Telefonok sugárzása (SAR-érték) - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


Sanyi2007
(aktív tag)

Hogy kihalt a topic, pedig igen lényeges.

"Képzeld el, hogy ha a fák Wifi jeleket továbbítanának, milyen sokat ültetnénk belőlük, és valószínűleg az élővilágot is megmentenénk!
Milyen kár, hogy a fák csak oxigént termelnek, amit belélegzünk."

Kicsit így van ezzel a sugárzás értékkel is, nem nagyon törődnek vele.


ny.erno
(tag)

Kipróbáltam az én készülékemmel (Samsung Galaxy Note II - SAR érték EU (fej): 0,17 W/kg /gsmarena.com/), mert kíváncsi voltam rá, de nálam sehogyan nem villant fel bekapcsolt mobilnettel /hála égnek :) /.

(#61) Sanyi2007
Vagyunk azért páran, akiket érdekel a dolog (még a faültetős rész is a Zoxigén miatt). Én pl az iPhoneomat (amit jobban szerettem, mint az akkori barátnőmet :D) cseréltem le először egy Note I-re, aztán Note II-re a kisebb SAR érték miatt. Én pl érzékeny is vagyok rá, mert ha sokáig a zsebembe volt a telefon, akkor a combomon éreztem a hatását. Nem fájt, de valami kis kellemetlen érzés volt rajta. Ez biztosan a telefontól volt, mert úgy jöttem rá, hogy mitől van, hogy egyszer valamiért a bal zsebembe volt egy napot a telefon és ott is olyan kissé kellemetlen érzés jött rám, mint a másik oldalon.

Kiegészítésképpen azt figyeltem meg, hogy ha éjjel ki van húzva a wifi router, akkor sokkal kipihentebben kelek. Azóta lefekvés előtt áramtalanítok mindent + telefon is repülőben. :K


etejedu
(őstag)

Huh. Akkor ezzel nem vagyok egyedül, mert akiknek ezt a jelenséget elmondtam mind hülyének néztek, hogy ezt így kizárt érezni.


g@bo
(veterán)

üdv

telefon készenléti állapotban vajon mennyit sugároz? tehát ha nem telefonálsz, csak "online"

időnként ráles a toronyra és ennyi? bent hagytam a párna alatt és aggaszt, kicsit jobban oda kell figyelni erre a problémakörre.

agydaganat nem pálya. :((


ny.erno
(tag)

Hello!

Elvileg amiket írnak SAR értéket egy telefonhoz, az közel a maximális érték. Szóval bekapcsolt mobilnet, wifi, hívás közben (gondolom én, hogy ezek növelik meg). Attól, hogy egyszer bent maradt a párna alatt kutya bajod nem lesz. Jó párszor ott kellene hagynod ráadásul úgy, hogy gyenge térerővel, mert akkor folyamatosan keresi a hálózatot. Ha bekapcsolt wifi router közelében alszol, az rosszabb.


D@ve89
(tag)

"időnként ráles a toronyra és ennyi? " - Jah, 3G hálózaton akár kicsit több mint 1000x is másodpercenként. ;)


g@bo
(veterán)

forgalmazásnál nem? azért este szunyókálásnál nem egymással cseverésznek ezredmásodpercenként. ;]


D@ve89
(tag)

Elég, ha csak be van kapcsolva az adatforgalmazás.


lcee79
(őstag)

Találtam egy oldalt
http://www.devicespecifications.com/en
ahol ezt az értéket is feltüntetik.
Nem tudom hogy 100% hiteles-e az oldal, de jobb mint a semmi :)


ny.erno
(tag)

Egy ideje a gsmarena.com oldalon is fel vannak tüntetve az EU és USA értékek is. Keresőbe beírod a készüléket és a tulajdonságok között a "MISC" résznél lesz. Elég sok készüléké ott van.


forten
(tag)

Hello.

Ez SAR érték a telefon specifikációjánál szerepel?Vagy csak google-ni lehet?
Mihez képest magas egy érték,van erre valami értékmutató, szabvány?
Elnézést,ha már kérdezték ilyet,de nem olvasok vissza.


stevelawyer
(csendes tag)

Kihalt a téma..Pedig ezzel kellene igazán foglalkozni nem a 27-46 megapixel meg a 6-8 GB ram és társaival. :)


ny.erno
(tag)

Nem halt ki, csak kevés az érdeklődés. Én már azon gondolkozom, hogy az összes sugárzást csökkentem, ahol csak lehet. Éjjel pl. szinte áramtalanítva vannak a lakásban az eszközök. Sokkal jobban alszom tőle.
Azon töprengek, hogy panelházakban hogyan lehetne lecsökkenteni a sugárzást a hálószobákba. Biztosan sok ember alvászavarán (és ki tudja még min) segítene.


stevelawyer
(csendes tag)

Akkor ketten töprengünk... :)
Engen nagyon zavar például a sok wi-fi a szomszédoktól (Bp. belváros) de az ellen nem lehet tenni. Hogy mennyire nem tétel ez még manapság, a minap írtam egy hozzászólást egy BT fülessel kapcsolatban, hát úgy le lettem hurrogva, hogy a lábam nem érte a földet. :(

Szóval elég reménytelen azt megmagyarázni, hogy legalább éjszakára kapcsolja ki a free, paid meg az összes wifi-t mert nem akarok benne lenni. Kb. az jut ilyenkor eszembe, amit az barátom mondott a dohányzásról: "Amíg beszívod addig magánügy, de amikor kifújod már közügy".


ny.erno
(tag)

Néztem. Majd ha valakinek lesz valami baja, akkor ide téved. Addigra meg kitaláljuk a megoldást és jó drágán eladjuk. Mit szólsz? :D
Nemrég a netszolgáltatóval beszéltem, mert néha nem volt az igazi a szolgátatás, erre kiküldtek egy szerelőt. Ők látják, hogy minden éjjel ki van kapcsolva a router. Mondták, hogy hagyjam bekapcsolva, mert nem fogyaszt sokat, blabla... Mondtam, hogy engem nem a fogyasztás zavar, hanem a sugárzás.. Bambán nézett a srác.

A töprengés során meddig jutottál? Én azon vagyok, hogy valamilyen kalitkát, vagy dobozt kellene csinálni a hálószobákból. Az nyilván nem megoldás, hogy az összes falat ólommal borítja be az ember. :D :D

[ Szerkesztve ]


stevelawyer
(csendes tag)

Szia!

Most vegyél sugár-biztos headsetet, akciós! Nem kell vámot se fizetni érte mert, vagy egy dualt vagy 2 single-t és a postaköltséggel is benne vagy a 25$-os limitben. Rendeltem én is, hogy legyen pluszba. :) :)


mazsó
(aktív tag)

Sziasztok!

Melyik a leg kevesebb sar értékkel rendelkező mobil amit lehet venni, régebbi is jó. Én is váltani szeretnék a sok telefonálgatás miatt.
Köszi!!


#81733120
(senior tag)
Blog

Ez régebbi hír, miszerint az S7 Edge a legegészségesebb SAR tekintetében.
[link]


ny.erno
(tag)

Telefonok SAR értékének ellenőrzése:

https://www.gsmarena.com/

Keresőbe beírod a kiválasztott készüléket és a MISC sornál van SAR és SAR EU.


mazsó
(aktív tag)

Találtam nála kevesebb SAR értékkel rendelkezőt...

üzenetek