Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kleinguru
(addikt)

Milyen alternatívája van? Nálam épp működik. Sima gen2 nem kapható és iszonyat drága. Gen 2 plus még drágább. Sima USG 8-as poe switch 3db flex mini és 3db ap miatt feleslegesnek éreznék többet.


rjy08
(tag)

Köszi,
Én is így gondoltam, de balfék voltam sajnos.
Most ssh-n firmware frissítést csinálok, aztán visszaállítom a mentést.
Melyik verzió a legstabilabb szerinted/szerintetek, amivel még megy?
Az 1.1.13-asban lévő 6.0.45 tavaly januári, attól azért jó lenne frissebbet használni.


Protezis
(őstag)
Blog

"Milyen alternatívája van?" - Dockerben/VM-ben futtatni a controllert?! Mi az oka, amiért az nem alternatíva? Persze, kell hozzá hw (NAS, szerver gép), de akár egy RPI-n is elfut.


vicze1
(félisten)

Ubiquiti jelenleg mindenkit arra tol, hogy integrált controller használjon, valamilyen Dream termék formájában.Használhatod a mobil appot ha csak AP-hoz kell, de egy teljes Unifi stack az hivatalosan vagy CK Gen2 Plus vagy Unifi Cloud (egyéb 3rd party) vagy saját VM controllerrel.
Egy normális céges környezetben nyilván csak az első kettő alternatíva a support miatt, amennyiben multisite kell.


rjy08
(tag)

1.1.19 firmware frissítést csináltam SSH-n, mondván abban 6.0.45-ös controller verzió van.
Csak hogy ez a firmware már nem cseréli le a meglévőt...tehát fent hagyja a sérült 7.2.95-öt.
UCK beállításai közt próbáltam a restore résznél visszatölteni a controller telepítőt. Látszólag megcsinálja, azt az üzenetet adja vissza hogy sikerült. Gyakorlatilag nem csinál semmit.
Kérhetek még ötletet, tanácsot, mit próbáljak?
Van olyan opció, hogy mégis csak cserélje le a firmware telepítésekor a controllert is?


vicze1
(félisten)

Hard rest-et csináltál, hogy visszaálljon gyári állapotra?


kleinguru
(addikt)

Alapvetően a gyári megoldást preferálnám, mert az működik (általában). Dedikált eszköz csak erre van.

Alapból nason futott docker alatt. Nyűg volt frissíteni annó. Már a nas sem megy, csak amikor kell (rezsi költségek). RPI melyik verziója lenne ajánlott és milyen kényelmetlenséggel jár azt használni, illetve milyen előnyökkel járni az UCK gen1-hez képest?


DJ. Ru$y
(nagyúr)
Blog

Mivel nem túrod minden nap, és ugye ő csak kontroller, ezért nekem nem gáz, hogy lassú, ha működik minden úgysem matatod gondolom te sem. Backupot tegyél vissza, ha van, és lépésenként kell frissíteni, ezt én is majdnem benyeltam mikor csináltam, most hirtelen nem találom az Ubi fórum posztot, de 6.0-ról 7-re minimum +1 lépcső van közte, talán 6.5 vagy ilyesmi volt.


DJ. Ru$y
(nagyúr)
Blog

Normális céges környezetben a VM miért nem alternatíva? Céges környezetben használunk VM controllert, ráadásul nem is egy site-tal... :U


vicze1
(félisten)

Attól függően mi a mérték, VM(Supportált OS költsége alatta), a backup, a fenntartás több mint a felhős megoldások, nem sok racionalitása van általánosan.
Ugye a frissítésekkel rendszeresen van probléma az OS-ben lévő csomagok és a Controller által igényeltekkel.
De mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik. :)

Én személy szerint egy mikrócégen kívül a Deam cuccoknak se látom értemét, a multisite hiánya teljesen értelmetlenné teszi.


rekop
(senior tag)
Blog

U6-Enterprise bemutató/teszt


Protezis
(őstag)
Blog

A kérdésedre nem tudom a választ. Synology NAS-on fut a controller nálam, csak tudok az RPI-s megoldásról. A cloudkey árát összevetve a NAS fogyasztással nem valós alternatíva az utóbbi?


Multibit
(veterán)

Nálam Synology NAS-on fut a kontroller. Nem dockerben. A NAS nem megy 7/24-ben. Semmi gondom ezzel a felállással. Nem égetnék pénzt kontroller hardverre.

[ Szerkesztve ]


kleinguru
(addikt)

Szóba jöhetne, de van uck gen1 :R Még nem volt, addig a nason futott dockerben. Használtan 15K-ért memóriakártyával meg tudtam venni anno.


bekes.andras
(tag)

Sziasztok!

Gondoltam rendbe rakom a routerem (EDGEROUTER4), és nyomok rajta egy factory resetet, majd beállítok mindent. Az első furcsaság, hogy webes felületről nem lehet beállítani a DDNS noip szolgáltatást, mert mindig other-re ugrik az interface, CLI-ből felülbírálható, de, ha módosítok a webes felületen ismét ez lesz. Több host hozzáadás pedig nem látszik a webes beállításoknál, csak a config tree-ben. Mellesleg nem tűnik úgy, mintha frissítette volna a hostokat... A másik a VPN kapcsolat beállítása, csak localba működik, kívülről nem. Van valami utalás arra, hogy alapban az eth0-n nincs dns natolás, de elvesztem. Tudna valaki valami hasznos ötletet mondani erre? Pár napja van nálam egy Mikrotik hAP2... Én eddig azt hittem az Ubiquiti konfigurálható szabadon. :D


golya87
(őstag)

Aki esetleg nem figyelteti, van U6Pro raktáron.
Meglepő módon egyszerre jött a sajátjuktól és a UI notify-tól levél.


JoceeHunt
(őstag)

A napokban arra lettem figyelmes, hogy sem az én telefonom, sem pedig páromén nem tölt be az AppleStore a wifi hálózaton. Ahogy kikapcsoljuk az iPhone-okon a wifiket, azonnal megy mobilnetről és betölt.
Mivel mindkét telón azonos a probléma és csak az otthoni wifi hálózaton (munkahelyen nem), így arra tudok gondolni, hogy az unifi rendszere blokkolja. Van esetleg valakinek ötlete mit keressek a beállításokban?


szpeti40
(addikt)
Blog

Milyen dns szervert használsz?


JoceeHunt
(őstag)

Hát ezzel a kérdéssel most megfogtál.
Telekom internet, nálam meg a normál 192.168.x.x


rekop
(senior tag)
Blog

How to Setup DDNS on a Ubiquiti Edge Router
Az interfésznél azt kell választani, amelyik a publikus IP-vel rendelkezik. De ennyi információból, amit megadtál, nehéz megmondani távolról, hogy mi lehet a hiba.

[ Szerkesztve ]

üzenetek