Telefonok sugárzása (SAR-érték) - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


Fr@nkieWilde
(senior tag)

Hy!

A páromnak és nekem is MI A1 telefonunk van. Nem a tetszett plecsni végett vettük anno, hanem mert tényleg jó ár érték arányú készülékek.
De mikor megláttam egy cikkben az értékeket egyből beparáztam, ugyanis van egy 4 hónapos babánk.
Az asszonynál sokat van egyszerre ez a két dolog: a telefon és a baba. Nevelési ötletekről beszélgettünk és azt ecseteltük, hogy nem adunk a gyerek kezébe telefont, számítógépet ameddig csak lehet és a tv-t sem akarunk engedni neki.
Inkább veszek majd dia vetítőt és azon mesézünk, ha nagy(obb) lesz.
Szóval próbálnánk úgy nevelni a gyermekünket, mint ahogy annno mi is megéltük a gyerekkorunkat. Mindezt persze úgy, hogy az egészségére is próbálunk odafigyelni.

A baj az, hogy ezeket a mai modern eszközöket már nem tudja az emberiség nélkülözni. Mindenkinek van, mindenki használja, így mindenki rá van kényszerítve a használtukra. Ez egy ördögi kör. Nem csak a mobilról beszélek most. A témánál maradva a kérdés pl. az, hogy a Xiaomi mi a1 féle 1,78as értékről, mondjuk 1,2re lemenni mennyire egészségesebb, "megéri e". Mert ugye a legjobb az lenne, ha ez az érték nulla lenne, főleg egy 4 hós babát figyelembe véve. (de ugynez a helyzet a CO2vel is, az is nullaként lenne a legjobb, de annyi sosem lehet). Szóval hosszú távon vajon mit eredményez plusz vagy mínusz fél SAR érték.
És vajon hosszú távon mit eredményez 1,2 érték.

Csodálkozunk, hogy mindenki milyen beteg, közben mérget juttatunk a szervezetünkbe az ételekkel, különféle sugárzásnak tesszük ki magunkat és gyerekeinket.

Nagyon érdekes téma ez a mobilok SAR értéke, amit fél perc alatt ki lehet bővíteni mindenre, amiket használunk/kell használni az életben és közben folyamatosan pusztítjuk velük magunkat.

Cseréljem le a mi a1-et? :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek