Telefonok sugárzása (SAR-érték) - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


meroly
(veterán)
Blog

Szia!

Sorban a válaszok:

1-2. Természetesen alapállapotban csak minimális ez a sugárzás. Emlékezz vissz a régi telefonokra, amiknek kihúzható antennájuk volt. Betolt antennával is fenn tudták tartani a kapcsolatot a bázissal, tehát ott jóval kevesebb teljesítmény kellett.

3. A 3G-s és wifi-s telefonok szintén nagyobb sugárzást és teljesítményt bocsátanak ki, hisz a 3G 2,1 GHz-en, a wifi meg 2,5Ghz-en üzemel, ahhoz hogy megfelelő jelátvitel meglegyen nagyobb teljesítményt kell adniuk. Egyébként 3G közben (videohívás, netezés) nincs a fejednél a készülék, ahogy wifi közben sem.

4. US és EU közt nincs sok különbség (US-ban 800/1900 MHz, nálunk 900/1800 MHz a frekvenciatartomány).

5. Itt szerintem az alapvető különbség, amit írtam, hogy testnél akkor mérik, ha netezel, sms, satöbbi, akkor meg a kezedben fogod és ha csak nem markolod meg, akkor kevésbé van leárnyékolva.

6. A fém valóban fel tud lépni árnyékolóként abban az esetben ha épp az antenna környékén van. A 8800-k pont ezért merültek le hamarabb, fellépett az un. Farday effektus. De ha csak egy részben fém telefon úgy van a kézben hogy a készülék testén keresztül kell mennie a hullámnak, akkor is árnyékolódhat. Ebből sokat nem fogsz észrevenni, mert azért a biztonságos kapcsolat megvan (talán kevésbé lefedett területen akadozhat), de az akku tuti jobban fog merülni, mert nagyobb teljesítménnyel kell adnia.

Remélem segíthettem.

üzenetek