Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


gerokrisz
(tag)

Várj. Ha jól értem akkor kimondottan csak egy oldallal van gond? Mert tényleg nem hiszem hogy az eszköz lenne a rossz. Mivel ha valami HTTPS-en tökéletesen megy, és akár a sima prohardver, pcworld vagy bármi oldal is szépen fut, az az ötlet fel sem merült hogy az alkalmazás lehet rossz? Vagy a linksys-ben van valami olyan lekezelés ami hagyja hogy rendben menjenek a dolgok? Mert tényleg elég érdekes a hiba. Majd jelezd mire jutottál illetve mikor lehetne ránézni.


pbalintka
(csendes tag)

Az EdgeMAX-ban van Packet Capture, én lehet avval kezdeném. Meg kell nézni, hogy milyen url-el kommunikál az a progi meg milyen portokon. Az is lehet, hogy több porton jön(ne) vissza a kommunikáció, minden kliensnek egy-egy. Az se kizárt, hogy a szerver amiről indítod, upnp-n keresztül nyitogatta a portokat és ezért ment. EdgeMax-ba meg default ki van kapcsolva az upnp.

Csak ötletelek, remélem sikerül megoldani a problémádat.


Timer
(addikt)

Szia!

Az UPNP-t bekapcsoltam korábban, látszólag - lekérve CLI-ből a használati statisztikát - semmi sem szólította harcba. A Packet Capture-t használtam, de akkora az adatmennyiség, hogy elvesztettem a fát az erdőben...

[ Szerkesztve ]


Soma01
(veterán)

Sziasztok!

Van itt valakinek EdgeRouter X routere? Szeretném tudni, hogy VPN kapcsolattal mekkora sebességet tud. Valamilyen titkosítással és ő legyen a szerver. Nem tudom mik választhatóak a routeren belül. OpenVPN is jó lenne.


Mr Bond 007
(őstag)

Gondolom már nem aktuális a kérdés, de most találtam meg a topikot, és hátha másnak is felmerülne:

Tudtommal az Edgerouter X vpn-el csak 40Mbit környékét tud. (kb semmit se tud hardveresen gyorsítani, ellenben az edgerouter lite-al ami majdnem mindent tud offloadolni, ezért hiába gyengébb a cpu-ja, teljesítményben lehagyja az X-et meg az otthoni routerek 90%-át is)
Az edgerouter lite hardveresen is tudja gyorsítani a vpn-t, ha jól rémlik 110mbit környékét tud.
Az edgerouter pro meg ha jól rémlik 880Mbit-et is tud. (screenshoton láttam, sajnos nincs ilyenem :N )

[ Szerkesztve ]


Timer
(addikt)

Nekem van, sajnos. Fentebb részletezem, mi a gond, ha profi vagy Ubiban, megköszönném, ha adnál néhány tippet!


Mr Bond 007
(őstag)

Bakker! Azt hittem közben megoldódott csak nem írtál ide vissza!

Próbáld meg az ubi hivatalos fórumán! KATT

Ott fent vannak a mérnökök is akik csinálják a cuccokat meg írják a firmware-t. (a nevük mellett ubnt logó van)
Rengeteget lehet tanulni, mindenki nagyon segítőkész a másikkal, szóval nagyon jó a közösség.
Mivel a cég nem tart fent telefonos helpdesket, ezért ott adnak supportot. Általában pár perc alatt oda bök valaki valamit. Érdemes felnyomni a config fileod tartalmát is (csak ne felejtsd el a külső ip címedet kivenni :) ) Valaki átfut rajta és mond rá valamit mi a gond. Max 1 nap és reagálni szoktak.

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Valami fejlemény?

[ Szerkesztve ]


Timer
(addikt)

Szia!

Egyelőre nincs, próbálom összeszedni az alap szituáció leírását, de csekély angol tudással ez is kihívás...


Mr Bond 007
(őstag)

Érdemes csinálni egy képet a topológiáról! Jó támpont ha szétnézel a fórumban mások hogy csinálják. Így már könnyebb elmondani mi hogy merre és mi nem klappol, mint szöveggel leírni az egészet.
Azoknak is könnyebb lesz így átlátni akik segítenének.

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Kijött az 1.8.0 Edge Os.
Letöltési linkek és a változások listája: KATT

[ Szerkesztve ]


Timer
(addikt)

Ez az utolsó mentsváram, mert a hivatalos fórumon eddig semmi használhatót nem írtak a problémámra.

KATT


Mr Bond 007
(őstag)

Gyorsan túrd fel, hátha megoldja! Volt már ilyen nem 1x hogy valakinek gyíkja volt és az újabb fw megoldotta.

Egyébként biztos hogy segítenek, csak nekik is utána kell nézni mi lehet a baj. Nem láttam még olyat hogy valakit szószban hagytak volna. Csak türelem!


Timer
(addikt)

Én türelmes vagyok, csak a megbízó töri le fejben a karom, hogy 3 hónapja (!) a régi, eddig backupként porosodó RV082-n szalad az egész vállalat, miközben az aranyárú EdgePro használhatatlan. Egy picit nehezen érti meg, hogy nem tudom / lehet beállítani. Hála az égnek, a lassan 20-30 órára rúgó helyszíni mókázás legalább arról meggyőzte, hogy nem az én szándékaimban keresendő a hiba.


Mr Bond 007
(őstag)

Azért nem lenne ez 3 hónap ha már az elején felveszed velük a kapcsolatot.


Timer
(addikt)

Ebben igazad van. Sokáig én is arra gyanakodtam, hogy valami beállításom rossz, ezért átnézettem néhány hálózatos kollégával ,de végül senki nem talált semmi érdemlegest.

A linken Te is láthatod a konfigot, megköszönném, ha ránéznél. Szerintem bot egyszerű, és ez csak szimplább lett a próbák során.

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Szívesen segítenék, de annyira sajnos nem vagyok penge ebben. Magamnak is csak 1-2 dolgot kellett piszkálni cli-ben azokat meg konkrétan ki kerestem hogy kell. Komplett konfigot nem csináltam soha.


Mr Bond 007
(őstag)

Írtam privátot hogy ne ide offoljunk.


Timer
(addikt)

Csak hogy más is értesüljön és okuljon, aki olvassa a topikot.

Az 1.8 firmware feltöltésével az alap probléma egyetlen csapásra megszűnt, azaz nincs többé time out, az eddig problémás oldal minden zokszó nélkül fut. Cserébe, más fronton elsz@ródott a helyzet, így még mindig nem végeztem a problémával.

Az alap szituáció az, hogy 2 WAN-nal konfigurálnám be az eszközt, amelyből az elsődleges egy DIGI optika, fix IP-vel, a másodlagos pedig kizárólag fail-over szerepkörben egy Telekom ADSL, szintén fix IP-vel. Na már most, 1.7-es firmware-rel mindkét kapcsolat kifogástalanul üzemelt, ment a fail-over, 3 ping kieséssel váltott a kapcsolatok között, cserébe az a rohadalomTimoCom weboldal folyamatosan elszállt időtúllépéssel.

1.8-cal az időtúllépés megoldódott, de az ADSL kapcsolatot egyszerűen nem tudom beállítani az Edge-n, és már a hajamat kitéptem, konkrétan emiatt. Ugyanúgy a "legacy" load balance varázslót használom, a hitelesítő adatok változatlanok és élnek (az RV082 simán csatlakozik), az Edge mégsem tárcsáz be. Az 1.7 alatti beállításokról van feljegyzés, azonos minden a mostaniakkal. Telekom persze nem tud tanácsot adni az Edge-hez, de érdemben nem is kellene, hiszen korábban zokszó nélkül működött a rendszer.

Ötlet? Ledokumentálom a hibát a hivatalos Edge fórumba is, hátha Ubiéknál van ötlet.

(Mindenesetre, zárójelben jegyzem meg, hogy vélhetően kétszer vettem EdgeRoutert életemben, először, és utoljára. Elmennek ezek a pics@ba, hogy a régi build miatt szívtam 1 hibával, amit az új build ugyan orvosol, de hoz helyette egy másikat. És hol vagyunk még attól, hogy majd LB fail overrel, HIBÁTLANUL működjön az eszköz???)

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Hát ez tényleg szívás így. :( Amúgy ha csak 2 wan meg 1 lan kell miért nem lite-ot vettél?
Csak azért kérdem mert elég overkillnek tűnik erre. Meg hát az ára is nagyságrendekkel több.

[ Szerkesztve ]

üzenetek