TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


qantum
(senior tag)

Sziasztok ! Beállítottam a Mac címzést, ha majd lesz másik gép akkor csak annak is megnézem a fizikai címét, hozzáadom a listához és kész ?


kali
(legenda)

igen!

kasza blanka; akkor átmegy kábelen a 80/25 pppoe oda-vissza a 100-as rouetreden? nem! a wifi esetében meg pláne nem, mivel az elméleti 300 megabit/sec esetében jó, ha teljesül a dolog, lite n esetében kizárt!
nem hiszem, hogy ár/érték/teljesítmény arányban jelenleg tudsz jobb routert mutatni, mint a tl-wr941nd, amiben olcsó pénzért minden egyben van - és nem azért mert nekem az van!
a többit hagyjuk, mert tényleg csak a cincálgatás megy részedről! így elég uncsi... :U

[ Szerkesztve ]


ntomka
(nagyúr)
Blog

Tegnap beújítottam pár dolgot. Az normális, hogy egy wr941nd routerhez az n-es wlan-nal rendelkező notim 150Mbps-sel kapcsolódik csak? Illetve emiatt, vagy nem emiatt, de a régi asztali gépemről, mely sima lanon kapcsolódik a routerhez csak 5MB-tal másol hálózaton. Én úgy 9-10MB-ot vártam. :Y
Info: a routert n only módra állítottam.

[ Szerkesztve ]


kali
(legenda)

milyen wifi modul van pontosan a notiban? ha csak lite n képes (tehát maximum csak 150 megabit/sec elméleti sebességre képes, a router 300 megabit/sec elméleti sebességével szemben), akkor természetes a dolog, ha ellenben teljes értékű n szabványos wifi modul van a notiban, akkor lehet, hogy beállítási vagy energiatakarékossági szempontok miatt állt be 150 megabit/sec sebességre - ebben az esetben ellenőrizd a wifi modul bállításait, például az átviteli kapacitás növelése legyen engedélyezve!
elméleti 150 megabit/sec sebesség esetén hozzávetőlegesen normálisnak mondható az 5 megabyte/sec, vagy is az 40 megabit/sec átviteli sebesség, teljes értékű 300 megabit/sec elméleti sebesség esetén várható el a 9 - 10 megabyte/sec, vagyis a 72 - 80 megabit/sec sebességű átvitel - bizonyos esetekben attól valamivel több is!


ntomka
(nagyúr)
Blog

Az írásod alapján kutakodtam, hogy megtudjam mire képes a noti wlan-ja. Pontosan ez van benne, és úgy van ahogy mondtad. Csak 150Mbps-t tud. Pedig reméltem, hogy oda vissza n-es wlan van benne. :( Na mindegy, örülünk ennek is, mert ezek szerint ezt a sebességet viszont jól hozza. :)

Ejj, ejj, Asus... :D

Kösz az infót! :R


kali
(legenda)

igen, sajnos az n szabvány sebesség szempontjából tág fogalom, ez főként igaz a 2009. szeptemberében történt véglegesítése előttiekre...


ntomka
(nagyúr)
Blog

Lehet nem ide való kérdés, de lehet ezeket cserélni? Egyáltalán megéri (az árra gondolok első sorban)? Egy új asus k52jr-sx101d notiról van szó.

[ Szerkesztve ]


kali
(legenda)

a legtöbb notiban lehet, mivel pci-e vagy hasonló foglalatos a modul, de a te notidban a gyártói leírás szerint; Integrated 802.11 b/g/n
esetleg kapd le a noti alját, és nézd meg, hogy milyen modul van benne! ha valóban az alaplapra van integrálva akkor nem cserélhető, de ha esetleg foglalatos, akkor igen!


ntomka
(nagyúr)
Blog

Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy meg is néztem. Az enyém is pont így néz ki belülről, ahogy a tesztben lévő képeken is van. Szóval cserélhető. :K

Kösz az infókat! :R


kali
(legenda)

és a képen lévőhöz hasonlóan, neked is csak két antannához van bevezetékelve?
jobb lenne a három, bár két antennás 300-as modul is létezik!
nézd meg a csatolás milyenségét, és az alapján lehet majd keresgélni - ha esetleg cserére adod a fejed - az esetleges kínálatban! link (tudom, a nbc mini pci-e foglalatot ír...)

[ Szerkesztve ]


ntomka
(nagyúr)
Blog

Pont olyan, mint a képeken, és a csatlakozó is olyan, mint a jobb oldali az általad linkelt képen.


qantum
(senior tag)

ha éjszakára mindig áramtalanítom a modemet és a routert az baj ?


kali
(legenda)

nem! 5 éve úgy használok egy motorola (upc) modemet, hogy csak akkor kap áramot, amikor ténylegesen netezek! router szintén - bár azt többször cseréltem már az évek során, egyéb okok miatt; jobb átviteli sebesség, és jobb wifi szabvány!


qantum
(senior tag)

köszönöm a válaszod ! :)


<cyborg>
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy tplink wr741nd v1.6 routerem. Erre szeretnék openwrt-t telepíteni. Valaki próbálta már?
Ha igen, akkor lenne olyan kedves és megosztaná a tapasztalatait.
Előre is köszi!


onkyjoc
(csendes tag)

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni , hogy melyik az a router amelyik képes ezekre:

Érdekelne engem egy olyan tp-link router amelyik képes wifin kapcsolódni másik routerhez és egyben tudja szorni is a netet (eddig ez egy acces point) persze ez mind nem elég még az is fontos, hogy kábelesen is tudjak hozzá kapcsolódni 4 porton (max 100Mb).

De ha csak olyan van ami wifin keresztül kapcsolódik másik routerhez de van 4 portja ami 100Mb-es az is jó.Igaz a első variáns lenne az érdekesebb számomra.

Előre is köszönöm a válaszokat !!!!!


Skatysuti
(tag)

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
Tegnap Bekötötték a t-home os netet (modemes)
Tp link routerrelmel szeretném összekötni hogy a lakásban lévő laptopokra szorja a netet valaki tudna nekem segiteni?


sussa
(csendes tag)

sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni! Adott egy 50/25 kábelnet egy szolgáltatói voip modem/router és egy tp link tl-r 460 router. Nos az a problémám,hogy ha a 460-al kiosztok 2db ip-t a net elfogy, kb 32-35 le és 16-18 fel marad meg.

Tudom,hogy ettől a router-től még ez is szép eredmény,nincs is gond ezzel,de én szeretném kihasználni az adott sávszélt a pénzemért.

Biztos a router a ludas mert direktben megvan az 50/25.

Kérdés:
Létezik e vezetékesben olyan eszköz ami nem annyira drága és képes átengedni 50/25-t és persze nem 20-30 ezer forint az ára?

Esetleg tudnátok segíteni,ajánlani valamit?

köszönöm


kali
(legenda)

tl-r460 feletti teljesítményű router vásárlása szerintem már nem éri meg csak vezetékes szinten, hiszen már 10 e ft alatt (sőt!) kapható n szabványos wifi router, ami képes átvinni az 50/25 megabit/sec sebességet; tp-link tl-wr941nd (8.5 - 10 e ft), tl-wr841nd (7.5 - 9 e ft), vagy tl-wr741nd (6 - 7.5 e ft) - ha a wifi nem kell, akkor gyszerűen kikapcsolod, és kész!

üzenetek