Ubiquiti hálózati eszközök - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


DJ. Ru$y
(félisten)

Elméletben 100m-ig jó vagy PoE-val, én inkább a kábel minőségére, kötési hibára, kötési sorrendre gyanakodnék.

Ha közbeiktatsz egy nem PoE-s switchet, ami nem Passthrough, akkor nem lesz PoE-d, csak külön feladóval.


schferenc77
(aktív tag)

kötési hibát és sorrend cserét a sima kábelteszter kimutat nem? A minőséget nem tudom, sima cat5e...
Elég nehéz volt lekábelezni szépen, nem szívesen bontanám ki/meg :-(
Még az jutott eszembe, hogy veszek 50m készre szerelt kábelt, és simán rádugom az AP-t, ha azzal is baja van, akkor a kábel hossza lesz a baja....


DJ. Ru$y
(félisten)

Igen, szakadt vagy szálcserét "jelez".

Az FE azt jelenti ugye, hogy 100 Mb/s-es kapcsolat van csak az AP és a switch között... Tuti Cat5e és nem csak sima Cat5? Valami nem oké a kábellel, ez szinte 90%... Ugye B kötést használtál és nem A-t? (Narancspárral kezdesz akkor A.)


tothbe
(addikt)

A "B" vagy "A" az kb tökmindegy, ha mindkét felét ugyanazzal a módszerrel csinálod. Viszont az fontos, hogy az egyiknek tényleg feleljen meg, főleg POE esetén.
amúgy én is arra gyanakszom, hogy CAT 5 kábelt használt vagy valahol mégsem jó a sorrend, és bár a kötés sikerült, de nem tudja az összes érpárt rendesen használni a rendszer.
@schferenc77: tuti, hogy minkét oldalon 1-8-ig ment az a teszter végig? és tuti, hogy cat5e az a kábel?

[ Szerkesztve ]


vicze
(félisten)

Pár ötlet.
Esetleg nem megy a kábel áramkábel mellett? Ha nem árnyékolt a kábel, bizonyos estekben okozhat problémát az interferencia.
Esetleg nagyon nagyon gyenge minőségű AEW18 vagy kisebb átmérőjű sodort kábel esetén talán lehet hosszabb távon probléma, erre általánosan kicsi esélyt látok.
Esetleg, ha nem sodort szálas a kábel akkor lehet benne olyan szakadás aminél még érintkezik de nem minding, és pl. teszteléskor OK, de beüzemeléskor néha szakadozik.

Az utolsót le tudod tesztelni, ha rádugsz egy PC-t és csinálsz egy ping tesztet, hogy van-e veszett csomag, illetve ott látod, hogy PoE nélkül Gbit-et kap-e egyáltalán.

Nekem 2 ilyen bekötésem van, ahol 100MBit és Gbit között váltogat, van amikor hetekig jó, és mai napig nem tudtam kitalálni pontosan hol a gond, tuti valami érintkezés, de hogy hol... Nincs kritikus helyen úgyhogy lusta vagyok utána járni. Volt egy AP-hoz menő kábel, amit konkrétan újra kellett húzni, mert a cibálás közben megtört, szerencsére a leghosszabb és legszarabb volt. :P

[ Szerkesztve ]


Egon
(nagyúr)
Blog

99%-ban a csatlakozónál van gond, láttam már ilyet. Vagy ha nagyon gagyi (nem full réz, hanem réz bevonatú) a kábel, illetve ilyen hossznál még bejön az árnyékolás kérdése.


vicze
(félisten)

LOL, azt el is felejtettem, hogy van nem rész kábel is. :(


schferenc77
(aktív tag)

tuti, hogy kábel/csatlakozó gond. Ugyanazt az AP-t rádugtam egy gyári 35 méteres kábelre, egyből, tökéletesen elindul, fogyasztása 3,97W, és minden zöld.
Most jön a nehezebb falat, régi kábelt újrakrimpelni, ha nem oldja meg, akkor lehúzom a földszintre a 35 méteres gyári kábelt, de a régi én ki nem szedem, az biztos :-)


DJ. Ru$y
(félisten)

17000 Ft / 305m "legjobb" CCA kábel. :C ;]


tothbe
(addikt)

Pedig a régivel nem is olyan macerás behúzni az újat. Persze helyfüggő, de általában működik.


DJ. Ru$y
(félisten)

Pont most jött szembe egy kép egy csoportban, ha már erről volt szó. Amikor nem veszed észre, hogy gyári hibás, vagy szállítás közben kiesett az egyik érintkező, felkrimpeled, megnézed minden ér végig ér aztán bedugod és csak 100 Mb/s. :DDD

[ Szerkesztve ]


schferenc77
(aktív tag)

Na, megoldódott végre, kábel hiba volt. A 3-4-es érpárral volt valami, mindkét végét újrakrimpeltem, és láss csodát, összeállít szépen gigabiten, és stabilan.
Az az érdekes, hogy a köclsön kapott kábelteszterrel nem mutatott hibát, amit most vettem, az meg egyből kiköpte, hol a hiba.


bon
(őstag)

Megszüntették a unifi.ui.com oldalon az első generációs cloud key-ek távoli elérhetőségét? Nem látom egyik régi eszközöket se, pedig több is van és tuti mennek.


bon
(őstag)

oh, akkor vetetnem kell második generációt. örülni fognak.


kleinguru
(addikt)

Milyen hátrányai lehetnek, ha még használom, használnám?

Alapvetően nem szokott riasztani, ha elmegy a net otthon. Csak akkor kapok applikációba értesítést, ha van újabb fw az egyes eszközökhöz. Diagnosztikai céllal használom többnyire, hogy mennyi a link sebesség, firmware frissítés, és hogy ellenőrizzem, hogy a szolgáltatóval van a baj, vagy lokálisan (miért nincs internet).


vicze
(félisten)

Nem kap több controller frissítést, esetleg az eszközök FW-je nem fog frissülni automatikusan X idő után ha az adott controller már nem lesz támogatva, de az még eltarthat egy darabig(akár évek).
Meg ami bon-t érinti, hogy a CK1 már nem támogatott a ui.com-on mert ott a legújabb controller fut.


rekop
(senior tag)
Blog

U6+ és U6+LR unboxing és bemutató.


DJ. Ru$y
(félisten)

Értem én, hogy ők partnerek stb, de ezt elvileg nem lehetne nekik sem amíg EA a cucc nem?

Nem rosszból, csak kérdezem.


vicze
(félisten)

Én is ezen gondolkodtam, mások még redditre se mernek képet felrakni.

üzenetek