Makett, makettezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


aradebil2
(senior tag)

Ne a személyemmel, hanem az állításaimmal, érveimmel vitatkozz kérlek. Amit leírtam az igaz marad attól függetlenül, hogy én is összeraktam-e a 60 éves csálé, sorjás Revell hajót, vagy sem, teljesen irreleváns. Egyébként nem raktam össze 60 éves makettet, az első gagyi makettem egy Heller F-15A volt (ami egy pozitiv panelvonalas 50 éves Airfix rebox volt), utána már a makettinfo-ról tanultam az ipart. Majd néhány éve ismét újra, de már a scalemates segítségével. És kihasználva a technika fejlődését, hogy bármikor megnézhetem és elolvashatom nem egy "grandmaster", hanem több 10-100 ember véleményét egy kitről, és az alapján el tudom dönteni hogy mi az ajánlott, és mi nem.
Most már tényleg befejeztem, mert habzik a topic.

[ Szerkesztve ]


aradebil2
(senior tag)

Makettgyártók osztályzása SpruesNBrews szerint


Szabi®
(addikt)

Milyen érveid ? :D Hogy nem fogadod el, hogy valaki valamit nem dicsér ? Nézd már meg a topikokban a hozzászólásaidat . . .
Te marhára el vagy tájolva, ennek a topikban a kész makettekről, ötletekről, technikákról kellene szólnia, nem süketelésekről nehéz személyiségű emberekkel . . . Te már két éve is belém álltál, mert mertem kérdezni a figura festésről, "- merthogy az nem ide tartozik" . . Jött a nem túl értelmes válasz. Sztem el kellene döntened hogy mit szeretnél itt, mert én biztos nem azért írok egy ilyen szakmai* helyre, hogy tr@llokkal kínlódjak, azt megtarthatnád a környezetedben lévőknek.
Sztem hanyagoljuk egymást jó ? Egyébként sem vagy hiteles számomra, mert úgy osztod az észt, hogy lehet egy kinderfigurát nem raktál még össze, de viszont véleményed az nagyon van. . .

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]


Szabi®
(addikt)

Az egyik tankra már írtad 2 éve hogy alakul, csak akkor innen a kép valamiért lement. :)

Természetesen vannak a mostaniakról is képek, a Schwimmwagen amit felraktam 4-5 hónapos, azóta lett még 3 komplett dioráma, összesen 7-8 olyan szintű dioráma van, mint a Schwimmwagen, csakhogy azok közül lesz amivel akarok majd versenyre indulni.

Ezeket meg megsajnáltam, hogy csak így magukban sínylődnek félkészen. Én úgy csináltam 3 éve, hogy black friday-kor összevásároltam 8-10 kit-et és elkezdtem ezt az egészet, meg szaklapokból tanulgattam, mert sajnos a közelben nem volt mód, hogy másoktól élőben lássak technikákat.
Jelenleg egy Italeri 6524 LCVP with US Infantry 1:35-ön dolgozom, nah aki szeret figurázni, annak ebben a kitben van 25 gyalogsági , mindnen részlettel megáldva, mert egy nagyon jó kis szett. Ha értelmes formában lesz, erről rakok fel képeket. :)


Remus389
(veterán)
Blog

Én jövök megint egy makettel, nem pedig tankkal, úgy értettem és az lett a Lancaster, de írtam is hogy megcsúsztam a dologgal.

Amúgy visszanézve a régi hozzászólásokat, úgy tűnik csak a google fotó ami kiállja az idő próbáját.

Képeket mindig szívesen látunk.


Szabi®
(addikt)

Sajnos azért itt nincs nagy élet, csak ha vitázni kell. ;]
Jobb lenne ez a topik ha mindenki megosztaná min ügyködik, vagy mivel lett kész, de nincs nagy tolongás sajnos itt. Kár érte mert lehetne ez jó kis hely is. Én egyébként akik most vágnak ebbe az egészbe bele, azoknak ennek az úriembernek a munkásságát nagyon tudom ajánlani, elképesztően részletekbe menően magyaráz el mindent, folyamatokat, mit miután, mivel, mikor, és mennyi ideig. Elképesztően sok hasznos videója van, magyar megfelelője/alternatívája nincs is, sem követőkben, sem tartalmilag. Hátha valaki most jön, és ráakad így. :)

[ Szerkesztve ]


Alg
(veterán)
Blog

Most már csak azért is nagyon elgondolkodtam azon a Revell 1:32-es FW190-n, 35% akcióban... elvagyok én egy ilyen sz@rral is egész télen ;] :P

Bár ott van a szekrényben az Eduard-féle Fw190A-8 is 1:48-ban, fotómaratással, maszkokkal, minden lópikulával (nem merek nekikezdeni, kevés vagyok hozzá)... meg az Airfix Meteor... meg a bagóért vett szarRevell 1:48 Mossie (megnéztem a címkét, 9EUR volt a Modelbau Messén, na ez pont az a tökéletes gyakorló makett kit). Meg a félkész Gabresky Jug (P-47D), amivel kicsit elakadtam évekkel ezelőtt és nem volt kedvem újra nekifutni :U

Még a végén nekiállok annak a Mossie-nak, meglátjuk mennyit kell majd szenvedni az illeszkedéssel. :P

[ Szerkesztve ]


Remus389
(veterán)
Blog

Kár érte mert lehetne ez jó kis hely is.

Pár napja regisztráltam a makettinfo-ra, de nagyon gagyi helynek tűnik, nem szeretem.
Olyan mintha legutóbb a 1999-ben fejlesztettek volna utoljára a weboldalon.
Nagyon gagyi, ez még attól is jobb, de csak az embereken múlik.

Magyar nyelvű makettező fórumról, ami elfogadható nem nagyon tudok.

Hát vagy regisztrálsz a Britmodeller-re, az jó hely, de akkor angolul kell tolni.


Szabi®
(addikt)

Pedig te szarRevellel is kezdted . . . 6 éve ;] Én a helyedben egyébként nekilátnék a fotómaratásos kit-nek, mert az életben nem tanulod meg a photo etch hengerelését,hajlítását, gördítését, derékszögezését stb. stb. ezekkel a gyenge készletekkel. És ha nem is sikerül, de már látni fogod mi nem ment, és nem milliókat buksz rajta, viszont legközelebb jobban fog menni, mindig jobban fog menni. :)

#1650 Remus389 igen, az tényleg szörnyű és elavult is, a technikákról nem is beszélve, 700-szor átmosnak-visszamosnak valamit, pedig elég lenne kétszer is . . , , én reditten, és pár külföldi csoportban vagyok benne, azokban jobb az élet, meg nagyobb a tudásmegosztás is.


anubys1984
(aktív tag)

Sikerült befejeznem az első makettemet.
Kezdésnek ideálisnak találtam, sem ragasztani, sem festeni nem kellett, az összepattintgatás mellett csak minimális matricázás volt vele. Jó érzés volt összerakni, elképesztően precíz a cucc, viszont kissé túl hamar ért véget az élmény, tényleg alig pár óra alatt össze lehetett dobni.
A következő lépés majd ez lesz:
https://www.modellfutar.hu/Revell-Model-Set-Black-Pearl-Pirate-Ship-makett

Ha már úgyis annyit volt mostanában emlegetve a Revell. :DDD


pamesz
(tag)

Sziasztok! Karácsonyi ajándéknak Gundam makettet szeretnék venni ismerősömnek. Láttam tavaly thevr videóját, onnan az ötlet. Magyarországon honnan érdemes rendelni? Illetve melyik az ami nem pár órás, mint az előző hozzászólóé, hanem elvesz az ember idejéből egy két napot?


Szabi®
(addikt)

Itt nézz szét sztem, ár szerint tudod szűrni, nagyjából az árral egynesen arányos a kit részletessége, mérete. Nyilván a legolcsóbb készlet nem sok elemből áll, és nem is túl nagy. Ez az összes makettre igaz.


pamesz
(tag)

Köszönöm a gyors választ! Szétnézek, majd rendelek egyet, aztán lehet magamnak is :)


Szabi®
(addikt)

:R

Magadnak is Gundam lesz ?


pamesz
(tag)

Régóta szemezgetek vele, itt az alkalom, hogy összerakjak egyet:) Igen, azt nézek magamnak is.


Remus389
(veterán)
Blog

A téli hónapokra remek elfoglaltság lesz, örülök hogy megvettem: [link]

Remélem mire ismét jó idő lesz addigra elkészül.

A makett minősége első osztályúnak tűnik, tetszik hogy kompakt a doboz, bár kicsit fanyalgok az összeállítási útmutató minőségén ennyi pénzért, az Eduard szebbet adott.

Szerintem a magam módján fogok haladni, pl. először teljesen elkészítem ecsettel a futóműveket, meg a pilótafülkét, azokban már van gyakorlatom. Utána jöhetnek a (számomra) nehezebb részek, mint például a hajtómű festése vagy a szárnyak.

Nekem nem tűnik amúgy annyira borzasztóan nehéznek, szerintem meg fogom tudni csinálni jól.

[ Szerkesztve ]


sith7
(nagyúr)
Blog

Sziasztok

Elkészült az első makett. Olyan is lett, mint, amilyennek az elsőnek lenni kell :D

Karácsonyi ajándék volt. (az egyik)
Nekem nagyon tetszik, örülök, hogy meg tudtam csinálni.
Lakkozni nem tudom, mert egyelőre nincs mivel. :))


Submarine
(senior tag)

Gartula az elsőhöz!
Hát na, még van min finomítani.
:R

üzenetek