VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


tibor23
(senior tag)

Fonio-tól nekem is jött az ominózus levél, nekem 2 számom van, írtam a másodikat töröljék, mert nincs rá szükség. Erre azt írják: "
A regisztrációját hamarosan töröljük. Tájékoztatjuk hogy a regisztrációjához csatolt 2 db hordozott hívószámot /+36-....... / vissza adjuk az eredeti szolgáltatójának, így azok vissza kérése nem lesz lehetséges.
Köszönjük hogy igénybe vette a szolgáltatásunkat.
Fonio Ügyfélszolgálat"

Gyorsan írtam, nehogy töröljék a fő számomat, arra szükségem van. A levelemre válasz nem jött, pedig eddig bármikor írtam, szinte azonnal volt korrekt válasz. Hívtam a 1271 számukat, de szolgáltató nem kapcsolható a saját szolgáltatásukról. Van valami más számuk?


tibor23
(senior tag)

Bocs, sikerült elérni őket, a fő számom megmarad, de feltöltés helyett valószínűleg hordozni fogom.


Vigyorka
(senior tag)

ePhone tapasztalataim:
- korrekt ügyintézés
- kiváló minőség.. (...nagy meglepetés.)
(1 hetes...)


instantwater
(addikt)

Hány nap alatt utalta vissza a Fonio a fennmaradt egyenleget?


Vigyorka
(senior tag)

Még nem utalta... (de elkérte a számlaszámom..)


Zeki
(nagyúr)

Utalta már?


instantwater
(addikt)

Nekem utalta miután pár nappal kérvényezés után rákérdeztem, hogy hogy áll a dolog.


Vigyorka
(senior tag)

Fonio (ma reklamáltam meg!)
"Köszönjük visszajelzését. Tájékoztatom hogy technikai hiba miatt jelenleg a visszautalás szünetel. Türelmét kérem , a hiba elhárításán dolgozunk, amint kollégáink megoldják a problémát az utalást azonnal indítjuk."
Ez van....


goop
(őstag)

Jó duma. Nekem is csak a mínuszos számla jött, a pénz még sehol.


zolka95
(őstag)
Blog

Üdv!
Használom a StuntCalls-t, az appon belül tudok hívni úgy is ha nincs a sim kártyám a telefonban (másikban van). Meg lehet oldani azt is, hogy az appon keresztül fogadjak hívásokat?

Illetve ugye a StuntCalls használatához szükséges egy itthoni telefonszám. Megkerülhető ez valahogy, vagy voip-hoz feltétlenül szükséges egy szolgáltatótól kapott telszám? Elég csak egy igen vagy nem, ha nagyon mélyvíz akkor majd utánajárok én.


edk-
(őstag)

A saját appjával nem tudsz hívást fogadni, de Zoiperrel vagy cSIPsimplével elvileg igen. Feltéve, hogy a hívást indító tud hívószám helyett usernevet hívni. A Dellmont accounthoz nem tudsz hívható számot társítani.

Nem szükséges a Stuntcalls használatához számmal rendelkezned.


zolka95
(őstag)
Blog

Az tehát nem megoldható, hogy egyáltalán nem használok sim kártyát, de mégis el tudnának érni telefonon úgy, hogy én egy magyar telefonszámot adok meg neki?


zeon.hu
(nagyúr)

De, egy nomadikus szám kell hozzá (itthon pl egy 0621...), az menni fog SIM kártya nélkül is.

[ Szerkesztve ]


Zeki
(nagyúr)

Sok-sok évvel ezelőtt a német Telekom bepróbálkozott az immmr nevű alkalmazással. Az volt olyan, hogy telefonszámot hívtál, de az abban regisztrált szám, mindenhol kicsörgött, ahová beléptél vele. Vagy lehetett immmr appban is telefonálni, akkor meg ingyen volt a hívás.
De gyorsan kútbaesett.

Ha jól emlékszem.

A Vibert esetleg nézd meg.


zeon.hu
(nagyúr)

Illetve pl Samsung eszközöknél müködik az is, hogy ha a telefont hívják, akkor mondjuk egy Tableten is fel tudod venni.
(Hogy másik telefonnal is müködik-e, azt nem tudom, tabbal használtam régebben.)

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Ha mobiltelefonon akarod fogadni a bejövő voip hívást, ahhoz szükséged lesz egy sim kártyára, amin legalább a mobilnet menni fog (mert ugye nem mindenütt van wifi).
Ha pedig szükséged van sim kártyára a mobilnethez, akkor már célszerű annak a számát megadni, így normálisabb hangminőségben tudod rajta fogadni a hívásokat.
Ha fix/otthoni telefonban gondolkodsz, ott is szükséged van hívószámra, egy-két voip szolgáltató ad, de az havidíjas. Ott is olcsóbb egy feltöltős sim hívásfogadásra.


instantwater
(addikt)

A hangminőség elég térerő függő egy SIMnél.
Ahol én lakok elég gyenge a 4G, ezért külön örülök, ha a VOIPos számomon hívnak, amit wifin fogadok.

Persze erős 4G-nél, esetleg VoLTE-n is ugyanolyan jó a hívás mint VoIPon.

A VoIP minőség akkor szokott romlani amikor nem stabil a kapcsolat a mobil és wifi miatt.


edk-
(őstag)

Megoldható, ha

- WiFin van a készülék
- veszel magyar hívószámot (pl. Ephone-tól havi kb. 100 Ft a díja. Ez lehet 21-es körzetbe, de földrajzi körzetbe tartozó szám is)


4Grider
(nagyúr)

Az ország földrajzi területének bő 95%-án van VoLTE. A három nagy közül a leggyengébbnél 85% körül van. De ott a VoWiFi is, pl. Telekomnál feltöltős kártyával is elérhető. És van olyan szolgáltató, akinél 2G-n is elérhető a magas hangminőség. Jobb, mint a Dellmont klónoké, így a Stuntcalls-é...


instantwater
(addikt)

A bejövő hívás minőségét dicsértem, ami nincs a Dellmontnál.

Magyarországon valóban bőséges a 4G lefedettség, de én a hanyatló nyugaton élek, ahol szó szerint vannak gyenge 4G foltok, főleg beltéren.

A 2G pedig a frekvenciaterjedésből, lefedettségből adódóan valóban elég stabil, de szabványból adódóan elég alacsony a hang bitrátája.

üzenetek