WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


And
(veterán)

Ha egy nem titkosított (nem https) oldalt látogatsz egy nyílt hálozathoz csatlakozva, szerintem nem tudod kivédeni. Olyan ez, mint a rendőrök által használt kódolatlan rádió: egy scannerrel simán lehallgatható. Természetesen ezzel ők is tisztában vannak, és nagyon érzékeny adatokat nem közölnek rajta.


shev7
(veterán)

pl nyilt halozaton csak olyan helyre szabad bejelntkezni, ahol a bejelentkezeshez https-t hasznalnak.


Batman
(őstag)
Blog

Sajna gondoltam, hogy valami hasonló lesz a válasz, bár reménykettem van valami oylan megoldás amiről még nem halottam.köszi


LordX
(veterán)
Blog

Secured proxin keresztül csatlakozol a weboldalakhoz.


Lala6
(őstag)

Ezzel a fránya ad-hoc móddal szenvedek...
A gépembe van egy wlan kari, ezen keresztül szeretném megoldani, hogy wlan-on keresztül a noti is kapjon netet. Milyen progit keressek hozzá? Csinált már valaki ilyet?
A win XP-ben én nem találtam alapból erre lehetőséget, ellenben a Vista RC1-el sikerült eredményeket elérnem(csatlakozni már tudtam az asztalihoz, bár net nem volt valamiért). Természteresen XP alatt kellene, a Vista csak kipróbálás céljából volt a gépemen.


shev7
(veterán)

nem kell hozza semmilyen program. A wifi-kartya tulajdonsagainal van vezeteknelkuli ful. Ott a specialisnal beallitod, hogy ad-hoc halozathoz (is) akarsz csatlakozni, majd hozzaadsz egy ad-hoc halozatot. Ezt megcsinalod mindket gepen ugyanazzal az SSID-vel. (Amig nem mukodik a titkositast hagyd ki a bulibol). Ha manualisan beallitottal megfelelo ip-ket (pl: 192.168.0.1 az egyik gep 0.2 a masik gep), akkor kis turelem es megvan a kapcsolat. Ha kesz, akkor lehet probalkozni netmegosztassal, ehhez a ''masik'' gepen meg kell adni atjaronak es DNS-nek az elso gepet, az elso gepen meg kell osztani a netkapcsolatot.


lacka1111
(tag)

D-Link dl-624-es wifi router van, a laptop csak néha látja az emeleten a jeleket!! Nem lehetne vhogy kiterjeszteni a hatókörét, mert nekem azt mondták ki lehet! Vagy hogy lehetne megcsinálni h fogható legyen?? Segítsetek PLS!

[Szerkesztve]


shev7
(veterán)

meg kell nezned, hogy szoftverbol nem lehet-e neki nagyobb adoteljesitmenyt allitani. Ha nem, akkor nagyobb nyeresegu antennat kell ratenned.


mazda626
(addikt)

Sziasztok! Azt szeretném megkéredezni tőletek, hogy az emeletről le akarjuk vinni a netet, de a két szoba közöztt a távolság kb 12-14m lenne, így nem kell falat furkálni. Ilyenkor kell már jelerősítő vagy még nem? Vagy ha igen akkor mennyibe kerülne és hogyan kell beüzemelni?
Fontos lenne! Előre is köszönöm!


lacka1111
(tag)

és hol lehete ezt megnézni pontosan :)


shev7
(veterán)

a routered kezelofeluleten. Mivel nallad van a router es nem nallam, ezert a potos helyet neked kell megtalalnod, de altalaban nem olyan nagy egy router menuje, hogy par perc alatt ne lehessen bejarni. (Nem minden routerben van ilyen beallitasi lehetoseg...)


rdi
(veterán)
Blog

modemenként és típusonként más lehet a jó jelszint távolsága. 12 - 14 métert még vinnie kell, de lehet, hogy nagyobb nyereségű antennával. A födém eléggé árnyékol.
Ha kell repeater, akkor úgy is mind1 először ki kell próbálni nélküle...


lacka1111
(tag)

vmi programmal nem lehetne elérni, h nagyobb legyen a lefedetség, mert a setup-jába nincs ilyen!! Mi az a firmware? Köszi


shev7
(veterán)

a firmware a routernek a ''programja''


Tocso
(tag)

Hali! Igen, Explorerrel próbáltam. Az gáz?


azsem
(csendes tag)

Ezt ismeritek? Tovább kellene fejleszteni :DD
[link]


Lala6
(őstag)

Így csináltam mindent én is. A két gép látja egymást, de nem megy a fálj megosztás és a net sem működik.
Szerintem mindent jól állítottam be, nem tudom miért nem akar menni.
Azt hiszem Acces Point kell nekem...


shev7
(veterán)

pedig akkor valamit rosszul csinaltal :) meg nem sokszor csinaltam ilyet, de eddig mindig mukodott.

A ket gep tudja pingelni egymast?


coolmpi
(aktív tag)

Ugyan nem ide tartozik, de ezért felesleges topicot nyitni, pls segítsetek:

Ilyet még nem szívtam...
Adott egy P4D800 delux P4-es gép. Az integrált hangkártyát nem találja meg a gép. (friss xp SP2 install, és semmi...)

gondoltam berakok egy realtek hálózati kártyát. (Eddig minden esetben ha win xp volt fent, akkor automatikusan felinstallálta) És most jön a fekete leves... Sárga kérdőjelesként ismeri fel. (már 3 különböző kártyával próbálkoztam, mind3 másik kártya jelenleg is működik másik gépben hibátlanul!!!)

Próbáltam már 3 slotban is, úgy is hogy minden integrált vackot letiltottam, de semmi.

Letöltöttem hozzá külön drivert is, ami nem megy fel rá...

Van valakinek ötlete, nekem már nincs :(


azsem
(csendes tag)

Nézz szét itt offkirály.
[link]

üzenetek