Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


rekop
(senior tag)
Blog

BrownB
(tag)
Blog

20 perc alatt megvolt a frissítés. Jöhet a 2.5 és a 3.X ;]


bon
(őstag)

Ha egy cloud key 2 beállításait lementem, majd kikapcsolom és beindítok egy cloud key 2 plus-t és arra visszaállítva a mentés működni fog a hálózat? A cloud key IP címe más lesz.


MasterMark
(titán)

Ha más lesz az IP, akkor set-inform-mal az AP-kat lehet rá kell állítani, hacsak nem DNS nevet használsz.


Varszegig
(veterán)

Revoluttal tényleg sokat lehet fogni. Mi már szétoptimalizáltuk a dolgokat, a cégnek wise számla van, ott akkor veszünk ft-ot, ha épp 410 felett van (mostanában ez nem volt nehéz), magánban meg revolut, ott meg akkor veszek eur-t ha 400 alatt, így ha kell valamit venni, akkor mindig van eur olcsóból. Jól esik, amikor 420-as árfolyamnál veszek valamit euroért, és tudom, hogy azt még 390-ért vettem :) Bár mostanában ilyen már csak az álomban van.


Friczy
(senior tag)

Sürgős segítségre lenne szükségem. Edgerouter5 POE eszközöm úgy néz ki, teljesen megnyekkent. Ha bekapcsolom, a console csatlakozó zöld lepje ég, semmi más nem történik. Reset látszólag nem hatja meg. Lehet a belső USB drive haldokolt meg? Ha igen, akkor hol találok hozzá letölthető image-et, és hogyan kell feltenni rá? Egyszerűen dd-vel Linux alól, vagy partíció is kell?


bon
(őstag)

Nálam ez a táp hibát jelzi, venni kell másik tápot és menni fog a cucc újra. Már kettőt használtam el az évek során. Táp csere meg szerencsére nem nagy összeg.


Friczy
(senior tag)

addig eljutottam, hogy szétszedtem, az USB rendben van, mert Linux alatt be tudtam olvasni a tartalmát (gyorsan le is mentettem). Megnézem a tápot (POE futott rajta, tehát lehet, hogy nem bírta). Nem tudod, mekkora táp kell neki?


Friczy
(senior tag)

A dokisban meg is találtam, esetleg ha van ötleted, hogy hol lehet ilyet kapni, jü lenne.


bon
(őstag)

Nekem még a kisebb változata van (ERLite-3), de innét vettem a tápot:

[link]


rekop
(senior tag)
Blog

Ennek jónak kell lennie.


Friczy
(senior tag)

Köszönöm, ezt rendeltem meg pár perce. Remélem, beválik.


kis.zsolt
(tag)

Na igen, a jó pap is holtig tanul, amit írtál észben tartom :)
...közben megjöttek tegnap reggel a cuccok, és estére be is üzemeltem mindent a Kedves Megrendelőnek. Pöccre indult minden. Imádom az UniFit :)


XENISETE
(kezdő)

Egy kis segítségre lenne szükségem, van egy unifi AP, ami egy Unifi switch portra van kötve, a probléma az hogy időnként megjelennek ismeretlen mac címek, pár percig van fent, forgalmat nem generál, vagy legalábbis 0 mutat a rendszer. Amikor megnézem az előzményeket, ott azt írja hogy nem az AP-ra csatlakoztak, hanem arra a switch portra amire az AP van kötve. Lehet valamit rosszul állítottam be az AP-én? Vagy ez valami anomália? Találkozott már valaki ilyennel?


Protezis
(őstag)
Blog

A kérdés első felére reagálva: én Apple iWatch-csal meg iPhone-nál találkoztam ezzel, azoknál van "Privát Wi-Fi-cím" kapcsoló. Ha kikapcsolod, akkor már normálisan látszik az eszköz.


XENISETE
(kezdő)

Értem mire gondolsz, de nem erről van szó. Ez valami más, már csak azért is mert nem az AP-ra csatlakoznak ezek az ismeretlen eszközök, hanem arra a switch portra, amire kötve van az AP.


bon
(őstag)

Első generációs cloud key controlerre nem indul el, újraindítás nem segít. Magát az eszközt elérem weben felületen és SSH-n keresztül is, mit tudnék vele csinálni, hogy beinduljon és tudjak a rádugott switchen állítani egyet és készítsek egy új mentés is. Éppen cserélném Gen2-es cloud key re.


bon
(őstag)

Na már haladás, mert belépve HTTP Status 404 – Not Found-ot ír a controlerre kattintva. Ha jól értem a Mongo adatbázison kéne valami purge-t futtatni.


Friczy
(senior tag)

Úgy néz ki, nem tápegység, valami más gond. Az újjal se megy :( Előástam régi serial kábelt, arra sem moccan meg.


Friczy
(senior tag)

Adott egy USW8-60W switch, és egy Nanostation Loco AC. A specifikáció szerint a Nanostation a 802.3af Alternative A (Pairs 1, 2+; 3, 6 Return) és a 24V Passive PoE (Pairs 4, 5+; 7, 8 Return) módokat ismeri. A switch szintén tudja a 802.3af POE-t, mégse indul el a Nanostation, ha rákötöm (5-ös port). Jelenleg egy Unifi AP LR van a switches, ami kevesebb, mint 4W-ot fogyaszt. Kéne ennek rendesen működni? Merre érdemes keresni a hibát?
(eddig az edgerouter hajtotta meg probléma nélkül, csak az elhalálozott, és nem szeretnék tápfeladót használni, ha nem muszáj)

üzenetek