáron/ősszel valami Sealed Deck-en frissítjük a készletet:)


sanyibacsi
(csendes tag)

Csak azért kötöszködtem, mert a javítás után maradt benne Huba! (Töhötöm hova lett?) :)

Szóval senki Nagykovácsi és környéke játékra?


sequator
(senior tag)

az én ''trófeáim'': MAGUS(Zöldkönyv, régi), MAGUS(Alapkönyv, új), Earthdawn

akkor ezek szerint te még nem hallottál/próbáltad az új mágus alapkönyvet

elmondhatom, h vége a tápolásnak:)) pl. 3-4 szintű partit azonos szintű és létszámú ellenség elég csúnyán helyben tud hagyni;]
gondolom mindenki emlékszik, h a régi mágusban a városőrséget simán szét lehettett vági egy első szintű csapatnak, most 5 próbaharcból 5ször a városőrség győzött

Sautia


Gambit
(őstag)

Én is szívesen nyomnék egy sealed deck-et, régen is azt szerettem a legjobban. Nem tudod véletlenü, mikor lesz legközelebb? :)


anaqer
(veterán)

A mágusos tápolást ( és általában a tápolást ) nem azzal kell megfogni, hogy a szituációt nehezítjük ( pl. bestiárium segedelmével ). A karakter félisteni szintekre fejlődését kell olyan lassúvá és fáradtságossá tenni, amennyire csak lehet. Némi munkával a ''normál'' küldetésekben amúgy vérpistikéket játszó embereket is rá lehet kényszeríteni szerepjátékra úgy, hogy nagy valószínűséggel még élvezni is fogja ( hiszen tudja, hogy nem a puszta TP-ért küzd, hanem valami sokkal konkrétabb előnyért ). Jobban meg is fogja becsülni.

Akarsz egy tápos képzettséget? Jó. Keress mestert, aki tanítványául fogad! Nem ám levonjuk a KP-t aztán hawaii - le kell szépen játszatni a folyamatot. Akarsz egy rúnafegyvert / rúnapáncélt? Jó. Keress egy varázslót aki hajlandó Neked készíteni ( nyílván nem holmi aranyakért vagy valami orkgyakó küldetésért cserébe ). ''Varázsboltokat'' bezáratni, a főellenfelekből kipotyogó ereklyéket beszüntetni, stb. Mérgeket, kicsit is ritkább vagy értékesebb felszerelést, papi szolgáltatásokat kivenni a rutinszinten beszerezhető dolgok közül, és szinte mindent csak PC-NPC / PC-PC interakción keresztül elérhetővé tenni. Mert végső soron erról szól az egész.


( Ha kifejezetten a hentelésre gyúr mindenki, azzal sincs persze baj, de akkor ez legyen előre megbeszélve. )


lumpi
(csendes tag)

Hmm eszembe jutott még egy név,
valaki emlékszik még a ''Harc és Varázslat''-ra? :DDD

annó avval kezdtem, de ez már több mint 10 éve lehetett,
emlékszem még 5-ödikes voltam ált. iskolában,
még egy d10-ünk se volt, csináltam papirból egy 10 oldalú hasábféleséget,
és azt gurigattuk d10 helyett :)

aztán mikor megjelent a mágus, kezdtünk neki többet játszani,
meg volt némi Star Wars (d6-os verzió) de az nem jött be..

most ugyan már partim nincs de mégis megvettem az uj M* alapkönyvet,
csak hogy szagoljak némi régi szerepjátékos ájert :)
és jobbára kellemesen csalódtam, sokat tettek a tápolás kiküszöböléséért,
de ebben amúgy Anaqer-el értek egyet, a tápolásról csak a mesélő tehet,
sztem nem érdemes a játékot hibáztatni.
Amúgy nem hiszem hogy van olyan szerepjátékos aki sokat játszott-mesélt és 1/1 betartana minden alapkönyvekben leírt szabályt, az alapok fontosak,
meg a világ, de a többit úgyis minden parti kialakítja a saját izlésének megfelelően.


HSNet
(aktív tag)

Megmondom őszintén, a második kiadásig még bíztam benne, utána a valamilyen tekercseket még megnéztem, aztán úgy döntöttem, hogy ebbe több pénzt-időt-energiát nem érdemes beleölni.
Meg aztán magyar nyelvű verzió elérhető csak belőle, és tapasztalatból tudom, hogy a magyar verzió mindig gázosabbra sikerül mint az eredeti:)))
Egyébbként amit az első 1-2-3 évben műveltek vele, abból nem hittem volna, hogy teljesen ki tudnának mászni valaha is. Ha mégis így történt, akkor Mea Maxima Culpa, szerzek valahonnan egy friss kiadást, megnézem, és addig nem fogom többet gyalázni. Mondjuk arra kicsi az esély, hogy újra nekikezdjek, mert most van elég más amit ki szeretnék próbálni (D20 Star Wars, DnD, Werewolf, Macho Women with Guns;], Mechwarrior RPG ), és azokra sincs elég időm.


HSNet
(aktív tag)

Direkt maradt benne. Ez nálam már csak így megy, mexoktm, aztán így maradt. Hasonlóan ahhoz, hogy hétfő délután tipikusan jó hétvégéttel szoktam elköszönni, vagy hogy a szia, hogy vagy (halál semmit mondó kérdésre) a neked is jó étvágyat a default válaszom.:)


HSNet
(aktív tag)

Sajna nem, de érdeklődj a Camelotban (vagy talafonon náluk), mert ők szervezik a hivatalos versenyeket. A weboldalukon (www.deltavision.hu) ugyan fenn van a hivatalos versenynaptár, csak az a pici gond van vele, hogy a 2004-es év csak februárig van kitöltve:DDD Hát igen. A weboldal frissítése nem tartozik az erősségeik közé...


HSNet
(aktív tag)

Mi speciel az ADnD-t is (elég gyakran) OldScool módban nyomtuk, azaz még a szintlépés sem automatice ment (csücs le szépen elemezni a dolgokat / keress valakit, aki profibb és tanít), de vérpistike játékosnál ilyenkor jött a ''Dehát a szabálykönv szerint ez nem így van, és egyébbként is az xy-ban le van írva, hogy amikor szintet lépek akkor kapok egy übertáp lovat / kastélyt, és egy világelpusztító-maxramindentulajdonságot-ereklyét, és ha ezeket nem kapom meg, akkor kapjátok be, mind szemetek vagytok / csak azért csináljátok, hogy engem szivassatok!''. Namost egy ilyen ember mindenki más játékát haza tudja vágni. Az meg személyes megfigyelés, hogy amennyiben kb 5kg/fő angol nyelvű könyvvel jelensz meg játszani, akkor a vérpistikék felbukkanásának a valószinűsége minimálisra csökken;]
Nem azt mondom tehát, hogy a mágust (az általam ismert második kiadásig) nem lehet táptalanul játszani, csak azt, hogy marha nehéz, mert a szabályok pont ellenkező irányba húzzák. Ugyanez volt megfigyelhető az ADnD-nél az xy Handbook-ok és a Players Options, DMs Options körül, de ott legalább mindenhol öles betűkkel kiírták, hogy ez mind opcionális, és csak azokat a részeket vedd át belőle, amikre igazán szükséged van, és tetszenek is. A második kiadásnál újabbakról nem nyilatkozom, mert nem ismerem őket.


( Ha kifejezetten a hentelésre gyúr mindenki, azzal sincs persze baj, de akkor ez legyen előre megbeszélve. )
Ezzel annyira teljesen egyet értek, hogy legszívesebben én mondtam volna:) Annak is van egy érzése, amikor valaki Diablo-t játszik Pen&Paper-ben, csak SZVSZ nem szabad itt leragadni, mert hatalmas élményektől vágja el magát az ember.

[Szerkesztve]

üzenetek