Tattoo és piercing - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


brownus
(veterán)

legújabb:
[kép] Marci (3yo) napocska rajza :) /+ a harmadik vonal.

Ja, és ha sikerül,l összehozni, mert jön haza dorcaborca, jobb alkarra megy a gomba :)

[ Szerkesztve ]


@tco@
(aktív tag)

Az ilyen gyerekrajzból készültek valahogy olyan nyers, törzsi tetkóra emlékeztetnek...tetszik :K


body007
(addikt)
Blog

Hehe, faxa ötletes, tetszik :C


dragonfx
(veterán)
Blog

sziasztok!

bp.n tudtom ajánlani pár helyet ahova nem kell honapot várni időpontért?


brownus
(veterán)

Deadpony pl.? Próba


rwin5
(őstag)

no, nekem meg is vannak az idei év első és szerintem véglegesen utolsó tetkói

Tegnap írtam a tetoválómnak, hogy valamikorra tudna-e adni időpontot, ma már mehettem is :))

2 szöveg ment, ami kicsit tudom ilyen never give up non-sense, de nekem most még is meghatározó

Bal karra, ment az "engedd el" hasra meg ment olaszul a "Su", mert nagyon tetszik az olasz nyelv, ami azt jelent magyarul, hogy felfelé/tovább ------- úgyhogy a tavalyi nagyon nehéz évemet, ezzel is lezárva és indítva 2020-at meg is volnék.

Képeket nem csatolok, mert semmi extra nincs bennük. Elég régóta terveztem mindkettőt, egyik sem volt hirtelen pattant ötlet.

Max valami nagyon mély tartalommal bíró dolgot még lehet valamikor bevállalok, de nem hiszem már. Bal kar fullon végig van varrva az alkar külső részét leszámítva, jobb detto, mellkas, hason pedig elvétve.

Egyébként hason még mindig szenvedős, nekem az brutál fájt.

Búék :)


@tco@
(aktív tag)

Hason biztos kegyetlen, nekem mikor az oldalamra készült, kb végig remegve izzadtam, fasza volt :U


brownus
(veterán)

Új tetovációm, [link] :)


body007
(addikt)
Blog

rwin5
(őstag)

az imént beszéltem egy csajjal, aki sokat hezitál egy apró tetkón (első lenne neki). mondtam neki, ha ennyire nem akarja, akkor inkább ne tetováltasson, jött ezzel, hogy mi lesz majd ha megfakul meg stb.

nekem elég sok tetkom van, de már annyira megszoktam őket, mintha így születtem volna, pedig elég sokáig húztam az első tetoválást, nem volt összefüggésben a nagykorúsággal, az sem érdekel, hogy fakul, idővel gondolom csúnyácskább is lesz.

mondtam neki, hogy az autója se lesz szép 15 év múlva, most még is büszkén furikázik vele

amúgy tök jónak tartom, ha valaki az idő múlásával is ugyanúgy szereti a tetoválását :R aki nem így van vele, annak valsz. anno rossz döntés volt

itt a link, amit a csaj küldött, hogy jaj mi lesz ekkor, igazából az ujjamra úgy sem tetováltatnék, az tény, h gyorsan kopik, meg a számra se, a többi meg szerintem nem is vészes

off: nem tudom lesz-e még tetkóm amúgy, nem tervezem, valahogy úgy érzem, hogy "kész lettem", de mai napig tök jó dolognak tartom, mégha a család szörnyülködött is rajta :DDD

szerk: most költöztem Budapestre, egyébként meglepődtem, hogy mennyi fiatalnak van (főleg a csajoknak) tetoválása, igaz én tényleg nem divatból tetováltattam, egyszerűen mindig is szerettem volna

[link]

[ Szerkesztve ]


body007
(addikt)
Blog

Hehe, dejó az az oldal - elrettenteni... :DDD

Egyébként nagyon jól mondod, a mának kell élni (és pl. tetoválni). Hameg kifakul elmegy az ember és átütik - esetleg csinálnak belőle mást :D


brownus
(veterán)

ezért van/lesz csak fekete rajtam (kivéve egykét piros vonalat....)
meg én matricás típus vagyok :d

jaja, max megy full feketébe :D


Eastman
(őstag)
Blog

Ezt miért?

Nem túl erős szimbólum?


bajaki
(őstag)
Blog

Sziasztok!

Azokhoz szólna a kérdésem akiknek pl. alkaron, vagy egyéb jól látható helyen van tetoválásuk. Biztos vagyok benne, hogy cége válogatja, de manapság mi az általános megítélés, van erős negatív diszkrimináció?

Jelenleg autóiparban dolgozom (improduktív területen), eredetileg pedig mérnökinformatikus a végzettségem. Nem tervezek olyan, pl. banki szektorban, vagy egyéb munkakörben dolgozni a jövőben sem, ahol én magam is azt mondanám, hogy nem biztos, hogy tolerálható a tetoválás.

Hogy látjátok, mi a tapasztalatotok? Alkaron gondolkozom egyébként, kb 1-1,5 tenyérnyi méretben, trash polka stílusban, motoros tematikában.

:R


LamerGyuri
(senior tag)

Bármilyen válasz helyett először is el kell döntened: magadnak szeretnél tetoválást, vagy másoknak akarsz megfelelni vele? Ha bármilyen helyzetben gáznak érzed, hogy rajtad van, neki se állj.
Szerintem :)


bajaki
(őstag)
Blog

Értem mire gondolsz. Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam.
Az nem igazán izgat, hogy személy szerint ki mit gondol a tetoválásomról/mintáról.
Arra vagyok inkább kíváncsi, hogy általánosságban van-e még hátránya egy munkavállalónak, aki tetoválva van.

[ Szerkesztve ]


brownus
(veterán)

sztem nincs, nem igazán jellemző ez már itt, balkáni kis hazánkban sem.
nálam előfordul, hogy idősebb, konzervatívabb kollégákkal kell megbeszélésre mennem akkor mindig hosszú ujjú ingben vagy pulcsiban megyek. nem akarom őket még tudat alatt sem befolyásolni, hogy....

pl. egy barátunk hennafest, és kellett neki egy férfi is (érdesebb, szárazabb bőr miatt), én mondtam, hogy akkor itt a jobb kézfejem, hajrá :) na arra már megjegyezték páran, hogy tejóég, ugye ez csak ideiglenesen marad, és miért!? :d ez arra is jó volt, hogy láttam, hordtam pár hétig, és az már nem én vagyok, nekem ez már túl sok.... bár....


LamerGyuri
(senior tag)

Jaa, értem :B
Fizikai területen teljesen elfogadott, bár a "szénné varrott" arcoktól ott is ki szoktak elsőre borulni :D de aztán "minden csoda 3 napig tart", utána béke van.
Ha inproduktív vagy szellemi karrier néz(het) ki, azokon a pozikon már amúgy sem játszik a rövidujjú ing vagy nadrág. Ott a csapatépítőkön szoktak "kiderülni" a személyes titkok, amiket emiatt el is fogadnak :U ...érdekesek az emberek.
Interjúra pedig nem fürdőgatyában mész; szóval szerintem hajrá.

Hozzánk is jöttek most fiatalok: egyiknek nyaka és arca is varrva van, másiknak mindkét karja végig, harmadikról a zuhanyzóban derült ki, hogy "aztak@rva", negyedik egyik kar végig, mint a szivárvány...jól megbámultuk őket, de ezután úgyis az elvégzett munkájuk fog számítani :K

[ Szerkesztve ]


@tco@
(aktív tag)

Na nekem ez már baromi sok, bár sose láttam még ilyen évgyűrűs dolgot, és nem gyenge azért...viszont én nem élnék vele évekig szerintem.

Az eredeti kérdésre reagálva: az ítélkező emberek (legalábbis nálam így működik) nem a tetkót ítélik el, hanem az a személyt, aki az adott művet megelőzö döntési folyamatot végig vezette magában. Ha valaki managernek menne magas poziba, de közben meg gatyi halálfej van az alkarján, akkor a döntései megkérdőjelezhetőek. Ha minőségi darabnak tűnik és esetleg valami sztori is van hozzá (pl ex-katonának AMD-65 van az alkarján) akkor az megint más, viszont ehhez beszélni is kell, amit nem fog minden ügyfél megtenni, ezért ha én felvennék ilyen embert, finoman kérném a hosszú inget. Nem magam miatt, az üzlet érdekében. De olvastam már hasonló véleményeket Redditen is pl. Hozzá kell tenni, hogy a mi országunk azért még mindig egy begyöpösödött, ítélkező izé :U


rwin5
(őstag)

Na ez jó kérdés. Engem sokáig foglalkoztatott anno.

Ez most ilyen pesti szöveg, de szerintem valós: BP-n több a "fura" figura, ott lazábban kezelik az emberek. Egyébként a mai tiniken már szerintem több tetko lesz lassan, mint akin nincs, úgyhogy a felnövő generációt tuti nem zavarja.

Viszont Szegeden voltam már olyan irodai munkában, ahol forgatta a szemét a főnökség, de ott volt dresscode is.

Mivel most lett kérdezve ez a kérdés 2020-ban, én már azt mondom, hogy annyira nem kattognak rajta az emberek, de azért ha a nyakadig is kivarrod magad azért még mindig megakad szerintem az emberek tekintete és gondolnak valamit, lehet a HR-es meg főnökség előtt se szerencsés így indítani egy interjún.

Én már nem filózok rajta, de volt olyan munkahelyem, hogy nem zavart senkit, de ha vezérigazgató jött meetingre (előre lehetett tudni) akkor fel kellett öltözzek totálisan.

Szerintem egy 5-10 éve még gázabb volt a helyzet.

Elfogadás téren meg az idő "nekünk" tetováltaknak dolgozik, szerintem vágj bele, ne agyalj rajta. Azt szoktam mondani mindig, hogyha még is van valami aggodalmad miatta akkor sose tetováltass olyan helyre, amit egy hosszú nadrággal vagy inggel ne tudnál eltakarni.

üzenetek