TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Chosen
(addikt)
Blog

Headless jól írja, de hátha ez így segít:

Screenshot az appból:


barabasb
(tag)

Ha a router csak 2,4 GHz-en ad wifit és a deco mesh-t access point módban csatlakoztatom (kábellel) hozzá, akkor a mesh sem fog adni 5 GHz-en?


ujtordai
(tag)

Chosen, köszönöm!

Valójában a Deco X50 az egyik opció ami érdekel. (néztem még az Asus XD4-et)

- Internet lassulást esetleg tapasztaltál? Gondolok itt arra, hogy a bejövő pl. 1GB és utp kábelen direktbe rákötve egy switch en keresztül átlagosan 700-800mbps a dl time. lassuláskor pl. lemegy 100mbps-re de a wireless sebesség is.
- Konfiguráció mentés és visszaállítási funkció van benne?
- Előző ezszközöm D-Link M15 (3-pack) ott tapasztaltam a lebutitások eredményét, illetve azelőtt Tp-Link TL-W1043ND, illetve előtte egy Asus router, ami 5 év után felmondta a szolgálatot, dehasználtam az őskorban Linksys WRT-54G-t is nagyon sokáig.
- kb. milyen DL speed et érsz el a rendszerben, milyen a bejövő sávszélességed?
- Kb. így néz ki a konfigurációs felület?
https://emulator.tp-link.com/ax50-eu-v1/index.html

Hezitálok a hagyományos router és a mesh közt, nincs extra igényem, csak stabil és gyors legyen a net. Gondoltam hogy a OneMesh technológiát kihasználva veszek 3 azonos hagyományos routert és azzal építem fel, de nincs szükségem USB slot ra a routerben, ill. nem konfigurálgatnám ha nem muszáj, ebből kifolyólag célszerübb a Deco X50.

(Otthonról dolgozom és fontos a sebesség és a stabilitás)

köszi

[ Szerkesztve ]


Mezga Aladár
(veterán)

Sziasztok!

Van egy c7 routerem és mostanában furcsa dolgokat csinál.
Használom a mac cím alapján történő engedélyezési listát. Ez elmúlt hetekben 3-szor kizárt a rendszerből. Ezek közül egy áramszünethez volt köthető.
A legújabb dilije hogy elfelejti a tp-link cloud regisztrációt.
A regisztrációhoz kötötten van egy ddns cím. Eddig minden héten újra indítottam a routert és tökéletesen működött minden.
Most a reboot után újra meg kell adni a regisztrációt, hogy müködjön a ddns.

Van valakinek ötlete a kidobáson kívül a problémák orvoslására?


Chosen
(addikt)
Blog

Válaszok ismét félkövérrel:

- Internet lassulást esetleg tapasztaltál? Gondolok itt arra, hogy a bejövő pl. 1GB és utp kábelen direktbe rákötve egy switch en keresztül átlagosan 700-800mbps a dl time. lassuláskor pl. lemegy 100mbps-re de a wireless sebesség is. Nem tapasztaltam ilyet.
- Konfiguráció mentés és visszaállítási funkció van benne? Átpörgettem gyorsan, de nem találtam ilyet.
- Előző ezszközöm D-Link M15 (3-pack) ott tapasztaltam a lebutitások eredményét, illetve azelőtt Tp-Link TL-W1043ND, illetve előtte egy Asus router, ami 5 év után felmondta a szolgálatot, dehasználtam az őskorban Linksys WRT-54G-t is nagyon sokáig.
- kb. milyen DL speed et érsz el a rendszerben, milyen a bejövő sávszélességed? Bejövő elvileg 1Gb, speedtesttel mérve ~800 Mbps, de nehéz tesztelni, mert folyamatos a használat a hálózaton.
- Kb. így néz ki a konfigurációs felület?
https://emulator.tp-link.com/ax50-eu-v1/index.html Nem, ennél sokkal jobban meg van vágva. Ennyi az egész desktopon: [Deco X50 desktop felület] (A network fül csak információk, semmi beállítás. A mobil appban van még néhány setting, de nem sokkal több)

Hezitálok a hagyományos router és a mesh közt, nincs extra igényem, csak stabil és gyors legyen a net. Gondoltam hogy a OneMesh technológiát kihasználva veszek 3 azonos hagyományos routert és azzal építem fel, de nincs szükségem USB slot ra a routerben, ill. nem konfigurálgatnám ha nem muszáj, ebből kifolyólag célszerübb a Deco X50. Ha egy router lefedi a területet, akkor felesleges extra költség egy Deco szvsz. OneMesh-ről jövök, na ott aztán voltak sebesség ingadozások. Fontos tudni, hogy abban a rendszerben router-router összeköttetés nem megy. A OneMeshben router-extender összeköttetés megy csak, annak minden hátrányval. Nincs wired backhaul így iszonyatosan ingadozik a sebesség azoknál az eszközöknél, amik az extenderre kapcsolódnak.

[ Szerkesztve ]


bluemirage
(őstag)
Blog

A háztartási routerek tipikus elhalálozási oka a vele szállított dugasztápegység 7/24-es vagy hasonló tartós üzeme. A bizonytalan és gyengébb áramellátás miatt a router fura dolgokat csinál az évek múlásával. Na ekkor szokták kidobni.... és vesznek új routert.

De ekkor segíthet egy új tápegység is (ugyanolyan feszültség és legalább ugyanakkora amper). Ha van labortápegység vagy hasonló amin beállítható a megfelelő feszültség akkor a teszteléshez már jó is vagy.
Ha a friss és stabil áramellátással megszűnnek a gondok, akkor megvolt a hiba.

Havi 1-2 alkalommal az én C7 V2-es routerem is csinál már furi dolgokat... De ez még nálam belefér.... van tartalék routerem és labortápegységem is... ha elfajulnának a dolgok... :)


Mezga Aladár
(veterán)

Van tartalék tápom, megpróbálom azzal.
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]


Mezga Aladár
(veterán)

Másik táppal is tesztelem és a legutolsó firmware újra volt telepítve.
Sajnos az, hogy reboot után elfelejti a tp-link cloud regisztrációt, nem változott.
Régebbi firmware nem telepíthető, érvénytelen fájl hibával elutasítja.
:F
Esetleg akinek van C7 router a birtokában és van tp-link cloud regisztrációja megnézné, hogy reboot után be van jelentkezve a fiókjába?
Köszönöm.


Mezga Aladár
(veterán)

Most nem törlődött. :F
Kicsit hisztis a kicsike. :)


Burki
(aktív tag)

Sziasztok,

DIGI-s optikai netet használókhoz fordulnék elsődlegesen. Sajnos teljesen ismeretlenek számomra a DIGI-s rendszerek, világ életemben Telekomos internetet használtam, de kibéreltem egy irodát, ahol csak DIGI van. Egyelőre az előző bérlő által itthagyott modemet próbálnám használni, amíg a szerződés átkerül a nevemre, így elég korlátozott az ügyintézésre való jogosultságom.

A probléma: adott az említett Huawei Echolife hg8121H eszköz. A WLAN-t egyszer sikerült rajta bekapcsolnom, de mivel rácsatlakozva nem adott internetet, és az eszközbe sem tudtam belépni a 192.168.100.1-es IP-n, így gondoltam resetelem / újraindítom az eszközt. Ezzel annyit értem el, hogy már nem tudom a dedikált gombbal sem bekapcsolni rajta a WLAN-t, így nem tudok rá csatlakozni. (A laptopomon nincs LAN csatlakozó.)

Sebaj, nem is feltétlenül kell nekem elérnem a modemet, úgyis Tp-Link X50-et akarok rá csatlakoztatni AP üzemmódban (hosszú távon szeretném a modemet bridge üzemmódba állítani, és a TP-Link eszközt használni routerként), de nem tudok internetet csiholni így sem. Látja a TP-Link a Huawei modemet, de internetet nem kap.

Lehetséges, hogy már bridge üzemmódban van a modem, és nem is az AP-val kellene próbálkoznom, hanem a router üzemmóddal a TP-Linken? Ha igen, tudnátok abban segíteni, hogy miképpen kell felsetupolni, hogy működésre tudjam bírni? Megvan a végpont azonosító és a jelszó a szerződéshez.

Előre is köszönöm a segítséget!


Borisz76
(veterán)
Blog

2 variáció lehetséges :

1,
A Digi eszköze normál router módban van és a sajátodat AP módban akasztod utána.

2, Digi eszköze BRIDGE módban van és a saját erszközödet használod router módban....ekkor kell a végpont azonosító és a jelszó.

2. megoldás a javasolt inkább....
Ekkor a Digi eszközét el sem lehet érni !
A saját eszközödnek az IP címét kell kideríteni és be lehet lépni a menübe. Ott aztán szépen meg kell adni a PPPoE csatlakozásnnál a már említett végpont azonosítót és a jelszót.

Azt, hogy jelenleg milyen módban van....
Esetleg az előző tulaj tudja megmondani vagy a
[https://ugyfelkapu.digi.hu/login] oldalon bejelentkezve lehet megnézni a " Szolgáltatások " ...." Eszközkezelés " pontjában.

Amely így néz ki :


Burki
(aktív tag)

Köszönöm a segítséget!
Rápróbáltam a 2. opcióra, és mint kiderült, bridge üzemmódban van a modem, azóta tökéletesen működik a hálózat.


Nagymelák
(aktív tag)

Sziasztok.

Érdemes AX23-at venni? Digi 1000-es net, házi szerver üzemeltetés lenne a cél. Egy Xiaomi ax3600-at váltana.


kenwood3
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Asus topikba mar irtam ezugyben, de gondoltam, hogy hatha itt is van alternativa . Tehat a sztori nagyjabol: megdoglott az ac66u b1-es 3.5 eves routerem, amit nagyin szerettem , es most ehelyett keresek masikat. Ami fontos, 100 ( tehat Szaz! Nem eliras) megas nethez kell, torrent letoltes neha menne, ill stremelni a filmeket a smart.tv-re. Ami meg fontos, hogy a menuje magyar nyelvu legyen , es a legfontosabb mokolgatas nelkul tudjon torrentezni.
Asus topikba ax1800u ajanlottak, eloszor egy 50.ezrest, de nekem nincs szuksegem 100 megas nethez ekkora beruhazasra. Mit tudtok ajanlani Tp-link fronton?


tasiadam
(veterán)

Udv

Regebbi, 941 v5 routert okositok fel kicsit. Egy antennat szeretnek cserelni nagyobbra, meg raktam ra openWRT-t.
A nagyobb anetnnaval erhetek el nagyobb lefedettseget, es az openWRT hoz egyebkent barmi elonyt a regi firmwarehez kepest? A jelenlegi, meg nem mondom milyen kis hurka, 150mbps routert akarom kicserelni, mert a repeaterig is alig jut el a jel.


footy
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Van egy TP-link Archer MR600-as routerem. Regisztraltam egy tp-link accountot, beleptem vele a routerre hozza is kapcsoltam. A DDNS regisztraciot is vegrehajtottam (tp-link a szolgaltato) viszont ures a lista ahol a domaint latnom kellene. Ha megprobalom ujra, akkor pedig azt irja, hogy mar foglalt es nem tudom ugyanazt a nevet hasznalni...
Talalkozott mar valaki ilyennel?


cigam
(félisten)
Blog

Nálam ez úgy működik (AX1800), hogy előbb a baloldali listában a "tplink id" menüpont alatt kell bejelentkezni a telink fiókba. Majd csak ezután jelenik meg a DDNS menüpont alatt a beregisztrált/hozzáadott domain nevem.

Manuel mit mond?


Satrafuckar
(tag)

sziasztok,

archer c7 routerre usb-vel dugott hdd-t szeretnék elérni kívülről/távolról, ftp-vel vagy akárhogyan. az alap beállítások megvannak, belső hálózatból már megy.

a bonyodalmat az adja, hogy a C7 egy másik router mögött van (digi), ráadásul "switch módban", vagyis a digi router a dhcp szerver (c7-en dhcp letiltva), digi routertöl jövö kábel a c7 egyik lan portjába megy, wan port üres.

egy ötletként próbáltam port forwardingot beállítani a digi routeren, de nem működik, illetve nem látom át teljesen hogy ilyen felállásban hogy kéne.

részletek:
((hogy miért switch mód? a digi router és a c7 között igazából van még egy 8 portos switch, és azt kell megoldani, hogy minden gép lásson minden mást a hálózaton. vannak pc-k a 8portos switch-be dugva kábelen, a c7-be dugva kábelen, a c7 wifin, a digi router wifin, sőt van a 8portos switch után még1 4portos switch (az emeleten), és abba is kábelen, stb. Minden kliensnek a digi router ad ip-t, az összes többi eszköz csak switch-ként üzemel))
(((a c7 konfig felületét a default gateway-nél beállított ip címen érem el, bárhonnan a hálózatból.
-digi router 192.168.2.2; dhcp tartomány 192.168.2.5...200; wifi_digi
-c7: 192.168.2.7; wifi_c7
-4portos switch (egy switch-é butitott WR1043ND) 192.168.2.6; wifi nincs )))

remélem sikerül átlátni a helyzetet, és nagyon köszi a segítséget! :R


footy
(addikt)
Blog

A problema megoldva. 2 routert vettem, mert 2 LTE kapcsolatom van es a masik routeren(ami a teszt alatt ki volt kapcsolva) volt beallitva a DNS.

#7079 Satrafuckar
Ez igy nagyon rossz. Surgosen konszolidalni kellene a halozatot.
Egy minimalis hierarchiat kellene vinni a dologba. Ami L3(routol) az legyen minel feljebb es arra kapcsolodjanak az alacsonyabb szintu eszkozok.
A te esetedben igy elsore azt csinalnam hogy a digi router egyik portjaba bedugni az Archer C7 WAN portjat, a switcheket pedig a C7 LAN portjaiba. A klienseket pedig a switchek portjaiba.
Ha az megvan akkor minden portot forwardolni a digirol a C7 WAN(digi lan) cimere

üzenetek