WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) - Szoftverfejlesztés fórum

üzenetek

hozzászólások


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!
Összeraktunk egy WP oldalt Elementor Pro-val és Kadence theme-el. Valamiért a kezdőlap post-okat akarna listázni, és mivel nincs egy post sem, ezért hiányolja a '$post->ID'-t, és a '$post->post_type'-ot. Na most ez nekem hibás viselkedésnek tűnik, mert nincs felkészítve a post nélküliségre a kód. Én úgy gondolom, hogy esetleg valamelyik plugin lehet a hibás vagy ilyesmi. Hogyan lehet ezt debuggolni anélkül, hogy ki-be kapcsolgatnám az összes plugint? A post-template.php-t includolja valami, ennyi biztos.

[ Szerkesztve ]


adatfalo
(senior tag)

Szia!

Nem csak egyszerűen nem állítottad át, hogy mi legyen a főoldal? Beállítások>Olvasás>Kezdőlap megjelenése>Egy statikus oldal (És itt válaszd ki a főoldalad). Ha nincsenek bejegyzések, akkor a Bejegyzések oldaltüresen hagyhatod.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Statikus alatt mit értesz? A kezdőlap egy szimpla page elementorral összerakva. A 404-es oldal ugyanígy nem működik, elvileg annak sem szabadna post-ot kiírni. Bár lehet nem is post a post_type-ja annak, amit ki akar írni, csak nem találja.

[ Szerkesztve ]


adatfalo
(senior tag)

A 404-re és létre kell hoznod egy template-et és beállítani: https://elementor.com/blog/create-custom-wordpress-404-page/

A WordPress alapvetően egy blog motor, így az alapértelmezett beállítása az, hogy kilistázza az összes bejegyzést a sablonod Archive template file-ja szerint.

Ahhoz, hogy egy egyedi oldalt állíts be a főoldaladnak, ami nem a bejegyzéseid lista nézete, ahhoz a már említett Beállítások>Olvasás oldalon kell átállítani a kezdőlapot.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Átállítom, kíváncsi vagyok. Köszi! :R


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Alapból statikuson volt. A 404-et most nézzük.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

A 404 is be van állítva. Nem értem mi baja. Pedig ma akartuk kitenni élesre az oldalt... :S

Megnéztük a plugineket, ha az elementor be van kapcsolva, akkor csinálja ezt a hibát.

[ Szerkesztve ]


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Kicsit nyomoztam, odáig jutottam vele, hogy frontenden semmilyen oldalt nem talál, ha nem vagyok bejelentkezve. Ha be vagyok jelentkezve adminként, akkor teljesen jó az előnézet meg minden. A hibaüzenet valószínűleg csak ilyen mellékes tünete annak, hogy a saját 404-es oldalt sem találja, ha nem admin vagyok. Maguk az oldalak statikusak, nyilvánosra vannak téve. Az elementor kikapcsolása után megjelenik az oldal szétcsúszva, és megszűnik a hibaüzenet. Nem tudom még mit lehetne tenni, mintha valami megtekintési jogosultságbeli probléma lenne.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Regenerate CSS files and data, ami megoldotta. Fogalmam sincs miért vagy hogyan.


miqlas
(őstag)

Tudnátok valami olcsó tárhelyet javasolni egy max. félévig mûködõ weblapnak?


G.F.
(aktív tag)

nethely.hu


miqlas
(őstag)

Köszi! :R


bpmcwap
(senior tag)

Sziasztok,
tud valaki olyan bővítményt, amivel meg lehetne azt oldani, hogy egy szerkesztő szerepkörben lévő, csak egy oldalt tudjon létrehozni/szerkeszteni, a többi oldalt ne is lássa, ne tudja szerkeszteni se törölni, valamint a médiatárban is csak azt lássa/törölhesse/illeszthesse be amit ő töltött fel?
Köszönöm


Stef@N
(tag)

Sziasztok,

bővítményt, vagy beintegrálható külső megoldást keresek autóbérlésre.
Funkciók amik szükségesek lennének:
- minimális bérleti idő meghatározása
- X nap feletti bérlés esetén automatikus kedvezmény érvényesítése
- mellék és főszezon árak külön kezelése
- választható kiegészítők hozzáadásának lehetősége
- kötelező díjak automatikus hozzáadása

Ezek függvényében egy kalkulált ár mutatása, ám fizetési lehetőségre nincs szükség.

Valakinek tipp esetleg? :R


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Sziasztok! Pluginekkel szórakozok még mindig. Az a bajom, hogy sok függvény nem működik, vagy nem úgy működik, ha nem a megfelelő hookban vagyok, és erről nem is igazán ad hibaüzenetet a Wordpress. Most ezzel szívok: get_current_user_id() nullát ad, ha a plugin betöltése közben hívom, viszont a megfelelő értéket adja, amikor action: init-nél hívom. Kellene valami köztes nekem, ami az action: template_redirect előtt fut le. A kódom annyit csinál, hogy feldolgozza a bejövő űrlapot, aztán átirányít a küldő oldalra, ezért gond az, ha csak az initnél tudom lekérni a felhasználó adatait, mert addigra már lezajlik az átirányítás. Legalábbis a wp_redirect nekem nem akart működni initből. Bármi tipp?


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Közben összejött, mégiscsak az initnél kellett hívni a get_current_user_id()-t, nem tudom előzőleg miért adott nullát...


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Sikerült beletanulni közben a plugin fejlesztésbe 02-10 - 03-23 alatt írtam rá saját keretrendszert, ami egységesen kezeli a frontend és backend oldalakat és a különböző forrásokból jövő adatokat. Pl. létrehozok egy SettingsEntityStorage objektumot, beállítom a mezőket, aztán tudok menteni update_options-el egy tömbbe entitásokat és kiolvasni get_options-el gyakorlatilag automatikusan. Ugyanígy CPT-knél is megoldható ez a fajta Storage interface a postokra. Most még azon dolgozom, hogy a szűrők támogatva legyenek benne, és ne kelljen lekérni az összes postot egy-egy típushoz, illetve, hogy a meta is támogatva legyen benne. A lényeget azt hiszem megragadtam ezzel, legalábbis valaki azt írta, hogy 90%-ban ezeket használja, ritkábban foglalkozik taxonomy készítéssel, ilyesmikkel. Még dolgozok rajta, hogy ez mind támogatva legyen, aztán szerintem el lehet kezdeni élesben munkát vállalni plugin készítére. Ötletem már van is a következő projektre. A todo list volt a teszt projekt, azt sikerült megvalósítani, bár egy kicsit gány kinézetre:


miqlas
(őstag)

A Forpsi.hu-val vannak tapasztalataitok?


G.F.
(aktív tag)

pár éve ott a weboldalam. Olcsó, ez egy nagy előny, ellenben hiába van korlátlan tárhely, csak egy adatbázist ad hozzá alapban. Sebessége átlagos.

üzenetek