Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Goose-T
(veterán)
Blog

Eddig még nem volt itt a PH!-n ezzel a routerrel foglalkozó külön topik, úgyhogy nyitok neki egyet, itt majd megoszthatjuk egymással a tapasztalatokat.

Nos, ma érkezett meg a topik címében szereplő routerem, a Banggoodról rendeltem, mert európai raktárból is küldenek. Hat nap alatt megérkezett a csomag, vámkezelésre nem volt szükség.

A beállítás egyszerű, a webes felületet Google Translate-tel lehet könnyen fordítani. Eddig nagyon tetszik, még a kert végében is van net. :D Az Intel wifiknek frissíteni kell a driverét a legújabbra (AC 7265-nél idén áprilisi a jó verzió), különben nem látják AX protokollal a wifit egyáltalán. A router beállításainál át lehet kapcsolni Wifi 5 kompatibilitási módba a routert, hogy legyen wifi addig, amíg nincs a driver frissítve. Sajnos ezt csak az asztali webes felületen lehet megjátszani, alkalmazásból és a mobilos webes felületről nem.

Hackelés: a router firmware-je OpenWRT alapú, de még nem készült custom firmware hozzá, csak a gyári van. Talán van remény, hogy egyszer megjelenik egy tiszta OpenWRT hozzá, elvileg nincs bekapcsolva rajta a secure boot.


L4mie
(veterán)

Szuper, köszönjük.


winotto
(tag)

Tudja Hardwaresen a Nat-ot mint a ASUS RT-AC65P ?
Nem értek hozzá csak az Asust javasolták Nat miatt de lehet inkább vennék egy AX3600 at ha igen.


Goose-T
(veterán)
Blog

Szerintem ez mindent IS gyorsít hardveresen. Van benne egy négymagos ARM CPU és egy kétmagos NPU (hálózati processzor). Az NPU elvileg pont erre van.


Black&White
(addikt)
Blog

Én most rendeltem meg Ali-ról (99$). Egy R3P-t fog váltani, amivel szintén nagyon elégedett vagyok, voltam. :)


-FreaK-
(veterán)
Blog

Azt érdemes lehet esetleg tudni, hogy a mindenhol szereplő spec. - el ellentétben az SoC 4db, általános számításokra használt magja már 1.4Ghz-en megy egy FW frissítésnek köszönhetően. Ugyan így kapta meg a 160MHz-es adatátvitel támogatását is.


Goose-T
(veterán)
Blog

Így van, a legújabb, 1.0.50-es verziójú firmware már elérhető, az enyém is arra frissítette magát. Ezzel már valóban 1,4GHz-en megy a proci.


Konyika
(senior tag)

160 MHz? Linksebesség? Valódi wi-fi sebesség?


Goose-T
(veterán)
Blog

Tudja a 160MHz-et:

Ez a sebesség 5GHz-es wifin 1 gigabites Digi nettel egy Xiaomi Redmi Note 5 telefonon, két szobányira a routertől:

A linksebességet majd holnap letesztelem rendesen kábelra kötött asztali géppel. A router saját sebességtesztje biztos valami kínai szervert használ, mert csak 425 megabitet mér.


Goose-T
(veterán)
Blog

Eddig 784 Mbps a legtöbb, amit kihoztam belőle az 1 gigabites nettel. Lehet, hogy menne még feljebb másik szerverrel, annyira még nem próbálgattam.


Goose-T
(veterán)
Blog

Letöltöttem a Speedtest asztali appot, mert ekkora sebességnél az a legmegbízhatóbb, így már hozza a maximumot, szóval nem butítja le az 1 gigabites netet:

Ennél jobbat a Digis topikban sem nagyon mértek.


L4mie
(veterán)

Hali ez akkor kábelen már? :) 2ms nagyon csecse.


Goose-T
(veterán)
Blog

Igen, ez routeren keresztül asztali gépbe kábelen. Nem ez a router lesz a szűk keresztmetszet, az tuti. :D


L4mie
(veterán)

Engem azért megnyugtatna, ha lenne global verziója, oké nem hajt a tartár, de nagy eséllyel ilyenre váltom a voda szar adott routerét.


-FreaK-
(veterán)
Blog

Másik topicba már linkelték, tess: [link] 143e Ft ;]

Amúgy nem tudom hogy hivatalosan is létezik-e, vagy csak a Gearbest oda biggyesztette mögé, hogy Global.


L4mie
(veterán)

hehe, ha ennyi akkor megfelel a mainland-i is :D
Gearbest fordított leírásoknak nem kell hinni, robotpórszívóra ráírták anno, hogy intelligensen ledarálja a függönyt.... :D elképzeltem és vinnyogtam 1 napig, már némileg javítottak rajta, de még mindig van pár kincs :D [link]

[ Szerkesztve ]


Goose-T
(veterán)
Blog

Elég zavaros a leírás, de mintha hármat adnának belőle, azért kerül ennyibe. Nyelveknél ennél is csak azt írják, hogy kínai/angol. A webes felület csak kínai, a Mi WiFI alkalmazás tud angolul is. Szerintem nem lesz belőle külön global verzió, vagy ha mégis, akkor a kínaira is biztos fel lehet majd hackelni a szoftverét.

Egyébként ebben a fórumban lehet nyomon követni az OpenWRT portolására tett erőfeszítéseket, egyelőre még eléggé gyerekcipőben jár sajnos.


Konyika
(senior tag)

A wifin mért sebesség érdekelne :R

Linksys wrt 3200 routerem van. A link sebesség 160 MHz-en wifin 1,7 Gb/s, a valós meg 1.3 Gb/s :K


Konyika
(senior tag)

[ Szerkesztve ]


Konyika
(senior tag)

Ha jobba a xiaomi akkor megvan az utód :R

üzenetek