Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


dchard
(veterán)
Blog

Úgy van ahogy mondod: vannak fix partíciók fix funkciókkal (bootloader, BDF, ART stb.) illetve a helytakarékosság jegyében egy nagyobb partíció fel van osztva kernel+rootfs+rootfs data-ra. Ez azért fontos, mert régebben ezeknek fix partíciója volt, viszont ha nőtt a kernel mérete vagy a rootfs-é, akkor sok volt rajta az overhead. Most ez a fordítás során és futási időben dől el, így például a kernel vagy a rootfs partíciók mérete dinamikusan mindig pontosan akkora, amekkora a fordítás végén az elkészült méret.

De nem csak az a fontos, hogy ha összeadod ezeket, az stimmeljen. Az is fontos, hogy a fontos partíciók határa ott legyen ahol a szoftver számít rájuk, ellenkező esetben olyasmit ír felül, amit nem kellene. Ez a baj a QSDK alapú szarokkal, hogy a Xiaomi A/B partíciós struktúráját megváltoztatja és az A/B partíciókat összevonja. Itt ez ránézésre nem áll fenn.

PpenoO:

Pillanatnyilag Robimarko verziója "a verzió", nem fork olyan értelemben, hogy ő fejleszti.

"Jól értem nincs még egy szimpla bin install megoldás?"

Nem is lesz hozzá ilyesmi, mint ahogy az újabb routerekhez egyhez sem lesz, mert a szoftver ellenőrzi a felírt fájl hitelességét. Ezt nem tudjuk replikálni, tehát a webes felületről betallózható két kattintással telepíthető megoldásokra kár várni. De ez nem csak erre a routerre igaz, hanem a legtöbbre.

Majd meg kell nézni, hogy lehetséges-e a beépített recovery-n keresztül mondjuk initramfs-re bootolni, és onnan tovább menni a végleges változatra.

[ Szerkesztve ]

üzenetek