TP-Link WR1043ND router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petakpa1
(őstag)

Szeretném hinni, hogy meg oldottam (némi googlizással és olvasással):

1) Startup script így néz ki:
# Put your custom commands here that should be executed once
# the system init finished. By default this file does nothing.
sleep 30
ip neigh replace 192.168.0.101 lladdr aa:bb:cc:dd:ee:ff nud permanent dev br-lan
exit 0
Ahol aa:bb:cc:dd:ee:ff az élesztendő PC-m MAC címe

sleep 30 azért kell, hogy biztosan a boot folyamat végén fusson le az ip neigh replace parancs, akkor amikorra már az ip-tiny csomag is biztosan betöltődött és/vagy arp távla elkészült

ip neigh replcea parancs azért kell, mert ez egyben add és change is, ha nincs még ilyen bejegyzés ARP táblában, akkor létrehozza, ha van akkor megváltoztatja.

2) Ébresztendő PC TCP/IP beállításaiban fixálni kell IP címet, azaz ne DHCP szervertől kérjen ip címet.
Ha jól értem ez azért szükséges, mert az újabb OpenWrt-ben ha kliens kéri IP cím kiosztását DHCP szervertől, akkor ARP tábla azonnal befrissül, felülírja a korábbi ip neigh parancsok által rögzített IP-MAC összrenedeléseket.

Ha a fenti startup scriptel indul TPLink majd kb 1-2 perc múlva bekapcsolom PC-met, is, és PC-ből putty-al csatlakozok TPLink-re és kiadom az ip neigh parancsot, akkor végre PERMANENT-et kapok PC-m IP címére.

Remélem holnapra is így marad, nem frissül semmi miatt ARP tábla, és akkor menni fog végre WOL WAN felül, kettős port FW-on keresztül. Cross fingers, holnap délelőtt próba következik.

Apró szápséghibája ennek a megoldásnak, hogy TPLink Luci felületén a Status/Overview menüben nem listázza PC-met mint DHCP-t bérlő kliens....

üzenetek