Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Goose-T
(veterán)
Blog

Eddig még nem volt itt a PH!-n ezzel a routerrel foglalkozó külön topik, úgyhogy nyitok neki egyet, itt majd megoszthatjuk egymással a tapasztalatokat.

Nos, ma érkezett meg a topik címében szereplő routerem, a Banggoodról rendeltem, mert európai raktárból is küldenek. Hat nap alatt megérkezett a csomag, vámkezelésre nem volt szükség.

A beállítás egyszerű, a webes felületet Google Translate-tel lehet könnyen fordítani. Eddig nagyon tetszik, még a kert végében is van net. :D Az Intel wifiknek frissíteni kell a driverét a legújabbra (AC 7265-nél idén áprilisi a jó verzió), különben nem látják AX protokollal a wifit egyáltalán. A router beállításainál át lehet kapcsolni Wifi 5 kompatibilitási módba a routert, hogy legyen wifi addig, amíg nincs a driver frissítve. Sajnos ezt csak az asztali webes felületen lehet megjátszani, alkalmazásból és a mobilos webes felületről nem.

Hackelés: a router firmware-je OpenWRT alapú, de még nem készült custom firmware hozzá, csak a gyári van. Talán van remény, hogy egyszer megjelenik egy tiszta OpenWRT hozzá, elvileg nincs bekapcsolva rajta a secure boot.

üzenetek