TP-LINK routerek - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


pergabb
(senior tag)

Itt odébb megyek akkor is 600 felett van, de nyilván közvetlen mellette mértem :)
A gép kábelen van, igazából az a fontosabb, csak nem értem miért korlátozza le és hasít rendesen maga a wifi is. Amikor adott eszközt leválasztom és törlöm a hálózatot, majd újra csatlakozok rá, akkor pedig ismét megy rendesen. DFS elméletben nem zavar be, ha azt nézem, hogy újbóli jelszó beírás és kapcsolódás után menni szokott. Az már más kérdés, hogy a házban lecsekkolom ki melyik csatornán és sávszélen van, akkor összedob másokkal, gyorsan odébb is tettem. Viszont nem tudom milyen routert használnak, mert van 3-4, ami abban a pillanatban követ és tök 8 hova állítottam, azok is arra a csatornára másznak át, számomra ez is nonszensz :D értelem szerűen az én méréseim alapján itt ez a legerősebb router a házban, de hogy másoké miért követi az enyém.. wtf kategória. Nyilván 300megabit/s mindenre elég, számítógép meg lanon hozza az 1gigabitet, ami lényegtelen, mert úgy is a legtöbb oldal/program külföldi szeróra csatlakozik, ahogyan a jó kis illegális torrent sem engedi a maxot, 20mb/s-el jön, nagyon max 25 a letöltés (torrent esetén), pedig menne annak a többszöröse is.

#7174cigam külön van a 2.4 és az 5ghz is, az intelligens kapcsolódást offoltam, ott lenne egy név alatt a kettő, természetesen 5ghz-es sávot mértem.
Rajta van kábelen a számítógép, wifin egy iphone 13 pro max, egy mi pad 5, ezeken ki is mértem a csúcs sebességet anno, egy macbook pro m1 max, azzal sem lehetne gond, valamint egy apple watch 7, egyéb dolog semmi.
2.4ghz.en egyébként az iphone tetü lassú, legalább is a többi eszközhöz képest.

üzenetek