Xiaomi Redmi Note 5 Global - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


xabolcs
(őstag)
Blog

Linux alatt nekem csak USB 2.0-s HUB segitsegevel sikerult.

Jo oda barmelyik USB 3.0-s vagy egyeb HUB is esetleg Thunderbolt dokkolo is.
Lenyeg, hogy ne kozvetlenul kapcsolodjon a telefon a szamitogephez!

Es persze nem csak a whyred-et erinti ez a problema. :U


Akelaus
(senior tag)

Mielőtt teljesen meghülyülök, felteszem a kérdést itt, hátha van aki aktívan használja a készüléket még. :D

Most akkor van VoLTE a készülékben vagy, nincs?
Ezer százalékban biztos vagyok benne, hogy 3-4 hónapja amikor 2 kártya volt a készülékben (Digi, Telekom), akkor én használtam úgy, és meg is jelent az ikon. Semmit nem mókoltam rajta, gyári minden a telón.

Pár hete szenvedek a telóval, mert ha hívnak akkor ledobja a netet aztán a hívásminőség néha totál katasztrófa, közben próbál csatlakozni a netre, ami sikerül is neki E, vagy G jelenik meg a térerő mellett.
Teljesen mindegy hol vagyok, mindenhol ezt csinálja. Max utcán, és ahol full térerő van ott a hívásminőség tökéletes. Ma átraktam a kártyát Sim 2-be, aki hívott nem hallott engem.
Voda hálózatát használom jelenleg.

Kösz! :)


yanna
(őstag)

Tudja a VoLTE-t, de ha hívás közben nem marad 4G-n, akkor vagy a telón, vagy a szolgáltatónál lett "kikapcsolódva". Nem járt a kártya esetleg másik készülékben?

[ Szerkesztve ]


xabolcs
(őstag)
Blog

Szia!

Van VoLTE a keszulekben! A VoLTE/VoWiFi tablazat alapjan tudja is a Vodafone VoLTE-t.

Esetleg megprobalhatod a szolgaltato ellenorzes kikapcsolasaval elohozni a titkos VoLTE menut: *#*#86583#*#*

Ha a kezi VoLTE engedelyezes utan sem akarodzik mukodni, akkor hivd fol az ugyfelszolgalatot az igenyeddel / problemaddal!

[ Szerkesztve ]


Akelaus
(senior tag)

Köszönöm a segítséget, neked is Yanna! Nem járt másik készülékben a kártya. Terveztem átrakni, hogy megnézzem ott is így működik.
Én jelenleg ezt látom a készülékben, szolgáltató Netfone) állítja náluk aktív.

[ Szerkesztve ]


xabolcs
(őstag)
Blog

Erdekes, hogy csak a VoWiFi menu latszik az elso kepeden.
Irdd be a fenti VoLTE kodot, s nezd meg, hogy elokerult-e! Ha nem, akkor irdd be megegyszer! Merthogy megjeleniti-elrejti a kod a menut.
Aztan, ha meglett, akkor engedelyezd a VoLTE-t!

Utana az also ket kepet ado menuben van egy menugomb, talan jobb fent. Abban menuben nezd meg az IMS statuszt! Arrol is kuldj kepet legyszives!


Akelaus
(senior tag)

Megcsináltam, többször is.
Ezt mutatja az a menü: :F


banda1981
(aktív tag)

Abban az időben, én is csak így tudtam működésre bírni!
Próbáld meg,hátha jó lesz.......
A VoWiFi az nekem sosem volt jó ezen a telefonon!Telekom


Akelaus
(senior tag)

Köszönöm, megnézem!
Vowifi működött nekem a Digis kártyával anno.


Akelaus
(senior tag)

Megoldva. kapcsoló nincs, de nem dobja el a netet hívás közben. Nem a telefon volt a szar, a szolgáltató állította hogy aktív a VoLTE. Újabb telefon, másik ügyintéző: akkor bekapcsolom most, és fél óra múlva.. Így is lett, most telefonáltam, és végig ott volt a 4G a térerő mellett. :)


Takuun
(aktív tag)

Hát srácok én mai nappal elbúcsúzom tőletek.
Szeretett első okostelefonom a Xiaomi Redmi Note 5 Pro (4/64) mai nappal új gazdájához kerül. Nagyon sokat megélt velem (5 év) ez a telefon és nagyon szerettem. Volt velem szlovákiában, horváth országban és spanyolországban is, segített végigcsinálni a második diplomámat, eladni egy ingatlant és rengeteg ingóságot, plusz munkát vállalni, tőzsdézni és deviza kereskedni. Több gigányi képet készítettem vele és rengeteget játszottam is rajta. Fogalmam nincs már hány napnyi telefonbeszélgetés lehet benne, de sosem hagyott cserben. Tényleg aktívan kihasználtam. Az akkuja 5 év után 68-70% között mozog az akkubattery app alapján. Szerintem mai napig használható telefon, de nem szeretek gyűjtögetni, így mennie kell. Az utód egy Xiaomi 10T Pro (8/256) lett, mellyel még ismerkedem, vannak benne már újabb dolgok. Ennél újabbat nem akartam venni, mert azoknak már nem olyan jó az ár-érték aránya. Remélem ez a telefon is ki fog szolgálni az elkövetkezendő 3-5 évben.


jUUh
(addikt)

Már-már érzelmi kötelék alakult ki :) Mai napig néha eszembe jut egyébként nekem is, hogy mennyi mindent csináltam ezen a telefonon, pedig azóta volt már egy pár másik.

Használd egészséggel az utódot! :R


rosta11
(tag)

Az én készülékem is 2018-as. Most tervezem a leváltását, tartalék készülékként akarom használni. Valószínűleg redmi note 12 pro lesz az utód, esetleg poco f5, ha jó lesz az ár.
Amúgy egy karcolás sincs rajta, tökéletesen működik.

Talán egy jellegzetes hibája mégis van. Telefonálás után ki kell lépnem az alkalmazásból, mert ha rögtön ledobom az asztalra, akkor a koccanásra a híváslistából véletlenszerűen felhív valakit. Ha kilépek már nem. Valahol olvastam egy sort erről, hogy van valami xiaomi hiba, amikor a készülék önállósítja magát. Észlelt valaki ilyesmit a rn5-nél?


jUUh
(addikt)

Köszi, megy az összefoglalóba, ha lehet ! :R


xabolcs
(őstag)
Blog

Ki is probalom! :R


KurtCobain
(őstag)
Blog

Nyugodtan. :)


pentiumboi
(csendes tag)

Mi van abban az esetben, ha az adatroaming se jön össze? A digi-voda átállás óta nincs mobilnetem.

Itt már írtam, hogy miket próbáltam.

Szomorú, hogy a végén emiatt nyugdíjazom a telót :(


xabolcs
(őstag)
Blog

Az en whyred-em nagyon jol birja a DIGI-voda parost. Ha kell, szivesen felteszem a modem particiot valahova, bar ha PDC-ztel is, akkor nem biztos, hogy hasznal. :(


dugo_
(veterán)

Nagyon a végét járta már szegény telefon, de tegnap sikerült egy lapáttal rátenni és tönkretettem. :DDD
Megállt a rezgőmotor a héten, gondoltam okosan majd befaragok egy nagyobbat, ami volt itthon készleten. A műtét sikeres volt, a beteg meghalt. Sajnos a hátlap miatt nem fordult el az excenter súly rajta, vissza kellett bontani, de egészen az összerakásig tökéletesen működött, viszont azóta nem hajlandó internetre felmenni, pedig 4G-n és wifire is felcsatlakozik. Antennák épnek tűnnek, minden a helyén van. Kisüthettem valamit, találkozott valaki ilyennel?


üzenetek