Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kerlas
(tag)

Mikor rendelted, mostanában?

ON: Ezt a cikket olvasta valaki: [link]
Ez most azt jelentheti vajon, hogy EU-ba is kapható lesz kínai firmware-el, vagy jön a global belőle, és persze a kérdés, hogy vajon fel lehet-e majd rakni a global romot a kínai verziósakra?

[ Szerkesztve ]


petipetya
(nagyúr)
Blog

Ekkor: Jun 08, 2020 16:22:33


Black&White
(addikt)
Blog

100%-ra nem lehet kijelenteni, de pl. R3P-nél volt taiwan-i firmware, ami tudott angolul és simán telepíthető volt a kínai kiadásra.


dethroner
(veterán)

Ez egy régi cikk. Azóta sincs más fw, csak kínai.


dethroner
(veterán)

A mélység csak sacc volt, beépített szekrény legfelső polcán van, el se értem. De nem sokat tévedtem.


Goose-T
(veterán)
Blog

Továbbra is kapható a Banggoodon, most éppen spanyol raktárból. Nekem cseh raktárból jött, egy hét alatt érkezett meg. Linket az első hozzászólásban találsz. Rakd fel a mobilos appjukat, úgy kapsz még árengedményt, ha azzal rendeled.

[ Szerkesztve ]


kerlas
(tag)

Köszi, azt vágom, csak amíg volt Cseh raktáron, ott minimális, vagy semmi postaköltség nem volt, így a Spanyolból meg mindennel együtt kb 51k lenne, így már akkor inkább a Gearbest 46k jobbnak tűnik priority line-al.


kocfej
(csendes tag)

Sziasztok
Én Gearbest -ről vettem, 132 dollár volt cakkpakk EU priority line nal. Időben kB 3 hét volt, de megérte.

[ Szerkesztve ]


-FreaK-
(veterán)
Blog

Ha úgy rendeled azt gondolod, hogy nem fizetsz vám+áfát, de eleve jóval drágább, szóval de, csak benne van az árban alapból.
A másik megoldás az Aliexpress, úgy olcsóbban megkapod (én $98-ért (~30e Ft) vettem), csak várhatsz rá egy csomót. Nekem egy hónap múlva még mindig nem jött meg.

Szóval döntsd el hogy jó ár + lassú szállítás, vagy drágább ár +gyors szállítás :)


dethroner
(veterán)

Azért ne gondold hogy az aliról érkező csomagot nem vámolják. Fizettél 30 pénzt a termékért, ha elkapják, 27% áfa, plusz eljárási illeték, nagyjából az is 40-ben lesz. És vársz rá másfél, kát hónapot. Akkor már inkább alis spanyol raktár, GLS szállítással max egy hét alatt is van és összesen 48-ért. Én is 46-ért vettem, akkor még volt cseh raktárban, itt volt egy hét alatt. Ennyi pluszt szerintem megér a gyors szállítás. :)
[link]

[ Szerkesztve ]


Black&White
(addikt)
Blog

Ha kell a cucc, talán... 🙂
Amúgy meg raér, aztán hátha átmegy a vámon.
Van olyan is, hogy már rendelkezel épkézláb routerrel és tudod, ez sem lesz az a hihetetlen ugrás az előzőhöz képest, szóval majd megjön, amikor megjön.


Goose-T
(veterán)
Blog

Ez a ma 100 ezer körül kapható routerekkel van egy szinten, szóval sok mindenhez képest lehet ez hihetetlen ugrás.


-FreaK-
(veterán)
Blog

Annyira tudtam, hogy valaki le fogja írni, csak telóról voltam, nem akartam jobban kifejteni.
Igen, tudom, hogy ha vám, akkor drágább stb..
Amikor rendeltem még nem volt EU raktár. Rá pár napra linkelték, írtam is hogy hurrá, lehet hogy inkább azt vettem volna, de épp akkor adták fel az enyémet, már mindegy volt.

- Ahogy B&W is írja, ha épp sürgős, akkor persze megéri, de ha egyébként meg csak egy másik routert fog váltani, akkor meg tökre ráér. Nálam amúgy az utóbbi, van egy "jól" működő RT-N18U, viszont az enyém is egy szerencsétlen példány (már a második, az első megdöglött) mert magas, 81fokos cpu-val. Szóval mikor ezt megláttam, elhatároztam, hogy csere, erre, mert ezt a tudást az Asus 100k fölött adja.

- ahogy kocfej is írja feljebb, GB-ről EU priority, $132-ért, 3 hét, az se kevés azért.

- Csehektől most perpill nem is elérhető.

A mondandóm lényege nem ez volt amúgy, hanem az, hogy #79-ben kerlas azt írja, hogy:
"vagy hasonló EU raktáron keresztül utaztatós megoldások, amivel ÁFA-t VÁM-ot el lehet kerülni."
Vagyis azt hitte, hogy így elkerülöd a VÁM-ot, pedig nem, csak az már benne van a drágább árban (egyszer már levámolták).

Persze, mindegyiknek vannak előnyei/hátrányai, csak most nem erről volt szó.


dethroner
(veterán)

Volt egy jól működő 1043 V3 Tp linkem, ami dróton hozta a gigabites digi sebességét, wifin is kipréselt magából 90 mega környékét. De a térerő sehol nem volt ehhez képest, pedig ott ügyeskedtem a wifi régióval is, az is hozott kb 10dBi-t. Mégis, ez a masina elképesztő, N-es wifin 110-el tölt le a telóm, ami nem tud AC-t, csak az 5GHz-et tudja extraként.
Tehát ez a készülék tényleg egy űreszköz az átlagos routerek mellett, és az ára is nagyon jó.


Goose-T
(veterán)
Blog

Redmi Note 5 Pro-n (ac) ezt mértem:


Atish19
(senior tag)

Kár volt bekövetnem ezt a topikot. Már végre sikerült magam lebeszélni róla, mert amúgy sem kell meg jó ami van meg a kocsi is viszi a pénzt most még erre is... De ilyen hsz-ek után nem hagytok nekem más választást :DDD ;]


dethroner
(veterán)

Akkor hogy véglegesen meggyőzzelek, mutatok három képet. Ugyanazon a helyen készült és ugyanazzal a telefonnal mindhárom mérés. A saját SSID a BVB nevü. Az első képen a 1043 V3 magyar wifi régióra állítva:

Következő képen még mindig a tp link, de már japán2 a wifi régió. Sokat próbálgattam, azt vettem észre hogy ezen tolta a legerősebben a jelet. Szép növekedés látható:

És végül az AX3600:


Black&White
(addikt)
Blog

Igen, egy TP-Link után valóban megváltás a cucc (nekem is volt 1043), de ezeket a diagramokat egy 2 éves Mi Router 3G is hozza társasházi környezetben. Csak az 35 dodó volt, 2 éve. :)
Ami viszont tutira az előnye lenne, az egy ax klienssel való kapcsolat, amire viszont még nincs ss a topicban.
Pedig kérték korábban. :)


Rick4
(nagyúr)

Srácok, nézegetem én is ezt a cuccot, egy 3 hónapos asus ac 65p-m van, pontosabban kettő, mert egy még a dobozban, az garis csere lett, de vennem kellett az ügyintézés idejére is valamit, ugyanaz lett. Mindennel elégedett vagyok, a routertől 2m-re OnePlus 7t pro-val 600-650 Mbit átjön, de mit fogok érezni, ha veszek 2x annyiért egy ilyen routert? Piszkál a dolog, de amúgy csak két telefon, meg az erősítő van wifin, minden más vezetéken lóg.


dethroner
(veterán)

Ezt senki se fogja tudni neked megmondani. Sőt, a milyen routert topikban a jobban hozzáértők se tudnak garanciát vállalni arra hogy melyik eszköz milyen teljesítményre lesz képes. Én megkérdeztem hogy ha egy lakásban tesztelve több routert kialakulna egy sorrend, egy másik lakásban, más körülmények között akár teljesen más sorrendet is eredményezhetne ugyanazon eszközök között? Azt a választ kaptam hogy igen.
Tehát ami nálam überjó, az lehet nálad semmi pluszt nem hozna.
De miért nem teszel inkább [ezzel] egy próbát? Wifi térerőben szerintem verné az asust.
De azt vedd figyelembe, hogy ezeken a kínai csodákon csak 3db lan port van.

[ Szerkesztve ]

üzenetek