WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


woodworm
(veterán)

Szerintem ma már alapértelmezetten be van kapcsolva a dns titkosítás oprendszer szinten és a böngészőkben is. Lehet veszélyesen élni és tizenéves win7-et használni olyan böngészővel amit még támogat, de szerencsére ebből egyre kevesebb van.


The.Bali
(aktív tag)

Sziasztok!

Szeretnék két ASUS routert (gyári FW-el) összekötni, az egyiket pedig VPN-re csatlakoztatni (kliensként). Van erre lehetőség?

[Internet modem, bridge mode on] ======= [ASUS router 1, DHCP enabled, WiFi enabled] ======= [ASUS router 2, DHCP disabled, VPN client mode, WiFi enabled]

Ez az elgondolás működne? Az router 2 tudna kapcsolódni VPN-re?

Köszönöm a segítséget előre is!


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
[link]


MaCS_70
(nagyúr)

Ehhez szerintem nem kell paranoia. Nem saját hálózathoz csatlakozni csakis VPN-en keresztül!

MaCS


Multibit
(veterán)

Tudom :) Ha elhagyom a wifi-m hatókörét, mobilnetet csak az otthoni VPN szerveremen keresztül használok. Pedig nem vagyok paranoiás... engem tényleg üldöznek :D


MaCS_70
(nagyúr)

És a paranoia nem véd a tényleges veszélyektől...

Én is maradok a saját szervernél, miután a megvett CyberGhost előfizetés finoman szólva családást okozott.

MaCS


Chris.G
(tag)

Sziasztok!
Van egy Dell laptopom és egy Zte mf269 routerem. Egyik napról a másikra nem akar a laptop az 5ghz-re csatlakozni, csak a 2,4-re. Ha manuálisan próbálom, akkor csatlakozik, és azt írja ki, hogy nincs internet. A telefonok is 5ghz-re vannak csatlakozva, azokon van net.
Mi lehet a probléma ilyenkor? Már reseteltem a routert, de nem oldódott meg a probléma.


Patice
(nagyúr)
Blog

Hány éves a router tápja?


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Próba egy Live Linux-al.


Chris.G
(tag)

2


terencehIII
(tag)

Sziasztok! Az alábbi problémám adódott.
3-4 napig ki volt kapcsolva a wifi, majd most bekapcsoltam. A TV és a telefon látja a wifi-t, kapcsolódni is tudok, de a laptop wifi listája nem dobja fel. (A közelben lévő, szomszédok wifi-jeit látszanak a listában, csak az enyém nem.)
Próbáltam a wifi illesztőprogram törlését majd újra telepítését, de utána is fennáll a probléma. (A router DIGI-s Huawei, laptopon win7 van)
Valakinek ötlet? :F


mezis
(nagyúr)

Üdv.! Próbálkozz alacsonyabb frekvenciával (csatornával). [link]


Patice
(nagyúr)
Blog

Ha van kéznél hasonló feszültséget, áramerősséget tudó, akkor kipróbálnám azzal. Hátha.


csaszi75
(aktív tag)

A laptop tudja a 2,4 GHz-et és az 5 GHz-et is?
A routeren állítsd át a sávszélességet a kisebbre, ami vagy 10/10 vagy 20/20 vagy 40/40 lehet.. fixre és ne automatikusra egy próba erejéig.


PiroGrim
(csendes tag)

Sziasztok!

Van bármelyikőtöknek ekahau sidekick eszköze? Megválna tőle esetleg? :)
Egyéb usb spektrum analizátor is érdekelne, ha valaki ismer megbízható és megfizethetőt. :)
Köszi!


Wareron
(újonc)

Sziasztok! Vettem egy TP-Link Archer T3U Plus usb wifi adaptert a PC-mhez, de letöltés közben mikor a sávszélesség tetejét eléri elmegy a net. Nem dob le, csak nincs internet elérés. Ha lecsatlakozom és visszacsatlakozom a hálozatra, egyből visszajön minden. Esetleg valami ötlet mi okozhatja/mivel lehetne megoldani a helyzetet? Esetleg hibás az eszköz? Így sajnos eléggé használhatatlan. Tarr szolgáltató és mesh rendszer van kiépítve TP-Link Deco M4-esekkel, semmilyen más eszköznél nincs probléma, driverekkel már probálkoztam. Előre is köszi!


Borisz76
(veterán)
Blog

Próbáld ki vezetékes kapcsolattal.
Ha úgy is szakad, megáll, akkor nem az usb-s kütyü a hibás.


Chalez
(őstag)

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy költözünk, és olyan helyre, ahol nem megengedett kábeles internet bevezetése a lakóingatlanba. Yettel OtthonNetünk lesz... Szeretném online játékra is használni ezt a netet, milyen wifi hálózati kártyát érdemes vennem az asztali gamer gépembe? Csodát nem várok a vezetékmentes nettől, de azért mégis szeretnék tanácsot kérni ezügyben...
Egy ASUS ROG STRIX B550-F a lapom. :R


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.

Ajánlottak:
USB-sekből Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56/AC68/AX56, TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-AC55BT/AC56U/AC58BT/AC66/AC68/AC88/AX58BT/AX1800/AX3000/AXE58BT, TP-Link Archer T6E/T8E/T9E/TX50E/TX55E/TX3000E/TXE72E/TXE75E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.


Chalez
(őstag)

Köszi szépen a tippeket! Te melyiket vennéd? A lényeg, hogy minél jobb legyen a lehetőség a maximális sávszélességre, jobb legyen a ping, kevesebb legyen az interferencia lehetősége... stb. Gyanús, hogy egy PCI-E, antennás verzió...

üzenetek