Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Mr Bond 007
(őstag)

Ha még van lelki energiád én csinálnék egy full resetet( a gommbal) és 0-ról konfigolnám fel ha esetleg még nem csináltad meg mióta fent van az 1.8-as fw. Hátha csak valami el van konfigolva és a beállító varázsló nem állította alapra.


Timer
(addikt)

Igen, overkill, de vállalatról beszélünk, ide nem tervezehet az ember úgy, hogy holnap lecserélem, ha gyenge lesz. Emellett már most 30 darab 1080p kamerát üzemeltetnek 0/24-ben, ráadásul várható, hogy gigabites lesz az elsődleges WAN 1 éven belül, stb... Ráadásul, volt itt már beüzemelve előttem egy Cisco 2901 is, na, az árát nézve az volt a durva túllövés...

Reset gomb szerintem nincs rajta, vagy ha van, akkor jól körbenéztem ;] , de az 1 WAN-os tesztnap után visszaállítottam default-ra, és onnan kezdtem el újrakonfigolni. Tegnap este már nem volt erőm, hogy megpróbáljam single WAN-ként belőni az ADSL-t, de hogy őszinte legyek, nem is akarom szívatni magam vele. A timeout-os problémánál is vagy 15-ször újrakonfigoltam ilyen ,olyan beállításokkal, majd a végén kiderült, hogy a firmware volt hulladék. Szerintem most is ez lesz. Lejegyzetelt, szkrínsátolt beállításokat konfiguráltam fel, amivel egyszer már ugyanez az eszköz ugyanezzel a modemmel működött.

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Power led alatt van a reset gomb. Én már csakazért is megpróbálnám 1.6-os fw-el. Ha úgy is xar akkor vissza gari vagy mehet hapróra. De előtte még írnék egy picit keményebb (de azért kultúrált) hangnemű postot a topikjába ubnt fórumon. Volt már hogy ennek hatására kicsit összekapták magukat és megoldották.

[ Szerkesztve ]


Timer
(addikt)

"Power led alatt van a reset gomb"

Bakker, tényleg. Na, majd rápróbálok, bár nem tudom, érdemben van-e különbség ahhoz képest, mint hogy letúrtam default config-ra mindent.


pschio
(őstag)

Én is EdgeRouter Lite tulajdonos lettem.

Ezres Digivel viszont csak 120/120-at mérek a CPU meg százon kimaxolva fut. Hogyan tudnám kimaxolni a témát?


gerokrisz
(tag)

Konfig fában keresd meg a PPPoE Offload engedélyezést. Utána már hasítani fog :)


pschio
(őstag)

Így jó? Utána kell csináljak valamit? Mert a sebességem nem változott.


pschio
(őstag)

Közben el is tűnt a beállításom... Ha CLI-ben adom ki a parancsot, akkor meg invalid command.


gerokrisz
(tag)

Igen, ott. Alul preview gomb majd confirm gomb.
Akkor elvileg aktiválja :)


Mr Bond 007
(őstag)

Grafikus felületen is be tudod állítani. Config tree-nél ki keresed az ipv4 offloadot, és be kell írni hogy enable majd accept.

szerk: Ja közben látom már megtaláltad. Csak acceptet kell nyomni (mindegyiknél egyenként ha több is kell) ha pedig nem emelkedik a sebesség akkor restartold a routert!

[ Szerkesztve ]


pschio
(őstag)

Így mindjárt más! :D


Mr Bond 007
(őstag)

És a legjobb hogy 4-5%-ra ugrál a router cpu terhelése ezalatt. :)


Timer
(addikt)

Az igen!


pschio
(őstag)

Ez még semmi. Az irodában olyan reszponzív lett a web meg minden egyéb, hogy leírhatatlan. Össze sem lehet hasonlítani egy TP-LINK-el vagy hasonlóval. Itthonról az RDP meg az FTP is iszonyat nagyot gyorsult válaszadásban na meg sebességben is. :D


kraftxld
(nagyúr)
Blog

1.8.5 alpha elég sok okossággal: [link]


Timer
(addikt)

"Hardware NAT" for the ER-X platform".

Ez érdekes lehet. éppen azon tűnődtem, hogy itthonra ErX, vagy ErLite legyen, de ez lehet, hogy eldönti a kérdést. Igazából eddig is csak a forgalom analitika szólt a nagytesó mellett, amit az erX elvileg nem tud DPI szintjén.

Kraft, van tapasztalatod bármelyikkel? 50/50-et elbír a kisebb, vagy mindenképpen a nagyobb kell?

Más. A hálózatok topikban feltettem egy kérdést, de lehet, hogy ide kellett volna, bár nem specifikus a probléma. Találkoztál már ilyesmivel?

KATT

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Van még azért jó pár dolog amit az x nem tud. Pl a pppoe kapcsolat is letérdelteti. (digis netnél rögtön kellemetlen tud lenni)
50/50-et azért elvileg röhögve el kell bírnia, de annyival nem olcsóbb amennyivel többet bír a Lite, és persze az időtállósága se lesz sok ha emelkedne a sávszél.

kraftxld: Mehh! Ott vagyok a 2. post végén. Valamit reportoltam, csak már nem tudom mit. :B

Egyébként nem szokás ubiéknál .5-ös verziókat kiadni. Van mit javítaniuk, de reméljük nem lesz ebből rendszer ezek után..

[ Szerkesztve ]


Timer
(addikt)

Értem. Kicsit kevés nekem a port a Lite-on, mert menne rá rögtön a hálózat direktbe, szintén direktbe egy UAP, plusz egy NAS.

Hogy érted azt, hogy letérdelteti a pppoe? A privát netemnél mondjuk a DIGI egy modemből jön le, DHCP-t kap a WAN port, és ennyi.Ugyanakkor, várható optika is, ott nem tudom, hoznak-e saját végponti eszközt.


Mr Bond 007
(őstag)

Lite-nak kell egy switch is ha több cuccot tennél rá ugyanarra az alhálózatra. Elég oda egy sima nem menedzselhető switch is. Az hogy hány portos legyen azt te tudod annak függvényében hogy a jövőben kellhet-e több. (nem nagy összeg egy gigabites switch)
Viszont arra is érdemes gondolni hogy ha egy combosabb nas lesz beépítve és sok kliens lóg majd rajta akkor kellhet majd link aggregation (össze csatolja a lan portokat így akár 4 gigabites elérés is lehet majd a nas irányába értelemszerűen 4 lan port felhasználásával. De itt már menedzselhető switch is kell ami ezt támogatja.) Érdemes ezeket most átgondolni nehogy a közeljövőben hardvert kelljen cserélni mert alul lett méretezve.

[ Szerkesztve ]


Mr Bond 007
(őstag)

Hogy érted azt, hogy letérdelteti a pppoe?

65. postban itt fentebb a gigabites netből 120/120 jött át amíg nem lett bekapcsolva a hardveres pppoe gyorsítás.
Addig csak a processzor nyers ereje csinált mindent. Az edgerouter x cpu-ja bár erősebb valamivel mégsincs benne pppoe hardveres gyorsítás ezért kb 150-200Mbit-ig lesz képes routeolni egy pppoe-s netet. Míg a lite teljes gigabitet is áttol gond nélkül. Ezért nem látom értelmét az X-nek mert azt a pár ezret sokkal jobban megéri kifizetni a Lite-ért.

[ Szerkesztve ]

üzenetek