TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Chosen
(addikt)
Blog

Válaszok ismét félkövérrel:

- Internet lassulást esetleg tapasztaltál? Gondolok itt arra, hogy a bejövő pl. 1GB és utp kábelen direktbe rákötve egy switch en keresztül átlagosan 700-800mbps a dl time. lassuláskor pl. lemegy 100mbps-re de a wireless sebesség is. Nem tapasztaltam ilyet.
- Konfiguráció mentés és visszaállítási funkció van benne? Átpörgettem gyorsan, de nem találtam ilyet.
- Előző ezszközöm D-Link M15 (3-pack) ott tapasztaltam a lebutitások eredményét, illetve azelőtt Tp-Link TL-W1043ND, illetve előtte egy Asus router, ami 5 év után felmondta a szolgálatot, dehasználtam az őskorban Linksys WRT-54G-t is nagyon sokáig.
- kb. milyen DL speed et érsz el a rendszerben, milyen a bejövő sávszélességed? Bejövő elvileg 1Gb, speedtesttel mérve ~800 Mbps, de nehéz tesztelni, mert folyamatos a használat a hálózaton.
- Kb. így néz ki a konfigurációs felület?
https://emulator.tp-link.com/ax50-eu-v1/index.html Nem, ennél sokkal jobban meg van vágva. Ennyi az egész desktopon: [Deco X50 desktop felület] (A network fül csak információk, semmi beállítás. A mobil appban van még néhány setting, de nem sokkal több)

Hezitálok a hagyományos router és a mesh közt, nincs extra igényem, csak stabil és gyors legyen a net. Gondoltam hogy a OneMesh technológiát kihasználva veszek 3 azonos hagyományos routert és azzal építem fel, de nincs szükségem USB slot ra a routerben, ill. nem konfigurálgatnám ha nem muszáj, ebből kifolyólag célszerübb a Deco X50. Ha egy router lefedi a területet, akkor felesleges extra költség egy Deco szvsz. OneMesh-ről jövök, na ott aztán voltak sebesség ingadozások. Fontos tudni, hogy abban a rendszerben router-router összeköttetés nem megy. A OneMeshben router-extender összeköttetés megy csak, annak minden hátrányval. Nincs wired backhaul így iszonyatosan ingadozik a sebesség azoknál az eszközöknél, amik az extenderre kapcsolódnak.

[ Szerkesztve ]

üzenetek