Telefonok sugárzása (SAR-érték) - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


mrlujoak
(veterán)
Blog

Meg is van az egyik:[link]


mrlujoak
(veterán)
Blog

Bluetooth radios operate at much lower power levels than phones so, not surprisingly, the radiation added by a Bluetooth headset is insignificant by comparison. A study by William G. Scanlon of Queen's University in Belfast found that a typical Ericsson (ERICY ) Bluetooth radio module generates an SAR of just 0.001 watts per kilogram.


HXY
(addikt)
Blog

Én ezért tartok az övemen egy iPod Touch-ot.
Mindent tud, amit egy iPhone 4 (na jó majdnem) és a sugárzása repülőgép módban 0.
A telefont meg a táskámban.

Továbbá úgy tud ébreszteni a PlayAwake programmal (amit én honosítottam), hogy végig lejátszik bármilyen MP3-at zenét, vagy podcastot.

És a Bluetooth tényleg sokkal kevesebbet sugárzik.
Ezt anno egy Cnet cikkben olvastam.

Ha otthon vagyok, akkor általában kihangosítom, és 1/2 méterre tartom a fejemtől.

Bele sem merek gondolni, hogy anno az Ericsson GH198-am mennyit sugárzott.


meroly
(veterán)
Blog

Köszönöm az infókat :R


nemzajosgép
(csendes tag)

Sziasztok
meg tudná nekem valaki mondani,hogy melyik telefonnak a legalacsonyabb a Sar értéke, ami Magyarországon kapható??


Domxc
(senior tag)
Blog

Mi számít magas SAR értéknek. Pl.: Egy N97 mini kibocsátása? :F


ben11
(őstag)
Blog

Sziasztok!

Telefon vásárlás előtt vagyok, Nokia e51-em küldöm nyugdíjba.
Mostanában amikor telefonálok vele egyszerűen rossz a fülemhez tenni, remélem még nem ártott túl sokat az agyamnak.. :(
Néztem zte blade-et te annak is elég magas a sar mutatója, viszont az lg p500-nak csupán:Head - 0.45 W/kg
Body - 0.37 W/kg
Ezek azért kedvező értékek. :K


lhurgoyf
(tag)

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről: http://www.sarshield.com/index.htm ? Megér 20 dolcsit?


DemonDani
(addikt)
Blog

utólag ezt el is felejtetem, pedig régebben néztem is, hogy a Defy milyen brutális.
"Véletlenül" jól jártam a Nexus S-emnek 0,5-0,6között van és a Body is 1 alatt marad. :)


Giovanni1985
(tag)

optimus black-hez lehet kapni sugárzás védőt?


ny.erno
(tag)

Sziasztok! Olvasgattam a bejegyzéseket, nagyon hasznosak, szóval 2014-ből egy visszamenőleges pacsi mindenkinek, aki itt infókat tett közzé! :R :R
Amit nem értek. Vezetékes headseten miért is károsabb, mintha fej mellett lenne a telefon? Nem maga a telefon bocsájtja ki a sugárzást, hanem a headset is? Ha meg a headset is, akkor a bluetoth miért nem? Az vezeték nélkül kapja a jelet és úgy megy be a fülbe. :R :R


stevelawyer
(csendes tag)

Sziasztok!

Úgy látom, hogy kicsit halott a téma, de sajnos annál fontosabb. Most cseréltetem le a családom telefonjait, mert utánna néztem és megdöbbentő volt amit olvastam. iPhoneokat használtunk, most cserélem le samsungra - mivel a legalacsonyabb SAR-t ők produkálják néhány készülékben -, abból is csak a lehetőség szerinti legalacsonyabb SAR-értékűekre. Ha valakit esetleg még érdekel nézzen utánna, foglalkozzon vele mert sajnos mi vagyunk a "béta tesztelők" az újkori mobilozásban, és egészségből csak egy van. www.rfsafe.com érdekes oldal.


ny.erno
(tag)

Akkor egy cipőben evezünk. Almáról (5) Samura (s2-visszalépés, de nem öl meg..). Viszont cégesnek egy Nokia E6-ot használok, ami 1,25-1,3 körüli.. Viszont headset. Erről te sem tudsz semmit, h miért ugyanolyan káros a vezetékes headset?


stevelawyer
(csendes tag)

Szia!

jól tetted, hogy váltottál. Most árulom az iPhoneokat 5s ill. 4s mert fájt a fejem. Megnéztem melyiknek a legalacsonyabb ami elérhető és a samsung s4 zoom lett a választás (2-őt vettem belőle) mert fej: 0,14, test 020. Nekem is volt s2-őm de eladtam, mert lagolt nagyon. Szóval nekünk a családba mar ez a prioritás. A headset is szar, inkább kihangositon beszélj. az rfsafe.com-on tudsz rendelni olyan headsetet, ami mentes a sugaraktól. Van egy csomó tanulmányom ezzel kapcsolatban, de a neten is ha jobban kutakodsz elered.Keveset telefonálj ( persze könnyű azt mondani tudom), azt is inkább kihangosítva. Én 0.30-as sar fölé nem mennék, mert az alatt is van elérhető telo és akkor inkább azt használd. Note 2, s1, s4 aktive stb.
Nekem is sokat kell teloznom, ( jogász vagyok ), de mar inkább személyesen vagy mail vagy próbálom redukálni a sok "szaros" telefonálast. Ha kérdésed van írj, vagy ha valami infód van neked is. Egyébként 10 ből 9 ember aki telefont használ tök hülyének néz, amikor kérdezik ėn meg mondom de majd meglátod, hogy nekünk lesz igazunk.

üdv.


Tav-Csoves
(őstag)
Blog

Sziasztok! Egy olyan kérdésem volna, hogy ha a mobilinternet be van kapcsolva, akkor a SAR érték magasabbik része az, amin megy? (mert ugye ketté van osztva, van a standby üzemmód, amikor nem beszélsz, és van az aktív üzemmód, amikor beszélsz, s amikor a mobilnet aktív, akkor az olyan mintha beszélnél telefonon) Vagy nem?

Köszönöm a válaszokat!


Tav-Csoves
(őstag)
Blog

Wifi, térerő tornyok: amiről Te beszélsz az rezgés szám, azaz Hz, wifi 2,4 gHz, és ez mind lényegtelen. A lényeges az a leadott energia! A wifi 100 mW teljesítményű, ami 0,1 W. A SAR értéket Wattban határozzák meg. A telefonom 0,63 Wot ad le, ami azt jelenti, hogy 630 mW ami 6,3 router egyifejüleg leadott sugárzásának felel meg.
A kérdés továbbra is fenn áll: ha a telefonon aktív a mobilnetkapcsolat, akkor az olyan, mintha beszélgetne valakivel?


radi8tor
(MODERÁTOR)

Mobilnet más fajta adatátvitel, ezáltal más a sugárterhelés, mint egy hanghívásnál.
Azt sajnos nem tudom melyik több.


D@ve89
(tag)

Az átviteli közeg szempontjából teljesen lényegtelen, hogy hanghívásról van-e szó vagy mobilinternetről. Mindkét esetben digitális átvitelről van szó, mindkét esetben biteket kell továbbítani a mobiltól a torony felé, és fordítva. Tehát bármilyen esetben csak attól függ a mobil által leadott teljesítmény, hogy mennyien tartózkodnak az adott cellában (=mekkora a zaj), mekkora a csillapítás, milyen messze van a mobil az adótól; szóval milyen a csatorna minősége.

[ Szerkesztve ]


Polllen
(nagyúr)
Blog

A BT eszközöket be szokták mérni? Ott van felső határ? Az okoskarkötők miatt kérdezem, hiszen az gyakorlatilag egész nap a karon lóg.

Amúgy ezt a sugárzást hogyan nyeli el a szervezetünk? Halmozódik? Pl. ha 6 órán keresztül 0,1W erejű sugárzás ér az egyenlő hatású 1 órás 0,6W erejű sugárzással?


Kroni1
(veterán)
Blog

Tényleg érdekes téma, sajnos mégis keveseket érdekel..

Egy érdekes dolgot megosztanék veletek: a mobilnet be volt kapcsolva a telefonomon (moto defy volt asszem) mikor hívtak, és mellette épp volt egy fázisceruza. Felvillant a kicsörgés pillanatában. Aztán csináltam egy kis rögtönzött tesztet, én indítottam hívást be és kikapcsolt mobilnettel. Kikapcsolt adatforgalomnál egyszer sem villant a fázisceruza, bekapcsoltnál pedig több esetben is sikerült reprodukálni, bár itt sem mindig. Ebből én arra következtetek, hogy a mobilnet emeli a sugárzást, így csak akkor kapcsolom be ha tényleg kell, különben off-on van. Bár lehet ez is hülyeség, mert keresés közben is magas a terhelés, de ki tudja.

üzenetek